HABERLER>SEÇİM 2015
25 Mart 2015 Çarşamba - 13:54

CHP'li Erten: Artık en hakiki mürşid ilim değil!

Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Abdurrezzak Erten; Konak ilçesinde faaliyet gösteren Eğit-Der’i ziyaret etti. Başkan Necati Akpınar ve dernek üyeleri ile görüş alışverişinde bulunan Erten; “ AKP’nin eğitim politikaları; hayatta en hakiki mürşid bilimdir sözünü yerle bir etti” diye konuştu.

CHP li Erten: Artık en hakiki mürşid ilim değil!

İZMİR - Kendisinin de TÖBDER’de uzun yıllar hizmet verdiğini hatırlatan Abdurrezzak Erten; çoğunluğu emekli olan öğretmenlerle CHP’nin eğitim politikalarını da değerlendirdi. Erten şunları söyledi; “ Bu ülkede 300 bin formasyonu olan öğretmen atanmayı bekleyecek, siz Ortadoğu’dan öğretmen ithal etme planları yapacaksınız. Ders kitabını bedava vereceksiniz. Ama içerikleriyle çocuklarımızın gençlerimizin beynini yıkayacak, kadın erkek ayrımını körükleyeceksiniz; dini kullanacaksınız. 3 aşamalı 4’lü sistemi getireceksiniz, İmam Hatip’leri çoğaltacaksınız. Bilimi, kitaplardan, okullardan uzaklaştıracaksınız, sonra her okula mescid yapacak, çocuk gelinler yaratacaksınız, okullara emzirme odaları yapılmasını teşvik edeceksiniz. Bu olacak şey değil. Eğitim yuvalarımız, artık bilimin değil, gericiliğin adresi haline geldi.”
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin eğitim programında; çağdaşlık ve bilime dayanan bir sistem olduğuna dikkat çeken Erten; “Çocuklarımızın haklarıyla girdikleri üniversitelere harç ödüyorsunuz. Yurt sorunları devam ediyor. CHP iktidarında bu sorunlar yaşanmayacak. Harç adı altında haraç uygulaması diye bir uygulama olmayacak. Yurt sorunları çözülecek. Bakınız, CHP’li belediyeler, öğrenci konuk evleri projeleri ile gerici yurtlar riskini azaltmaya çalışıyor. Partimiz iktidar olduğunda; bu sorunların köklü çözümleri de yaratılmış olacak. Terörle mücadeleden, sağlık sistemine kadar her alanda kapılı kapılar ardındalar, Bizim zamanımızda terör yoktu. Şimdi barış sürecini nasıl yürüttükleri belli değil. Mit’in bu noktada ne işi var. Bu sorunların çözüm yeri parlamentodur” Diye konuştu.
 


TÜM-BELSEN ZİYARETİ
Daha sonra Tüm-Belsen’i ziyaret eden Erten; sendika yöneticileri ile gündemi değerlendirdi. Tüm-Belsen 1 No’lu şube Başkanı Ulus Bozkır ve 2 No’lu şube Başkanı Faruk Vergili ile de görüşen CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Abdurrezzak Erten;  “ bu iktidar zam zulüm getirdi. 13 yıldır mutsuz insanların yaşadığı bir ülkeyiz. Eğer mutluyum diyenler varsa CHP’ye oy vermesin. Yaratılan sisteme karşı demokratik bir şekilde ayaklanmamız lazım. Düşünsenize; 1980 öncesi 5 buçuk milyon sendikalı işçi vardı. şimdi taşeronluk sistemiyle bu sayıyı çok aşağılara düşürdüler.” Diye konuştu.
 
CHP 1. Bölge Aday Adayı Abdurrezzak Erten; daha sonra Gaziemir ilçe örgütünün düzenlediği aday adayı tanıtım toplantısına katıldı. Erten; ayrıca Gültepe’deki ev toplantılarında partililerle bir araya geldi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atilla Sertel: CHP iktidarı her kesimi kucaklayacak
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Atila Sertel, insanı insan ...
CHP aday adayı Birlik’e Ödemiş’te açık destek
Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölgeden milletvekilliği için yola çıkan Mehmet ...
CHP aday adayı Altındağ: Bütün panikleri bundan!
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Çetin Altındağ, parti örgütü ...
 
Otelde sabah zirvesi: Kılıçdaroğlu örgüte ne mesaj verdi?
CHP Genel Başkanı Fuar İzmir açılışı için geldiği kentte ilçe başkanları ...
Sandık başkanları kurayla seçilecek
Seçim takvimine göre siyasi partiler, sandık kurulu başkanlığı en geç ...
CHP aday adayı Bayır emek kantarına çıktı!
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Tacettin Bayır, Karabağlar Belediyesi ...
 
CHP aday adayı Kayapınar sahada tam gaz!
CHP İzmir 1.Bölge aday adayı seçim çalışmalarına Güzelbahçe temaslarıyla devam etti.
CHP’de ‘Seçimin Patronu’ndan İzmir’e Kılıçdaroğlu uyarısı!
CHP’de İzmir’den önseçime girecek olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
CHP aday adayı Erten: 7 Haziran’da bu kabus bitecek
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva