HABERLER>GÜNCEL
8 Mart 2016 Salı - 13:46

IŞİD'in fırlattığı roket mermisi Kilis'e düştü: 2 ölü

Suriye'de IŞİD tarafından ateşlenen en az 8 Katyuşa roketi mermisi, sınırı aşarak Kilis'e düştü. Olayda seyir halindeki bir araçta bulunan iki kardeşten 4 yaşındaki Mert hayatını kaybetti, Kardeşi 6 yaşındaki Utku ise yaralandı. Olayda Sıdıka Mavzer (54) adlı kadın da yaşamını yitirdi.

IŞİD in fırlattığı roket mermisi Kilis e düştü: 2 ölü

Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen 8 katyuşa roketi, Kilis'te kent merkezindeki 4 mahalleye düştü. Kentte korku ve paniğe yol açan olayda Sıdıka Mavzer (54) isimli kadın ile 4 yaşındaki Mert Özkan öldü, 2 kişi ise yaralandı.  Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, yaptığı açıklamada kalabalık yerlerden uzak durulmasını istedi ve halkan paniğe kapılmadan ev ile iş yerlerine çekilme çağrısında bulundu. Valilik acil olarak okulları boşalttı. Kilis'te güvenlik güçleri polis araçlarından anonslar yaparak halkı evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı.

- IŞİD ROKETİNİN DÜŞME ANI KAMERADA: İŞTE O ANLAR!

Olay, öğleden sonra saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Suriye'den IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden ateşlendiği tahmin edilen 8 Katyuşa roketinden 2'si Ekrem Çetin Mahallesi'ndeki Vali Konağı yakınına, 3'ü Kazım Karabekir Mahallesi'ne, 1'i Turgut Özal Mahallesi'ne ve 2'si Tibilevler Mahallesi'ne düştü. Kilis Devlet Hastanesi yakınındaki Dede Korkut Caddesi üzerine roket düştüğü sırada dışarıda bulunan Sıdıka Mavzer isimli kadın ile 4 yaşındaki Mert Özlem ile kimliği öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, kurtarma, sağlık, AFAD ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık görevlileri tarafından ambulanslara taşınarak hastanelere götürüldü. Acil servislerde tedaviye alınan yaralılardan Sıdıka Mavzer ve Mert Özkan isimli çocuk yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Güvenlik güçleri, Anadolu Lisesi ile Hasan Sünnüoğlu İlk ve Ortaokulu'ndaki öğretmen ve öğrenciler okullardan tahliye edilerek bölgeden uzaklaştırılırken, vatandaşların roket düşen bölgeleri terk etmeleri yönünde de uyarılarda bulundu. Olay yerindeki ilk incelemede Katyuşa roket mermileri olduğu belirlenen mermilerin düştüğü bölgelerde delil toplandı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kilis Valiliği tarafından yaşanan olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, bazı binalarda hafif hasar meydana geldiği duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi: "Suriye'den geldiği tahmin edilen 4 roket mermisi Kilis şehir merkezinin muhtelif yerlerine düşmüştür. Karabekir Mahallesi Zümrüt sokağa düşen roket mermisinden kopan parçadan yaralanan bir vatandaşımız kaldırıldığı hastanede vefat etmiştir. Saat 14.45 sıralarında düşen bir roket mermisi sonucunda 2 çocuk yaralı olarak hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Patlama sonucunda civarda bulunan bazı binalarda hafif düzeyde hasar oluşmuştur. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

TOPÇU BİRLİKLERİ KARŞILIK VERDİ

Olayın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından roketatar mermilerinin geldiği Suriye yönüne karşılık verildi. Sınır hattındaki topçu birlikleri Suriye'ye angajman kuralları çerçevesinde Fırtına obüsleriyle misliyle top atışı yaptı.

ROKETLERİN ATILDIĞI BÖLGE IŞİD, FETİH ORDUSU VE PYD ÜÇGENİNDE

Roketlerin düştüğü Kilis'in yaklaşık 10 kilometre uzağında bulunan Azez kasabasının kontrolü Özgür Suriye Ordusu tarafından sağlanıyor. Ancak Azez'in yaklaşık 10 kilometre batısındaki bölgelerde kontrolü IŞİD, yaklaşık 8 kilometre doğusunda ise kontrolü PYD'de bulunan Afrin yer alıyor. Azez'de çeşitli muhalif grupların oluşturduğu Sultan Murad Tümeni'nin de dahil olduğu Fetih Ordusu ile IŞİD arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından bölgenin kontrolü Fetih Ordusu'na geçmişti.

DAHA ÖNCE DE AYNI BÖLGEDEN ROKET ATILMIŞTI

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden geçen 18 ve 23 Ocak günleri ateşlenen Katyuşa roketleri Kilis'te bir okul ile mahalleye isabet etmiş 2 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı. Bu olayların ardından en son geçen 2 Şubat'ta bir eve mühimmat isabet etmiş şans eseri kimse yaralanmamıştı. (dha)

 
Prens Charles’tan İzmirli Başkan’a teşekkür mektubu
 
CHP’li Gençler emekçi kadınların yanında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! İzmir’de tarihi zirve öncesi protesto gerginliği
Başbakanlık Ofisi’nde Davutoğlu-Çipras zirvesi öncesi Konak Meydanı’nda ...
‘İzmir’in çöpü’nde kritik rapor: Bilirkişi heyeti neden veto etti?
Büyükşehir Belediyesi tarafından Yamanlar’da yapılmak istenen Katı Atık ...
Flaş! Genelkurmay: 25 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Sur ve Şırnak İdil'de devam eden operasyonlarda ...
 
İzmir’de fuhuş operasyonu!
İzmir'de yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla Kırgızstan ...
İdil’de operasyon: Keskin nişancılar da öldürüldü
Şırnak’ın sokağa çıkma yasağı süren İdil İlçesi’nde dün gece çıkan çatışmalarda ...
İGC Başkan Dikmen: El koymanın diğer adı kayyum oldu
Zaman gazetesinin ardından İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin Cihan Haber ...
 
TSK’nın gözbebeği Özlem Üsteğmen
Dünyada ve Türkiye'de birçok alanda başarılarıyla adlarından söz ettiren ...
Bakanlar Kurulu’ndan Ankara-İzmir hızlı treni için flaş karar!
Bakanlar Kurulu Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi kapsamında çalışmaları ...
İzmir’de vahşet durmuyor: Kadınlar Günü’nde öldürüldü!
Buca’da birlikte yaşadığı A.İ. tarafından bıçaklanan 42 yaşındaki kadın ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva