HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2014 Çarşamba - 16:30

CHP’den Meclis’te pankartlı 17 Aralık eylemi

17 Aralık'ın yıldönümünde TBMM'de MHP'liler kürsüye rozet taktı, CHP'liler Genel Kurul'da pankartlı protestoda bulundu. CHP'li Ali Özgündüz, döviz asmak isteyince AK Parti Milletvekili Gökçen Enç kürsüye yürüdü.

CHP’den Meclis’te pankartlı 17 Aralık eylemi

17 Aralık’ın yıldönümünde TBMM’de MHP ’liler kürsüye rozet taktı, CHP ’liler Genel Kurul’da pankart kaldırdı. CHP Milletvekili Ali Özgündüz, kürsüye ‘17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olsun’ yazan döviz asmak isteyince önce AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz daha sonra partililer müdahale etti. Yaşanan gerilim nedeniyle birleşime ara verildi. Tekrar kürsüye gelen Özgündüz, aynı dövizi asmak isteyince AK Parti Milletvekili Gökçen Enç, dayanamayıp kürsüye yürüdü.
 
Muhalefet, 17 Aralık operasyonunun yıldönümünde , TBMM’de çeşitli eylemler yaptı.
 
TBMM Genel Kurulu’nda 7’nci tur bütçe görüşmelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, YÖK, ÖSYM ve üniversite bütçe görüşmeleri sırasında , MHP adına konuşan Kütahya Milletvekili Alim Işık, kürsüye 17-25 Aralık Yolsuzluk Haftası rozeti yapıştırdı. Işık, ve ondan sonra söz alanlar konuşmalarını bu kürsüden yaptı.
 
“PROTESTO EDİYORUZ”
Görüşmeler sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 17 ve 25 Aralık’tan bahsetti ve “Rüşvet ve yolsuzluk yapanları koruma altına alınmasını protesto ediyoruz” dedi.
Ardından CHP’li milletvekilleri yerlerinden kalkarak üzerlerinde Rıza Sarraf ile 4 eski bakanın gözleri maskeli fotoğrafları ile ‘Yeni Türkiye’de rüşvetçiler koruma altında’, ‘Baba yasanın 17’nci maddesi 25’nci bendi. Yeni Türkiye’de rüşvetçiler koruma altında’ yazan dövizler açtı.

TÜRMEN KATILMADI
Yaklaşık 1 dakika süren protestonun ardından CHP’li milletvekilleri yerine oturdu. Protesto sırasında ise CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen’in yerinden kalkmaması ve protestoya katılmaması dikkat çekti.
 
VEKİLLER KÜRSÜYE GELDİ

Bütçeleri görüşmeleri sırasında söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, kürsüye ‘17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olsun’ yazan döviz asmak istedi.
Bunu gören AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, dövizin asılmamasını istedi ve müdahale etti. Bunun üzerine kürsüye çok sayıda CHP’li ve AK Partili Milletvekilleri geldi ve iki parti milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

ROZETİ KOPARDI
Bu sırada, AK Parti Adana Milletvekili Şükrü Erdinç, MHP’nin kürsüye astığı 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası, Yolsuzluk ve Rüşvete Hayır’ yazan rozeti çekerek koparttı ve masasına koydu. Yaşanan tartışmanın ardından Erdinç, muhalefet sıralarına yürüdü, Erdinç’i AK Partili milletvekilleri tuttu. Yaşanan gerginlik nedeniyle TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime 10 dakika ara verdi.

KADIN VEKİL KÜRSÜYE YÜRÜDÜ
Birleşimin tekrar açılmasının ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz tekrar davet edildi. Özgündüz, Öz’e tepki göstererek, “Kürsüye yaklaşılmayacağını bilmeyen ve idare amiri olan arkadaşın uyarılması lazım” dedi ve ardından Özgündüz, aynı dövizi tekrar kürsüye astı.

Bu sırada AK Parti grubunun ön sırasında oturan AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, hızla kürsüye yürüdü ve bu dövizi kaldırmak istedi. Yaşanan sözlü tartışma, AK Parti ve CHP’li milletvekillerinin araya girmesiyle sona erdi. Özgündüz, dövizi kürsüye asarak konuşmasını sürdürdü.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'a ayakkabı kutusu gösteren kadın vekil adayı
Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, geçen yıl aralık ayında mitingde konuşan ...
İP Lideri Perinçek 'Türkiye'nin çözümü' için İzmir'de
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 20 Aralık 2014 Cumartesi günü ...
Flaş! Erdoğan’dan Gülen’e ‘çağrı’, AB’ye yanıt!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hızlı tren açılış töreninde yaptığı konuşmada Fethullah ...
 
CHP İstanbul’un dümenine Karayalçın geçti
CHP İstanbul İl Başkanlığı'na eski genel başkanlardan Murat Karayalçın getirildi.
MHP’li Vural’dan 9 dilde 17 Aralık!
Ülkeyi sarsan operasyonun yıldönümünde en ilginç protesto MHP İzmir Milletvekili ...
MHP Selçuk İlçe Başkanı Levent Görür güven tazeledi
MHP Selçuk İlçe Teşkilatı 11. Olağan Kongresi'nde yerel seçimlerde Selçuk ...
 
CHP İl binasında gece boyu pankart savaşı: Polis indirdikçe…
CHP Aydın İl Başkanlığı binasına, geçen yıl 17 Aralık'taki operasyonun ...
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de Cumartesi mesaisi: İşte program
Aynı ay içinde ikinci kez İzmir’e gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal ...
CHP'li vekillerden 'seçime hazırız' mesajı
CHP'nin İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Tekirdağ Milletvekili Candan ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva