HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ağustos 2013 Pazartesi - 11:01

Başkan Tatı ve muhtarlardan Kıbrıs çıkarması

KKTC Futbol hakemlerini Buca’da konuk eden Buca Belediye Başkanı ve Bucalı muhtarların temsilcilerini Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kabul etti. Eroğlu, Buca Belediye Başkanı Tatı’nın işbirliği önerisine teşekkür etti, başarı diledi.

Başkan Tatı ve muhtarlardan Kıbrıs çıkarması

İZMİR - Bucalı muhtarlar ile birlikte Kıbrıs’a giden Belediye Başkanı Ercan Tatı, Başkan yardımcıları Halit Kurt ve Ziya Çamsarılıoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur, Barış Mahallesi Muhtarı Gürcan Bucalılar muhtarlar adına KKTC Futbol Federasyonu, Gönyeli Belediye Başkanı ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na ziyarette bulundular.
 
Buca Belediyesi Başkanı Ercan Tatı ve beraberindeki heyet, ilk olarak KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'na makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Başkan Sertoğlu'yla birlikte Asbaşkan Ali Karavezirler ve Genel Sekreter Oktay Çocuk hazır bulundu.
 
Federasyon Başkanı Sertoğlu, KKTC’deki futbol hakemlerinin Buca kampı nedeniyle Başkan Tatı’ya teşekkür etti. Başkan Ercan Tatı, KKTC ile her alanda işbirliği yapmaktan onur duyacaklarını söyledi. Başkan Tatı ziyareti sonunda Buca Belediyesi cam figürü ve Türkiye Bayrağı üzerine yapılmış Atatürk posteri armağan etti.
 
EROĞLU’NDAN SICAK KARŞILAMA
Buca heyeti daha sonra Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının 1974 Barış Harekatı’nın da gerçekleşmesini sağlayan Türkiye ile sıcak ilişkilerinin devamından yana olduklarını ve sorunsuz iki kardeş ülke olarak yaşamaya çalıştıklarını söyledi.
 
Eroğlu, Kıbrıs’ın etrafında çeşitli sorunlar yaşayan coğrafyalar olduğunu ancak KKTC’nin Türkiye garantörlüğünde huzur ve güven içerisinde varlığını sürdürdüğünü kaydetti. Eroğlu, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve heyetin ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, KKTC’ye işbirliği içerisinde neler yapabileceklerini değerlendirmek için geldiklerini ve bu vesileyle Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu da ziyaret etme şansı yakalamaktan mutlu olduklarını söyledi. KKTC’de turizmin gelişmiş olduğunu ancak orta ve küçük ölçekli işletmelerin bu sektörden fayda sağlayamadığını gözlemlediklerini anlatan Tatı, geçmişte de Kosova’yla işbirliği yaptıklarını ve o yörenin kadın esnafını Buca’da düzenledikleri uluslar arası festivalde kendilerini tanıtma şansı yarattıklarını belirtti, “KKTC’de de benzer girişimleri gerçekleştirebiliriz” dedi. Tatı, Buca’nın 600 bin nüfuslu bir yer olduğunu ve yollarını tek liderleri Atatürk’ün ışığından giderek aydınlattıklarını belirtti.
 
Türkiye garantörümüz
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, Kıbrıs Türk halkının her zaman Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde olduğunu, zaten 1974 Barış Harekat’ının da bu sıcak ilişkiler sayesinde gerçekleştirildiğini belirtti. Bu sıcak ilişkilerin devamından yana olduklarını ve kardeş iki ülke olarak sorunsuz yaşamak için çalıştıklarını ifade eden Eroğlu, Kıbrıs’ın etrafında çeşitli sorunlar yaşayan coğrafyalar olduğunu ancak KKTC’nin Türkiye garantörlüğünde huzur ve güven içerisinde varlığını sürdürdüğünü söyledi. Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’yle bir kez daha işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını kaydederek Buca Belediyesi’ne çalışmalarında başarılar diledi. Tatı, kabul sırasında Cumhurbaşkanı Eroğlu’na bölgelerinin simgesi olan camdan üzüm heykeli ve Türkiye Cumhuriyeti bayrağı hediye etti.
 
Deneyimleri paylaşırız
Başkan Tatı ve beraberindeki heyet daha sonra Lefkoşa’nın en büyük yerleşimlerinden Gönyeli Belediyesi’ne bir ziyarette bulundu. Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli’ye işbirliği yapma önerisinde bulunan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya Başkan Benli ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi, özellikle bilgi birikimi ve tecrübe paylaşımı açısından işbirliğinin önemini vurguladı.İşbirliğinden memnuniyet duyacaklarını ifade eden Benli, Buca heyetinde muhtarların da bulunmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti. Belediyecilikte muhtarların rolünün “büyük” olduğunu kaydeden Benli, halkı daha iyi anlamak için muhtarların bir köprü görevi gördüğünü kaydetti.
 
Muhtarlarla toplantı
Bucalı muhtarlar ile bir toplantı yapan Başkan Ercan Tatı burada yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Muhtarların isteklerini de dinleyen Buca Belediye Başkanı Tatı, önümüzdeki günlerde yapılacak bazı projeleri de muhtarlara aktardı. Başkan Tatı, Bucalı muhtarlar ile sağlanan yakın işbirliğinin Buca halkına yarar sağlayacağını belirtirken, “Biz siyaseti halka hizmet olarak görüyoruz. Bu nedenle Muhtarlarımız ile ilişkiler bizim için önemli” dedi.
 
Buca Belediyesi ve muhtarların KKTC’deki görüşmeleri Ada basınında da geniş yer buldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haydar 27 Ağustos 2013 Salı 16:18

TC.Demokrat iyice hastalanmışsın.Çok komiksin ya.

Yorumu oyla      14      13  
TC DEMOKRAT 27 Ağustos 2013 Salı 10:48

Siz Önce Bucalıların Yanında Olun,Kıbrıs Biraz Beklesede Olur.Buca Belediyesi Bucanın Sorunlarını Hallettide,Birde Kıbrısa mı El Uzatmaya Başladı Artık.Yaptığınız GEREKSİZ KONSERLER ile Turizm Bakanlığının Rekorunu Kırdınız,Birde Şimdi de Dışişleri Bakanlığı"nın Yetki Alanına Girmeye Başlamışsınız.Oldu Olacak Şu Suriye Ve Mısıra da İsterseniz,Seferler Yapında Ortadoğuyu Savaş Tehlikesinden Kurtarın.Hadi Bakalım,Enseyi Karartmayın.Gezmeye Devam!Şurada Görüp Göreceğiniz 7 Ayınız Kaldı.

Yorumu oyla      27      12  
ASLI 27 Ağustos 2013 Salı 01:27

Fotoğraflar da mı fotomontaj .TC demokrat.Yalan söyleyen sizsiniz.Cümlelerinize lütfen dikkat ediniz.İsterseniz Sn.Cumhurbaşkanına sorun .Saygızılık etmeyin lütfen.Kıskançlığın bu kadarı da fazla artık.... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn.Derviş Eroğlu'na başkanımızı kabul ettiğinden dolayı onur duyduk.Kendilerine saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz.Her zaman yavru vatandaki yurtdaşlarımızla beraberiz.İzmir Bucadan KKTC ye sevgiler saygılar...

Yorumu oyla      18      21  
TC.isimsiz 46 26 Ağustos 2013 Pazartesi 16:20

hayatımda bu başkan ve ekibi kadar , bulunduğu çevrenin , yaşadığı şehrin , vatandaşı olduğu ülkenin ve ait olduğu gezegenin sorunlarından ve gündeminden uzak olanlarını görmedim..Onlar , başka bir alemde yaşıyorlar..Hiç eleştirmemek lazım..

Yorumu oyla      19      16  
TC DEMOKRAT 26 Ağustos 2013 Pazartesi 15:18

Bu Açıklamalar, Asıl Amacı TURİSTİK Bir Gezi Olan Bu Etkinliğe UYDURULMUŞ Hikayelerdir.İnanmak İsteyen,İnanabilir.Yalandan da Kimse Ölmediğine Göre !

Yorumu oyla      34      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk’a 50 bin metre kare daha yol geliyor
Beton parke, bordür döşeme çalışmalarını sürdüren Selçuk Belediyesi, öncesinde ...
Gaziemir'in 'Çözen adımlar'ı dur durak bilmiyor!
Gaziemir Belediyesi Çözen Adımlar Ekibi, kapı kapı kenti gezip belediyenin ...
Konak’tan engel tanımayan Workshop
Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi, kapılarını işitme engelli çocuklara açtı.
 
Başkan Kocaoğlu yine düştü yollara…
İzmir’i karış karış dolaşarak vatandaşların dertlerini yerinde dinlemeye ...
Bornova’da 'yeşil' rekor: 4 yıldır 488 bin metrekare
Her sene yepyeni parklar ve çevre düzenlemeleri yaparak ilçenin çehresini ...
Durak Bakan Kılıç'a sert çıktı: 'Sportmence' siyaset...
Akşam Çayları’nı Latife Hanım Mahallesi ve Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki ...
 
7 yaşındaki aritmetik şampiyonu Bornova'nın gururu
Henüz 7 yaşında olmasına rağmen ‘Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonu’ ünvanını ...
İzmir'e nefes aldıracak projede son durum
Konak Belediyesi’nin İzmir’e kazandıracağı en önemli rekreasyon alanlarından ...
İzmir Körfezi'nin dip kumu 'altın' çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD işbirliği ile yürütülen Rehabilitasyon ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva