HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2013 Salı - 10:09

İzmir ulaşımına fuar ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında açık kalacak İzmir Enternasyonal Fuarı için otobüs, metro ve vapurlarda sefer sıklıklarını artırdı.

İzmir ulaşımına fuar ayarı

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nı (İEF) ziyaret edecek vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için metro, vapur ve otobüs seferlerini artırdı. “Sağlık” temasıyla bu yıl 82. kez düzenlenecek İEF, bu yıl 29 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında açık kalacak. İzmir Enternasyonal Fuarı’nı ziyaret edecek vatandaşlar, önünde “Fuar” levhası yer alan otobüslere binerek ulaşımlarını sağlayacak. 90 dakika içinde ikinci ve daha fazla binişlerin ücretsiz olduğu “limitsiz biniş” uygulaması kapsamında vatandaşlar, bulundukları her noktadan fuar alanına ekonomik bir şekilde ulaşabilecek.
 
METRO VE VAPURA EK SEFER
İEF’nin açık olduğu tarihler arasında Metro seferleri yeniden düzenlenerek çalışma süresi 01.20’ye kadar uzatıldı. İzmir Metrosu bu dönemde, Hatay ve Evka-3 istasyonlarından son trenlerini 01.20’de kaldıracak. Ayrıca gün içinde de yolcu yoğunluğu dikkate alınarak sefer sıklıkları arttırıldı. Fuar süresince hafta içi 12.30 – 21.00 saatlerinde metro seferleri 5 dakikada bir gerçekleştirilecek. 21.00 – 01.00 saatleri arasında sıklıklar 7.5 dakikada bir, 01.00 – 01.20 saatleri arasında ise 10 dakikada bir olacak. Cumartesi günü sefer sıklıkları 19.00 – 21.00 saatleri arasında 6 dakikada bir, Pazar günleri ise 12.00 – 01.00 saatleri arasında 7.5 dakikada bir gerçekleştirilecek.
 
Körfez vapurları, fuar süresince hafta içi normal seferlerine devam edecek. Ancak 29 Ağustos Perşembe, 31 Ağustos Cumartesi, 1 Eylül Pazar, 6 Eylül Cuma, 7 Eylül Cumartesi ve 8 Eylül Pazar günlerinde Bostanlı- Karşıyaka – Alsancak - Pasaport hattında ek seferler konulacak ve sefer sıklığı artırılacak. Buna göre Bostanlı’dan son vapurun ek sefer saati 00.30 olacak. Karşıyaka’dan Alsancak- Pasaport yönüne son vapur 01.15’te, Alsancak’tan Pasaport- Karşıyaka yönüne son vapur 01.30’da, Pasaport’tan Karşıyaka’ya son vapur ise 01.40’da kalkacak.

Fuar süresince otobüs seferleri yeniden düzenlenerek, fuar bağlantılı hatların son hareket saati 01.00’e Bornova Metro, Evka- 3 Metro ve Üçyol Metro bağlantılı hatların son hareket saati ise 01.50‘ye uzatıldı. Konak, Bahribaba bağlantılı Balçova, Buca, Bornova, Karşıyaka ve Teleferik çalışan gece servisleri ise 24.00-06.00 saatleri arasında servislerine devam edecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yolcu sayısı 28 Ağustos 2013 Çarşamba 09:41

Yolcu sayısı az diye insanları toplu ulaşımdan yararlandırmamak Sosyal Demokratlığa pek uygun değil gibi geliyor bana. Her şeye ticari zihniyetle bakmamak lazım. Olaylara sosyal perspektifi de dahil etmek gerekir. Zaten Büyükşehir belediyesi Kara taşımacılığın da gerekli katkıyı yapıyor, en ücra köşelere ve köylere bile otobüs gönderiyor. O otobüsler su ile mi çalışıyor ki yolcu gemileri su ile çalışsın. En azından saat 12 ye sefer konmalı...

Yorumu oyla      13      5  
hasan 28 Ağustos 2013 Çarşamba 02:34

izmirli gecmişi nekadar cabuk unutuyor piriştina gelmeden önce aylık pullar vardı öğrenciye işciye garibanı ulaşımda rahatlık sağlıyordu priştina bunları kaldırdı yerine kentkartı getirdi o yıllarda istanbul ankara 90 dakika uygulaması başlatdı izmire ise aziz başkan döneminde oda bir kaç yıldır uygulamaya başlandı sondan birinc bu konularda izmir

Yorumu oyla      12      5  
28 Ağustos 2013 Çarşamba 00:36

21.56 gece kaç kişi kordondan karşıyaka gidiyor.50-60 kişi içinse vapur olmaması gayet doğal.suyla çalışmıyor bu araçlar.yeterli miktarda talep yok ki sefer koymuyorlar demek ki.

Yorumu oyla      11      8  
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 27 Ağustos 2013 Salı 22:06

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZATEN ARACI OLMAYAN AZ GELİRLİ VATANDAŞLARI KORUMAK İÇİN ULAŞIMDA SUBVANSİYON UYGULUYOR... 90 DAKİKA İÇİNDE İKİNCİ BİNİŞLERİN ÜCRETSİZ OLMASI BUNUN EN BÜYÜK KANITI... YOLCU SAYISINA BAKMADAN DENİZ ULAŞIMINDA DA ARACI OLMAYAN VATANDAŞLARIN YÖNÜNDE TAVIR KOYMALIDIR..

Yorumu oyla      15      5  
devamlı 27 Ağustos 2013 Salı 21:56

Karşıyakalılar cezalandırılıyordu.. son alsancak karşıyaka seferi saat 11 de son bulur mu..iyice şaşırmışlardı.. Kordonda iki laf edip insanlar konuşamıyorlardı..saat onbir vapurunu kaçırdılar mı dünyanın taksi parası... Sadece arabaları olanlara mı kordon serbest.. Fuardan sonrada bu uygulama devam etmeli... Doğru insanlara yönettirin körfez ulaşımını.

Yorumu oyla      14      6  
Özgür 27 Ağustos 2013 Salı 17:03

Fuar demeyin şuna lütfen. Genişletilmiş Kemeraltı alışveriş panayırı

Yorumu oyla      16      7  
reD 27 Ağustos 2013 Salı 15:43

Egekent Evka5 vs yerlere 2 e kadar filan otobüs seferleri uzatilacak mi ?

Yorumu oyla      11      5  
27 Ağustos 2013 Salı 13:33

kültürparka ulaşım hakikaten çok rahat.

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova bu yıl da dansa doyacak
Balçova’da bu yıl 8. Düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali renkli ...
İzelman Anaokulları yeni döneme hazır
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzelman Anaokulları, yeni eğitim dönemi ...
Urla'yı Fuar'a dans ederek davet ettiler
Bu yıl 82. kez kapılarını açacak olan Uluslararası İzmir Fuarı’na gençler ...
 
İzmir’in EXPO alanında bu kez de ‘geçit’ krizi!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ...
Karabağlar’da doktor hastanın ayağına gidiyor
Karabağlar Belediyesi, yatağa bağlı hastalar için “Evde Bakım Hizmeti” ...
Karşıyaka’da muhteşem Salı: Gün boyu etkinlik
Karşıyaka’yı 27 Ağustos’ta renkli ve dolu dolu bir gün bekliyor. Milli ...
 
Başkan Tatı ve muhtarlardan Kıbrıs çıkarması
KKTC Futbol hakemlerini Buca’da konuk eden Buca Belediye Başkanı ve Bucalı ...
Selçuk’a 50 bin metre kare daha yol geliyor
Beton parke, bordür döşeme çalışmalarını sürdüren Selçuk Belediyesi, öncesinde ...
Gaziemir'in 'Çözen adımlar'ı dur durak bilmiyor!
Gaziemir Belediyesi Çözen Adımlar Ekibi, kapı kapı kenti gezip belediyenin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva