HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2015 Perşembe - 12:10

Başkan Soylu’dan 1 yıl raporu: Evet biz rantçıyız…

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu göreve geldiği bir yılın sonunda yaptığı değerlendirme toplantısında, “Muhtarlık gibi çalışan belediyeye kurumsal kimlik kazandırdık. Seçim öncesi verdiğimiz sözlerin üstünü değil altını çizdik. Artık hiç kimse ‘kimsesiz’ değil. Biz varız” dedi. Soylu, rantçı belediye söylemleri için ise, “Evet biz rantçıyız, halkın rant kazanması için çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Soylu’dan 1 yıl raporu: Evet biz rantçıyız…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu göreve geldikten sonra geçen bir yıllık sürede yaptıklarını anlattı.

Kafeli Park’ta düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Soylu, projelerin sürdüğünü ifade etti. Soylu göreve gelirken seçim beyannamesindeki 9 alanda 99 proje sözünün önemli bir bölümünü hayata geçirdiklerini belirterek, ilkleri Menderes’e kazandırdıklarını söyledi.


 
Soylu, “Hedeflediğimiz projelerin 25’ini ilk yılda tamamladık. Çalışmalarımız devam ediyor. Halen belediye başkanı olarak eve gittiğimde huzur içerisinde yatamıyorum. Yaptıklarımız yeterli değil. İki yıl sonra hedeflediğimiz seviyeye geleceğiz. İlçenizde hastane, yeşil alan, parklar yoksa metropol ilçe olamazsınız. Biz bunun için yoğun gayret gösteriyoruz” dedi.
 
HİÇBİR ZAMAN AĞLAMADIK
Soylu, AK Partili belediyeler için söylenen ‘rantçı’ söylemlerine gönderme yaptı. Soylu, “Biz rantçı belediyeyiz. Rantçıyız ama şahsımıza, yakınlarımıza, akrabalarımıza değil vatandaşımızın rant elde etmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Biz ilçemizde evlerin fiyatlarını arttırdık. Arazileri değer kazandı. Vatandaş kazanıyor. Doğalgaz geliyor rant geliyor. Kim söylüyorsa bu ‘rantçı’ söylemlerine katılıyoruz. Biz belediyeyi 19 milyon TL borç ile aldık ama hiçbir zaman ağlamadık. Bir belediye başkanının görevi borç anlatmak yada borçlanmak değildir. Buraya borç ödemeye de gelmedim. Bir baba nasıl evi geçindirmek için çalışıyorsa, çocuklarına bakıyorsa biz de o anlayışla hareket ediyoruz. Kasamızda 2,5 milyon TL para vardı ama ödemeleri yapınca para bitti” diye konuştu.
 
SÖZLERİ TUTTUK
Menderes’te sevgi, saygı ve samimiyetle çalıştıklarını ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Göreve geldiğimizde ilçemizde ilkleri yaşatacağımızın sözünü vermiştik. 9 alanda 99 proje sözümüzde yer alan projelerimizi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Seçim öncesi altını çizdiğimiz sözlerin seçim sonrası üstünü çizmedik. Katılımcı anlayışla, ben değil biz diyerek Menderesli kardeşlerimize hizmet ettik ve ilkleri Menderesimize kazandırdık” diye konuştu.
 
DEVLET HASTANESİ
Devlet hastanesinin ilçenin 50 yıllık hayali olduğunu kaydeden Başkan Soylu, “Göreve gelir gelmez Ankara’da adeta mekik dokuduk. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerin ardından 2015 yatırım planına alınan hastanemiz için yer tespitleri yapıldı, gerekli onaylar alındı. Kısa süre sonra hastanemizin inşaatına başlanacak ve hastanemiz hizmete girecek. Sağlık bakanımız bize sözü vermişti. Kendisine teşekkür ediyorum. Devlet hastanemiz yapıldığında Özdere’de poliklinik yapacağız. Yine ilçemizde tadilatı biten diş polikliniği bu ay hizmete giriyor” dedi. Yine hükümetimizin desteği ile karayolunda düzenleme yapılacak. Havalimanı kavşağında çalışmalar olacak. Menderes’ten Gümüldür’e, ardından Özdere’ye giden 33 kilometrelik yol duble olacak. Ayrıca sahilde kazaların yaşandığı yol çift şeritli bir yol haline geliyor. Bakanlık da yapımına yaz döneminde başlayacak” dedi.


 
DOĞALGAZ
İlçeye temiz enerji doğalgazı getirmek için çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Soylu, “Menderesimize doğalgazın gelmesi için İzmirgaz yetkilileri ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Yapılan çalışmalar sonundan inşallah ilçe merkezimizde doğalgaz Eylül ayında kullanılmaya başlanacak. Bugün yatırım yapmak isteyen ya da ev almak isteyen doğalgazı soruyor. Doğalgaz olmadığı için elektrik kesintileri yaşandı. Bu sorun da bitirilecek” diye konuştu.
 
KURUMSAL KİMLİK KAZANDIRILDI
Başkan Soylu, belediyenin kurumsal yapısının oluşması için 12 yeni müdürlüğü devreye sokarak vatandaşlara daha etkin hizmetin götürülmeye başlandığını ifade ederek, “Yaptığımız çalışma ile belediyemizi aktif bir hale getirdik. İZKA ile yaptığımız protokolle de belediyemizde teknolojik dönem başladı. En büyük sorun olan işsizliğe ise CV Bankası uygulamamızla neşter vurduk. KOSGEB ile yaptığımız protokolle girişimcilerimizin kendi işlerini kurmasına yardımcı olduk” dedi.
 
MODERN MENDERES
Bir yıllık süreçte fen işleri konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Soylu, “46 mahallemizde önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Yapılamaz denilen, olmaz denilen yollarda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla sorunlu yollar tarih oldu. İlçemizde 75 bin 113 metrekare alan sıcak asfalt ile kaplandı, 46 bin 750 metrekare alanda ise sathi kaplama çalışması gerçekleştirildi.  106 bin metrekare alan kilit parke ile kaplanırken, 27 bin 500 metreküp alanda bordür döşeme çalışmaları yapıldı.  20 bin metrekare alanda da kaldırım çalışmaları gerçekleştirildi. Tarihi miraslarımızda da restorasyon çalışmaları başlatıldı. Tüm çalışmaların sistemli yürütülmesi için şantiyeler kuruldu. Modern yapılar ilçeye kazandırmamızın yanı sıra imkanlar dahilinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarda da tadilat ve yapım işleri gerçekleştirildi. Sahil bölgemiz Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli’de düzenleme çalışmaları yapıldı. 43 kilometrelik sahil şeridinde yapılan çalışmalar ile bölgemiz önemli turizm beldeleri ile yarışır hale geldi. Göreve geldiğimizde 20 yıldır çamurda yürüyenler vardı. Kar zarar hesabı yapılarak oy potansiyeline bakılmış. Gelir gelmez ilk yaptığımız iş altyapı hizmetlerine ağırlık vermek oldu. Çevreden topladığımız araç gereçlerle yola çıktık. Belediye bünyesinde yol uzmanı personel bile yoktu. Şimdi modern bir ekip ve çalışma yapısı kurduk” diye konuştu.
 
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
Sosyal belediyecilik anlamında da ilklerin gerçekleştiğini belirten Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Sessiz çoğunluğun sesi olacağımız söylemiştik ve bu sözümüzle hareketle Evde Sağlık Hizmetleri’ni Menderesimize kazandırdık. Uygulama ile sosyal ya da fiziksel açıdan yoksunluk içindeki 65 yaş ve üstü yaşlı bireylerimiz ile her yaştaki yatalak hastalarımızın ve engelli vatandaşlarımızın evinde temel sağlık hizmeti Menderes Belediyesi Özel Sağlık Ekibi tarafından ücretsiz olarak veriliyor. Uygulamaya başladığımız günden bugüne 750 eve ulaşılırken, 350 eve sürekli sağlık hizmeti götüren ekiplerimiz 4 bin 500 ziyaret gerçekleştirdi. Evde Sağlık Hizmetleri Uygulamamız bünyesinde İlçemizdeki gebelere, loğusa ve yeni doğanlara yönelik gerçekleştirilen Yeni Doğan Hizmetimiz ile gebelerimizin periyodik gebe muayenesi, beslenme ve doğuma hazırlık eğitimleri ile bütün tetkik ve tahlilleri ücretsiz olarak belediyemiz tarafından sağlanıyor. Hoş Geldin Bebek uygulamamızla da hayata merhaba diyen minik kalplerimizi de unutmadık. Onlar için hazırladığımız özel hediyelerimiz, belediye ekiplerimiz tarafından evlere yapılan ziyaretlerde hediye ediliyor. Bir ebe ve bir hasta bakım elemanıyla birlikte yapılan ziyarette ayrıca bebeklerimizin 40 güne kadar temel bakım eğitimleri ve sağlık taraması da yapılıyor. Sadece doğumdan ölüme vatandaşlarımızın yanında olacağımızın sözünü vermiştik. Nasıl ki doğan bebeklerimizin yanındaysak hayatını yitiren vatandaşlarımıza da son görevimizi yerine getiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz Cenaze Nakil Hizmeti ile vatandaşlarımızın acılı günlerinde de yanındayız... Uygulama ile cenaze yakınının talebi üzerine klimalı ve özel donanımlı araçlarla cenazesi Türkiye’nin istenilen yerine naklediliyor” diye konuştu.
 
GENÇLİK EĞİTİM MERKEZİ
Soylu, seçim beyannamesinde yer alan “Eğitim hizmetlerimiz önceliğimiz olacak ” sözünden hareketle ilçe genelinde 8. ve 12. sınıf öğrencilerine ücretsiz kurs desteğinin verildiğini kaydederek, “Kurs desteği için kurduğumuz Menderes Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezimizi (MEGEM) ilçemize kazandırdık. 14 derslikten oluşan modern tesisimizde gençlerimizin geleceğe umutla bakmalarını hedefledik. Düzenlediğimiz değişik etkinliklerle de gençlerimizin sosyalleşmeleri adına ilkleri gerçekleştirdik. İlköğretime başlayan çocuklarımızı da unutmadık. Okul yaşantısına merhaba diyen çocuklarımıza özel olarak hazırlanan eğitim setlerini hediye ettik. İddia ediyorum İzmir’de bu düzeyde güzel ve modern bir eğitim tesisi yok” diye konuştu.
 
DAHA GÜZEL MENDERES
Modern sistem araçlar ile Menderes’te temizlik hizmetlerini yürüttüklerini kaydeden Başkan Soylu, “İlçemizi modern araçlarla temizlerken, kurduğumuz İbadethane ve Okul Temizlik ekibi ile ilçemizde bulunan tüm ibadethaneler ve okulların periyodik olarak temizlenmesi sağlandı. Daha yeşil bir Menderes için ise 20 bin metrekarelik alanda çim ekimi, mevsimlik çiçek fidesi dikimi, ağaç fidanı dikimi gerçekleştirildi” dedi. Soylu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sonra evlerde çocuklara süt dağıtan tek belediye olduklarını söyledi.
 
MODERN HİZMETLER
Yeni parkların ilçeye kazandırıldığını kaydeden Başkan Soylu, “Menderesimiz’de 4 mahallemizde 7 yeni park yaparak vatandaşımızın hizmetine açtık. Tematik olarak tasarlanan parklarımızda çocuklarımız eğlenirken öğreniyor, ailelerimiz keyifle vakit geçiriyor. Rakam, alfabe ve geometri olarak tasarlanan parklar engelsiz park olma özelliği de taşıyor. Yeni parklarımızın dışında mevcut parklarımızda da yenileme çalışmaları gerçekleştirdik” dedi.


 
KÜLTÜR VE SANAT
Yeni dönemde kültür sanata önem verdiklerini kaydeden Soylu, “İlçemizde herkese hitap eden kültür sanat etkinliklerine imza attık. Gümüldür Mandalina Festivali, Deve Güreşleri Festivali’ni ilçemize kazandırdık. Ramazan ayında da ilk kez belediye olarak iftar sofraları kurduk. 7’den 70’e herkesin beğeniyle takip ettiği kültür sanat etkinliklerine imza attık. Sahillerimizde muhteşem çalışmalar yapıyoruz. İstersek sahilde 1 milyon kişilik konser yapabiliriz” diye konuştu.
 
TANITIMDA BÜYÜK ATAK
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçenin bilinirliğini arttırmaya yönelik fuar çalışmalarını hayata geçirdiklerini söyleyerek, “ 63 yıllık belediye tarihinde ilk kez fuarlara katılım sağladık. İlçemizin bilinirliği adına başlattığımız tanıtım atağı kapsamında Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında fuarlara katılarak Menderesimizi dünyaya tanıttık. İlçemizde turizm planları da çalışmaları hayata geçtiğinde otellerimizin yatak kapasiteleri artacak. Kongre merkezleri olan oteller hayata geçerken yatak kapasitesi de yükselecek” ifadelerini kullandı.
 
Soylu, Özdere’deki meydan projesi ile ilgili de, “Halka rağmen iş yapmıyoruz. Risk alıyoruz. Hem siyasi hem de idari olarak risk aldık ama bu işi bitireceğiz” açıklaması yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim sır 17 Nisan 2015 Cuma 14:58

Baskanim sizinle gurur duyuyoruz menderes sayenizde hizmet aldi sayenizde buyuyor gelisiyor bu yeniliklerin oncusu oldunuz icin tum menderes adina tesekkur ederiz.

Yorumu oyla      12      6  
menderes gelisiyor 17 Nisan 2015 Cuma 14:56

Ogun bey ve izmirliler baskanimiz dun acikladi zaten bu hava alani kavsaginin oraya diger torbali hattina baglayan kavsak yapilacak bununda ihale suresini bekledini soyledi. Helal olsun baskanim her zaman yanindayiz durmak yok yola devam...

Yorumu oyla      12      6  
İZMİRLİLER 17 Nisan 2015 Cuma 13:01

ogun beye katılıyoruz o havalimanı kavsagı buyuk sıkıntı pazar günleri acil çözümmmm....

Yorumu oyla      13      5  
ali osman elma 17 Nisan 2015 Cuma 09:52

Menderesli için 15 senedir yapmadıkları hizmetleri Biryıl içerisinde Dahada fazlasıyla mendereslinin hizmetine sunan bülent soylu başkana çok teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      13      5  
Öyle işte 17 Nisan 2015 Cuma 09:19

Yağan yağmurlar Afet durumları yol alt yapısını oluşturmada en büyük engeldir tabi bunu bilmek önemli araştırmadan bilmeden yapın demek en kolayı Çamur at izi kalsın mantığını bırakıp gerçeğe bakmak önemli olan.menderesli..

Yorumu oyla      13      6  
ogün 17 Nisan 2015 Cuma 08:08

sayın soylu yazın bu çektigimiz çileyi çözün artık ....yazın trafik bu havalimanı birlesiminde tıkanıyor insanlar tatilden dönerken daha çok stres leniyor...(havalimanı ayrımı)kim yapacaksa büyükşehir mi siz mi... işte hizmet budur...

Yorumu oyla      14      5  
ozlakcy 16 Nisan 2015 Perşembe 20:53

sn soyluya önceki dönemden farklı bir yönetim sergilediği için teşekkür ediyoruz.ama bölgesi sadece menderes değil sahil kesimi de var. her ne kadar büyükşehirin sorumluluğunda olsa da özderede kanalizasyon sisteminin tamamlanması için çaba sarfetmesini bekliyoruz 21.yy da kanalizasyonun olmaması çok büyük bir eksik ki o bölgede belki de ege bölgesinin en büyük arıtması var ama kanalizasyon yarım. menderes girişindeki yol bitmiş olmasına rağmen seçim çalışmalarının yoğunlaşmasıyla açılacağını tahmin ediyorum ki böyle olursa artı puan olmayacak

Yorumu oyla      15      5  
menderesli 16 Nisan 2015 Perşembe 16:12

Sayın Başkan 7 aydır kapatıp bitiremediğiniz yol çalışması ne olacak. Lütfen artık bitirin altı üstü bir cadde, otoban yapılırdı bu zamanda.

Yorumu oyla      21      7  
16 Nisan 2015 Perşembe 16:04

Menderes seninle Menderes oluyor.Seninle gurur duyuyoruz Bülent Soylu.Allah yar ve yardımcın olsun.Başarılar................

Yorumu oyla      18      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da esnaf da turist de mutlu olacak
Bergama esnafını 17 Nisan 2015’de ikincisi başlayacak olan “Bergama Seni ...
Hasan Ali Yücel Karşıyaka’da ölümsüzleşti
Karşıyaka Belediyesi, Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümünde, efsane ...
Narlıdere’nin ‘Yaşar Kemal Vadisi’ hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi’nin ortak hizmet ...
 
Sakinşehir'de yemekler 'en iyi' olmak için yarışacak
Turizm Haftası etkinliklerinde, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın da katılacağı ...
Konaklı kadınlar güne stres atarak başlıyor
Konak Belediyesi’nin spor merkezlerindeki step, aerobik ve plates kurslarına ...
Büyükşehir’e Körfez’de 3 ÇED şerhi!
‘Yüzülebilir Körfez’ hedefinin en önemli adamı olan Körfez dip taramasına ...
 
Kocaoğlu’nun onur gecesi: 2 ödül birden
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aynı gece hem eğitimcilerden ...
Balçova'dan Büyükerşen'e Köy Enstitüleri ödülü
Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri’nin her yıl geleneksel ...
Büyükşehir Meclisi’nde ‘zulüm’ tartışması!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan Ödemiş Belediye ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva