HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2015 Perşembe - 13:40

Başkan Uğurlu’dan Nazarköy esnafına ‘dernekleşin’ çağrısı

El işi ürünleri ve nazar boncuklarıyla meşhur Kemalpaşa’nın Nazarköy Mahallesi’nin, daha da ön plana çıkartılması için çalıştıklarını kaydeden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, bu noktada esnafın dernekleşerek güçbirliği yapması gerektiğini söyledi. Bunun için her türlü desteği vereceklerini belirten Uğurlu, böylece tanıtım konusunda ciddi mesafeler kat edileceğini vurguladı.

Başkan Uğurlu’dan Nazarköy esnafına ‘dernekleşin’ çağrısı

Türkiye’nin en önemli el işi ve nazar boncuk üretim merkezlerinden birisi olan Kemalpaşa’nın Nazarköy Mahallesi’nde, ürünlerin tanıtımının yapılması ve satışların artırılması noktasında çağrı Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’dan geldi. Özellikle kadınların ağırlıklı olarak esnaflık yaptığı el işi ürünlere yönelik faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları(STK)’nın önemli fırsatlar sunabileceğini kaydeden Başkan Uğurlu, bölge esnafının bu noktada dernekleşerek tanıtımda çıtayı daha da yükseltebileceğini söyledi. Nazarköy’deki kadın esnafları makamında kabul eden Başkan Uğurlu, ekonomik ve sosyal hayatı geliştirmenin en önemli unsurlarından birisinin de ihtisas dernekleri olduğunu söyledi.

Görüşmede Nazarköy’ün markalaşma konusunda ciddi adımlar atacağını ve bu gücün belde esnafında fazlasıyla olduğunu aktaran Başkan Uğurlu, “Bir ilçenin ekonomik hayatını canlandırmak ya da büyütmek için öncelikle doğru adımlar atmamız gerekiyor. Nazarköy, kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği ve satıldığı bir yer. Burayı daha da canlandıracak olan nokta ise esnafın kendi arasında güçbirliği yapması” diye konuştu.


Bunun için dernekleşmenin önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Uğurlu, “Bakınız, ABD’de düzenlenen Türk Tanıtım Günleri’nde bile Nazarköy ürünleri yer alıyor. Bu çok önemli lakin ortada bir potansiyel var. Demek ki esnafın ve bizlerin bu gücü daha da geliştirmemiz gerekiyor. Bu yüzden burada faaliyet gösteren ve ağırlıklı olarak kadınlardan oluşan esnaf kardeşlerimizin bir araya gelmesi lazım. Bu sayede hem tanıtım noktasında daha güçlü hem de sorunların çözümü noktasında daha kurumsal bir yapı oluşturmak mümkün. Biz böyle girişimleri her zaman destekleyeceğiz” ifadesinde bulundu.
 
DAHA PROFESYONEL DÜŞÜNÜN
İhtisaslaşmanın ve belli bir alana odaklanmanın önemine vurgu yapan Başkan Uğurlu, “Bakıyorsunuz, nazar boncuğunun satıldığı kimi stantlarda tarhana veya bal da satılıyor. Bu çok da doğru bir yaklaşım değil. Sonuçta her ne kadar kadınlarımızın dükkanlarına getirdikleri ürünler organik olsa da, birden fazla ürün grubunun bir arada satılması etkiyi azaltıyor. Bunun dengesini iyi kurmamız gerekiyor” dedi.

Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte bu noktada STK çatısı altında güçbirliği yaparak daha profesyonel bir yapıyı oluşturmamız lazım. Bu algıyı da etkileyen bir durum. Kurulacak dernek sayesinde hem kurumlar arası iletişim daha sağlıklı olur, hem de talep ya da etkinlikler daha resmiyet kazanır. Bunu yaparsak önce Nazarköy sonra da Kemalpaşa kazanır. Biz de ilçemize kazandıracak her girişime destekleriz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soylu’dan 1 yıl raporu: Evet biz rantçıyız…
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu göreve geldiği bir yılın sonunda ...
Bergama'da esnaf da turist de mutlu olacak
Bergama esnafını 17 Nisan 2015’de ikincisi başlayacak olan “Bergama Seni ...
Hasan Ali Yücel Karşıyaka’da ölümsüzleşti
Karşıyaka Belediyesi, Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümünde, efsane ...
 
Narlıdere’nin ‘Yaşar Kemal Vadisi’ hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi’nin ortak hizmet ...
Sakinşehir'de yemekler 'en iyi' olmak için yarışacak
Turizm Haftası etkinliklerinde, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın da katılacağı ...
Konaklı kadınlar güne stres atarak başlıyor
Konak Belediyesi’nin spor merkezlerindeki step, aerobik ve plates kurslarına ...
 
Büyükşehir’e Körfez’de 3 ÇED şerhi!
‘Yüzülebilir Körfez’ hedefinin en önemli adamı olan Körfez dip taramasına ...
Kocaoğlu’nun onur gecesi: 2 ödül birden
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aynı gece hem eğitimcilerden ...
Balçova'dan Büyükerşen'e Köy Enstitüleri ödülü
Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri’nin her yıl geleneksel ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva