HABERLER>SEÇİM 2015
25 Mart 2015 Çarşamba - 21:01

Kulislerde bomba iddia: MHP’den İzmir’e 2 önemli isim

Aday adaylığı için 50’ye yakın başvuru alan ve 2 vekilinin de göreve yeniden talip olduğu partide Kılıçdaroğlu’nun ülkede gündem olan kararlar hesapları alt-üst ettiği İzmir için çok önemli 2 ismin aday gösterilebileceği konuşuluyor.

Kulislerde bomba iddia: MHP’den İzmir’e 2 önemli isim

EGEDESONSÖZ -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den önseçime girme kararı aldığı, AK Parti’nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce gibi isimlerle karşı hamleye hazırlandığı, HDP’nin de Selahattin Demirtaş ismini bile masaya koyarak kente ilk sıralar için ince eleyip sık dokuduğu ortamda 7 Haziran heyecanı tavan yaparken MHP kulislerinden de bomba bir iddia geldi.

50’ye yakın aday adaylığı başvurusu alan ve 2 Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile Oktay Vural’ın göreve yeniden talip olduğu partide art arda yaşanan gelişmelerle İzmir’in bir anda seçimin başkenti haline gelmesi sonrası hesapların yeniden yapılmaya başlandığı öğrenildi.

Kentteki gelişmeleri yakından takip eden Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yeni dönemde de A Takımı’na aldığı Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ile aynı zamanda Grup Başkanvekili olan Vural isimleri üzerine kafasında soru işareti olmasa da İzmir özelinde yeni isimlerin teşkilatta ayrı bir motivasyon yaratabileceği yönünde raporlardan hareketle özel bir çalışma yaptığı bildirildi.

Ankara kulislerinden sızan haberlere göre MHP’de İzmir’in ilk 2 sırası için 2 önemli ismin adları da dillendiriliyor. Kurucu Başkan Alparslan Türkeş’in oğlu Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile 2001 yılında DYP’den partiye katılan TBMM Grup Başkanvekili Meral Akşener’in İzmir’den aday gösterilebileceği konuşuluyor. Olası Türkeş-Akşener hamlesiyle kentte yerel seçimde kazanılan başarı ve oy artışına yeni önemli isimlerle ivme kazandırmak, teşkilatın motivasyonunu artırarak İzmir’den en az 3 ya da 4 vekil daha fazla çıkarmak hedefleniyor.



TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?
Türk iktisatçı ve siyasetçi. Milliyetçi Hareket Partisi'nden Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. dönem Ankara milletvekili olan Türkeş, aynı zamanda partinin Merkez Yönetim Kurulu üyesidir.
 
MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in büyük oğludur. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Ticaret fuarı organizasyonu alanında Turkuaz Fuarcılığı kurdu. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankası'nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Turtle Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Karuzel Medikal, Elektronik Limited Şirketi'nin ortağı oldu ve şirketlerin müdürlük görevini üstlendi. Karuzel Uzay Uydu Görüntüleri Çözümleme ve İşleme Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.
 
1997'de babası Alparslan Türkeş'in ölümü üstüne MHP genel başkanlığına adaylığını koydu. En güçlü aday olarak gözükürken diğer 6 adayın Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine 17 Temmuz 1997 de kurultayi sürpriz şekilde kaybetti. Bunun üzerine ATP'yi (Aydınlık Türkiye Partisi) kurdu, genel başkanı oldu ve DYP ile koalisyon yaptı. Fakat, DYP 3 Kasım 2002 seçimlerinde barajı aşamayınca parti genel başkanlığını ve siyaseti bıraktığını açıkladı.
 
22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde eski rakibi Devlet Bahçeli ile barıştı ve Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçilerek meclise girdi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir. Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.


 
MERAL AKŞENER KİMDİR?
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doktorasını tamamladı. XX., XXIII.ve son olarak XXIV. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul, XXI. Dönem Kocaeli Milletvekilliği ile İçişleri Bakanlığı yaptı. Evli ve bir çocuk annesidir.
 
En son 1968 yılında CHP'den Millet Meclisi başkanvekili seçilen Muş Mebusu Hayriye Ayşe Nermin Neftçi'den sonra 10 Ağustos 2007 tarihinde Güldal Mumcu ile beraber TBMM başkanvekili seçilen kadın milletvekili olmuştur. Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Mart 2015 Perşembe 18:16

Hepsi,başımızın,tacıdır.

Yorumu oyla      12      6  
ByBaro 26 Mart 2015 Perşembe 10:46

M.Akşener, AKP'nin kuruluş aşamasında birlikte olduğu Yenilikçiler'i "Milli Görüş çizgisini sürdürüyorlar" diye eleştirerek yolunu ayırmıştı." Ermeni dölü " vukuatını, kendince tevil etmişti(!) zaten..İzmir'in siyasi dokusuna uymayan bir profil.. Hayırlı olsun diyelim..

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Çılı: Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkmamız gerek
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı ...
CHP'li Mehmet Türkbay dur-durak bilmiyor
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı Mehmet Türkbay seçimlere yönelik ...
CHP'li Erten: Artık en hakiki mürşid ilim değil!
Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Abdurrezzak Erten; ...
 
Atilla Sertel: CHP iktidarı her kesimi kucaklayacak
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Atila Sertel, insanı insan ...
CHP aday adayı Birlik’e Ödemiş’te açık destek
Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölgeden milletvekilliği için yola çıkan Mehmet ...
CHP aday adayı Altındağ: Bütün panikleri bundan!
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Çetin Altındağ, parti örgütü ...
 
Otelde sabah zirvesi: Kılıçdaroğlu örgüte ne mesaj verdi?
CHP Genel Başkanı Fuar İzmir açılışı için geldiği kentte ilçe başkanları ...
Sandık başkanları kurayla seçilecek
Seçim takvimine göre siyasi partiler, sandık kurulu başkanlığı en geç ...
CHP aday adayı Bayır emek kantarına çıktı!
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Tacettin Bayır, Karabağlar Belediyesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva