HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2015 Perşembe - 13:46

Fuar İzmir’de sağlıklı günler: Ekoloji İzmir ve Olivtech

Ekoloji İzmir ve Olivtech fuarları, Fuar İzmir’de düzenlenen ortak törenle kapılarını açtı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eylül ayından itibaren İzmir’in, dünyanın en önemli fuarlarına ev sahipliği yapmaya başlayacağını söyledi.

Fuar İzmir’de sağlıklı günler: Ekoloji İzmir ve Olivtech

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi Fuar İzmir, MARBEL ve Boat Show fuarlarının ardından şimdi de aynı anda iki fuara ev sahipliği yapıyor. Ekoloji İzmir - 6. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile 5. Olivtech - Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle kapılarını açtı.



Törenin açılışında konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir’in 90 yıllık bir fuarcılık geleneğine sahip olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Türkiye, İzmir fuarında yenilikleri, yeni tasarımları öğrendi. İlklerin kenti olan İzmir, şimdi Fuar İzmir ile yeni bir yolculuğa çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin planlamasından kamulaştırmasına, inşaatına kadar 10 yıldır uğraştığı, 25 Mart günü Mermer Fuar’ı ile kapılarını açtığı Fuar İzmir, kentimize sanayi ticaret, tarım, hizmet sektörü ve turizmde çok büyük sıçrama yaptıracaktır. Bugün de iki fuarın açılışını birden yapıyoruz. Olivtech’te ilk yıl, yani 2011’de 120, geçtiğimiz yıl ise 184 katılımcı vardı. Bu yıl 206 katılımcımız var. Fuarcılığımızı büyütmek, bu mekanı Türkiye’nin en önemli fuar platformu haline getirmek zorundayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ çalışmalarını bu amaç doğrultusunda dünya genelinde sürdürecektir.”
 


ZEYTİN RANTA KURBAN EDİLEMEZ
Kapılarını açan iki fuar kapsamında sempozyum ve paneller de düzenleneceğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, Olivtech Fuarı’nın baş aktörü olan zeytinin kutsal kitaplarda yer alan efsane bir ağaç olduğunu hatırlatarak, “Zeytin barışın, yaşamın, ölümsüzlüğün sembolü; Akdeniz uygarlığının temeli. Üretiminin de tüketiminin de artırılması gereken, ranta kurban edilmemesi gereken en kıymetli varlıklarımızın başında geliyor” dedi.
 
KADİFEKALE’YE 600 FISTIK ÇAMI
6. Organik Ürünler Fuarı’nın Türkiye’nin sertifikalı tek organik ürün fuarı olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, bu yılki Ekoloji Fuarı’nın anısına Kadifekale’de 600 fıstık çamı dikeceklerinin altını çizerek, “İZFAŞ olarak her iki fuar için de 11 ülkeden alıcılar getirip ağırlıyoruz. Organik tarıma katkılarımız artarak devam edecek. Toprağı, suyu, havayı korumadan kalkınmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyoruz” değil.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasına şöyle devam etti:
“Cumartesi günü de Kitap Fuarı kapılarını açıyor. Böylece İzmir, Boat Show’la birlikte, Nisan ayında 4 önemli fuara birden evsahipliği yapmış olacak. Eğer büyüyeceksek, tarımdan, turizmden, hizmet sektöründen, sanayiden payımızı alacaksak; toprak, su ve havayı koruyacaksak, Ekoloji ve Olivtech fuarlarımızın bize çok büyük katkısı olacak. Eğer koruyamazsak, eğer çevreyle ilgili alt yapı yatırımlarımızı yapamazsak; yaptığımız stratejik plan, yürüdüğümüz yol bir yere kadar işe yarar ama ondan sonra maalesef işe yaramaz. ‘Buraya insanlar gelsin, zeytinimi, fidanımı, çiçeğimi alsın’ diyorsanız; bu bölgenin çevre yatırımlarını tamamlamanız gerekiyor. Bunları koruyup geliştiremezseniz, ileri gidemezsiniz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımları konusunda Türkiye ile, dünya ile boy ölçüşecek durumdadır. 11 senedir ödün vermeyerek yaptığımız çevre yatırımları, İzmir’i bugün dünya liginde bir yere taşımıştır. Çevre yatırımlarında, tarımda, yerelde kalkınma konusunda İzmir’in yarışacağı bir yer vardır, o da kendisidir. Devamlı önümüze daha güzelini, daha doğrusunu, bilimi ve evrensel ahlak kurallarını koyarak ve kesinlikle taviz vermeyerek, İzmirli hemşehrilerimizle kol kola girerek, sadece İzmir’in gücüyle kalkınmayı dünyaya örnek göstermek için yola çıktık. İzmir, Eylül ayından itibaren bu hollerde dünyanın en önemli fuarlarını gerçekleştirmek için yola çıkmıştır.”
 
Açılış töreninde konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş ise şunları kaydetti:
“Barışın simgesi zeytinyağının buluşma noktası bu fuar. Zeytin, birçok sektörü yakından ilgilendiren bir ürün. TOBB çeşitli kuruluşlarla yaptığı ortak çalışmalarla bu sektörde farkındalık arttı. Üreticilerin ve alıcıların buluştuğu bu fuarlar yeni iş bağlantıları için önemlidir. Gelişen teknolojilerin yanında doğallık da önemini korumaktadır. Tarım ürünlerindeki katma değerin artırılmasında en önemli unsurlardan biri doğallıktır. Değerlerinin artırılması için TOBB olarak çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir.”
 


SEKTÖRÜN LİDERLERİ İZMİR’DE BULUŞTU
Organik sektörünün İzmir’deki 6., zeytin ve zeytinyağı sektörünün ise 5. buluşması 19 Nisan Pazar günü sona erecek. Ekoloji İzmir’de Adana, Adıyaman, Ankara, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kilis, Manisa, Mersin, Siirt, Şanlıurfa olmak üzere 14 ilden toplam 78 katılımcı yer alıyor. Fuar İzmir’in 11 bin 500 metrekarelik D holünde düzenlenen fuarda; organik gıdanın yanı sıra organik tekstil, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ve kırtasiye ürünleri gibi farklı sektörlerde sertifikalı üretim yapan firmalar ürünlerini sergiliyor. Olivtech fuarında ise İngiltere’nin yanısıra Aydın, Balıkesir, Bursa Çanakkale, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin, Tekirdağ olmak üzere Türkiye’nin 9 ilinden toplam 206 katılımcı yer alıyor. İZFAŞ fuarlara Almanya, Avusturya, Çin, Fransa, Güney Kore, Lübnan, Senegal, Ürdün İran, İtalya ve Yunanistan’dan alım heyetleri getirerek ağırlıyor.
 
ULUSLARARASI SEMPOZYUM
Ekoloji İzmir fuarı kapsamında 17-18 Nisan “Türkiye’de Organik Tıbbi Aromatik Bitkiler Uluslararası Kalite Sempozyumu” gerçekleştirilecek. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Türkiye (ETO) ve Organik Tarım Araştırma Enstitüsü İsviçre (FIBL) işbirliğinde, Organik Doğadan Toplama Sivil Toplum Kuruluşu Almanya (FairWild) katılımı ile organize edilecek uluslararası organik sempozyum sektöre ışık tutacak.
 
OLİVTECH FUARI ZEYTİNCİLİK PANELİ
Olivtech fuarına paralel olarak Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi işbirliğinde düzenlenecek panellerle sektör masaya yatırılacak. 16 – 17 ve 18 Nisan 2015 tarihlerinde fuarizmir’in A holü seminer salonunda organize edilecek panellerin konu başlıkları; ‘Zeytin ve Zeytinyağında Değer Zinciri ve Ekonomisi’, ‘Zeytin – Zeytinyağı Sağlık ve Nefaset’ ve ‘Tasarımda Zeytin kokusu ve Markalaşma’ olacak.
 
EKOLOJİ ORMANI
Ekoloji İzmir fuarı kapsamında İzmir’in Kadifekale bölgesine kurulacak 20 bin metrekarelik orman için 600 adet fıstık çamı ağacı dikilmesi hedefleniyor. Adına bir fidan dikilmesini isteyenlerin öncelikle http://ekolojiizmir.izfas.com.tr internet sitesine girerek Ekoloji Ormanı başvuru formunu doldurması gerekiyor. Formu dolduran ve 16 - 19 Nisan 2015 tarihlerinde Ekoloji İzmir fuarını ziyaret eden herkesin Ekoloji Ormanı’nda bir ağacı olacak.
 
ORGANİK RESTORAN
Ev yemekleri dahil birçok organik yemeğin yer aldığı restoran, fuar süresince D holünde katılımcı ve ziyaretçiler için hizmet verecek.
 
ORGANİK PAZAR
Sadece sertifikalı ürünlerin yer aldığı Ekoloji İzmir fuarında, katılımcılarının satış yapabileceği organik pazar açık alanda oluşturuldu.
 
DEMO DÜKKAN
Bu yıl ilk kez fuardaki tüm organik ürünlerin bir arada olacağı demo dükkan kuruldu. Fuar süresince açık kalacak demo dükkanda, katılımcıların ürünleri sergileniyor.
 
ZEYTİNYAĞI TADIMI
16, 17 ve 18 Nisan tarihlerinde Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ile Uluslararası Zeytin Konseyi’nin katılımıyla zeytinyağı ve workshop gerçekleştirilecek.
 
KUTSAL ZEYTİN AĞACI FOTOĞRAF SERGİSİ
Bolluğun Adaletin ve Barışın Simgesi 57. Dönem Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan ve Gazeteci-Çevre Yazarı Ahmet Aydın Akansu’nun 50 fotoğrafından oluşuyor. Fuar süresince açık kalacak sergi, fuarizmir’in C holünde yer gezilebilir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Nisan 2015 Perşembe 14:57

teknoloji fuarı şart. Ayrıca şu monorayı da artık yapın. otobüsle olacak iş değil.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uğurlu’dan Nazarköy esnafına ‘dernekleşin’ çağrısı
El işi ürünleri ve nazar boncuklarıyla meşhur Kemalpaşa’nın Nazarköy Mahallesi’nin, ...
Başkan Soylu’dan 1 yıl raporu: Evet biz rantçıyız…
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu göreve geldiği bir yılın sonunda ...
Bergama'da esnaf da turist de mutlu olacak
Bergama esnafını 17 Nisan 2015’de ikincisi başlayacak olan “Bergama Seni ...
 
Hasan Ali Yücel Karşıyaka’da ölümsüzleşti
Karşıyaka Belediyesi, Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümünde, efsane ...
Narlıdere’nin ‘Yaşar Kemal Vadisi’ hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi’nin ortak hizmet ...
Sakinşehir'de yemekler 'en iyi' olmak için yarışacak
Turizm Haftası etkinliklerinde, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın da katılacağı ...
 
Konaklı kadınlar güne stres atarak başlıyor
Konak Belediyesi’nin spor merkezlerindeki step, aerobik ve plates kurslarına ...
Büyükşehir’e Körfez’de 3 ÇED şerhi!
‘Yüzülebilir Körfez’ hedefinin en önemli adamı olan Körfez dip taramasına ...
Kocaoğlu’nun onur gecesi: 2 ödül birden
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aynı gece hem eğitimcilerden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva