HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2014 Çarşamba - 13:39

CHP İl binasında gece boyu pankart savaşı: Polis indirdikçe…

CHP Aydın İl Başkanlığı binasına, geçen yıl 17 Aralık'taki operasyonun yıl dönümü nedeniyle, üzerinde 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarının bulunduğu dev pankartlar asıldı. Pankartlar, polis tarafından indirilmek istenince gece boyunca pankart savaşı yaşandı. Polis, mahkeme ve savcılık kararlarıyla iki kez pankartı indirtirken, parti yönetimi gece yarısı, 17 Aralık operasyonun simgeleri haline gelen 'içi para dolu ayakkabı kutusu, para sayma makinesi, çelik kasa fotoğrafları ve dolar işareti bulunan 'Halk Yolsuzluğa sessiz kalmayacak' yazılı üçüncü bir pankart astı.

CHP İl binasında gece boyu pankart savaşı: Polis indirdikçe…

17- 25 Aralık’taki operasyonları unutturmak istemeyen CHP Aydın İl Örgütü, İstasyon Meydanı'ndaki parti binasına yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, AB eski Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın maskeli fotoğraflarının bulunduğu pankart astı.

- DENİZLİ MECLİSİ'NDE AFİŞ TARTIŞMASI...

Türkiye'nin birçok noktasında parti binalarına asıldığı belirtilen ve üzerinde '17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazılı pankart için Ankara 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nin toplatma kararını emsal gösteren polis, akşam saatlerinde pankartı indirmek için parti binasına geldi.
 
PARTİLİLER BİNA ÖNÜNE AKIN ETTİ
Partililer tarafından polis binaya alınmazken, olayı duyan partililer bina önüne akın etti. Polis pankartı indirmek için yaptığı ilk girişimde başarısız olunca pankartın fotoğrafını çekip Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu. Başsavcılığın talebi üzerine Aydın 2'nci Sulh Ceza Hakimi Mestan Özgür Özcan, 'Eski bakanlara görevlerinden dolayı hakaret suçu' işlendiğini hükmedip, pankartın indirilmesi yolunda karar verdi. Bunun üzerine polis, mahkeme kararını CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi'ye tebliğ etti. CHP il yönetimi de pankartı indirerek, tutanak karşılığında polise teslim etti.


 
YENİ PANKART ASILDI
Polislerin parti binası önünde, partililerin ise parti binası içerisinde nöbet tuttuğu gece saat 23.30 sıralarında bu sefer parti binası camlarından meydana bakan tarafa yeni bir pankart asıldı. Bu defa asılan pankartta 4 eski bakanın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın maskeli fotoğrafı da yer aldı. Üzerinde ise 'Çekin kirli ellerinizi bu halkın üzerinden' ifadesi bulunan bu pankartın asılması ile nöbet bekleyen polisler hemen pankartı fotoğraflayıp savcılığın yolunu tuttu. Bu kez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı talimatıyla pankart indirilmek istendi. Saat 00.30 sıralarında parti yöneticilerine tebliğ edilen yazılı emri uygun bulmayan partililer pankartı indirmeyince, polis özel bir vinç ile pankartı indirdi.


 
'YENİSİNİ ASARIZ'
Pankartın indirilmesi sırasında polise herhangi bir zorluk çıkartmayan partililer, polisin çekilmesinin ardından yeniden harekete geçti. CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi, 17- 25 Aralık yolsuzluğunu ve rüşvetini unutturmayacaklarını belirtirken, "Biz bu konuda haklı olduğumuzu biliyoruz. Onlar unutturmak istedikçe biz unutturmayacağız. Pankartta dört olan kişi sayısı beşe çıktı. Daha da artabilir. Onlar indirsin biz yenisini asarız" dedi.
 
GECE YARISI ÜÇÜNCÜ PANKART ASILDI
İki pankartın indirilmesinin ardından kalabalık dağılmaya başlarken, meydandaki polislerin çoğu da ayrıldı. Üç ekibin nöbetçi kaldığı parti binası önünde bir hareketlilik yaşanmazken, parti binası içinde partililer yeniden hummalı bir çalışma içine girdi. Yeniden bir pankart yaptırıp gelen partililer saatler 02.00'yi gösterdiğinde parti binasından sallandırdı. Bu sefer pankart üzerinde bakanların ve Bilal Erdoğan'ın fotoğrafları yer almazken, pankartta 17 Aralık operasyonun adeta simgeleri haline gelen 'içi para dolu ayakkabı kutusu, para sayma makinesi, çelik kasa fotoğrafları ve dolar işareti ile 'Halk Yolsuzluğa sessiz kalmayacak' ifadesine yer verildi. Polis bu pankartı da fotoğrafladıktan sonra bölgeden uzaklaştı. Asılan bu pankart halen yerinde duruyor.
 
'DEVLET SOYGUNCUYU KORUMAK İÇİN SEFERBER OLMUŞ'
Pankart kriziyle ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "CHP Aydın il binasındaki pankartı yasadışı emirle indirten savcı telefonlara çıkmıyor. Ne kadar saklanacaksınız? Akıllara zarar, Bütün devlet soyguncuyu korumak için seferber olmuş. Zorbalar devletinin resmidir. Zorbalığın bütün ortakları hesap verecek" dedi.

17 ARALIK'I UNUTTURMAMAK İÇİN YÜRÜDÜLER

Aydın'da, 17- 25 Aralık yolsuzluk operasyonunu unutturmak istemeyen CHP İl Teşkilatı yürüyüş düzenledi. Dün akşam yolsuzluklarla ilgili parti binasına astıkları iki pankart mahkeme ve savcılık kararıyla indirilen CHP Aydın İl Teşkilatı, yürüyüş sırasında da bu pankartları taşıyıp, hükümet aleyhine sloganlar attı.

Zafer Meydanı'nda başlayan yürüyüşe CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Aydın eski Milletvekili Fatih Atay, CHP'li Belediye Meclis üyeleri, CHP ilçe Başkanları ve partililer katıldı. Yaklaşık 200 kişilik grup yürüyüş boyunca 'Yolsuzluklar asla unutulmayacak', 'AKP halka hesap verecek', 'Cumhuriyet değil AKP yıkılacak' sloganları attı. Doğu Gazi Bulvarı, Hükümet Bulvarı güzergahında yürüyüş yapan grup Atatürk Kent Meydanı'nda yürüyüşü tamamladı.
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_12/2014_12_17/391d3103e3cc3c487d78dd5fd0ddc57f.jpg


MUĞLA'DAN GELEN GRUP DA DESTEK VERDİ

Diğer yandan Muğla'nın Yatağan ilçesinden Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu'na (Birleşik Kamu-İş) bağlı Eğitim-İş Sendikası üyesi 200 kişi de Yeni Dörtyol Kavşağı'nda araçlarından inerek Aydın'daki yürüyüşe destek vermek istedi.

Grubun yolda yürümesine izin verilmedi. Adnan Menderes Bulvarı'na kadar kaldırımdan yürüyen grup, Kıbrıs Caddesi'ne gelindiğinde tekrar yola inmek istedi. Görüşmeler sonucu polis, Zafer Meydanı'nda toplanan CHP'lilerin de aynı istikamete yürüyüşe geçmesi üzerine gruba izin verdi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_12/2014_12_17/c2cb0a78c33e27f8322625fd288669ca.jpg

'YILMAYACAĞIZI HERKESE GÖSTERDİK'
İki grup birleşerek Atatürk Kent Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Kent Meydanı'nda açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, "Türkiye'yi 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını unutturmaya çalışıyorlar. Bizler de o günleri unutturmamak için elimizden geleni yapacağız. Bizim mücadeleden kaçmayacağımızı, pankartlarımız indirseler de yerine yenilerini asarak mücadelemizden yılmayacağımızı herkese gösterdik. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki yapılan her türlü yanlışı vatandaşımıza anlatacağız. Bu hareketimizi kimse engelleyemeyecek" dedi.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
baytak 17 Aralık 2014 Çarşamba 14:54

YASAK MI GELDİ? KORKUDAN MI VERMİYORLAR? Buna dair hiçbir haber hiçbir TV de saat 13.00 ana haberlerde ve saat başı ara haberlerde yer almadı.

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de Cumartesi mesaisi: İşte program
Aynı ay içinde ikinci kez İzmir’e gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal ...
CHP'li vekillerden 'seçime hazırız' mesajı
CHP'nin İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Tekirdağ Milletvekili Candan ...
Kılıçdaroğlu’ndan önemli mesajlar: Bizde Japon kültürü…
17/25 Sempozyumu’nda konuşan CHP Lideri, önemli mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, ...
 
17 Aralık yürüyüşü: CHP’liler ayaklı billboard oldu!
CHP, 17 Aralık'ın yıldönümü nedeniyle 30 kentte afiş asmak istedi ancak ...
Engin’den 17 Aralık soruları: Erdoğan’a, Bayraktar’a ve Yıldırım’a!
CHP İl Başkanı Ali Engin yolsuzluk operasyonunun yıl dönümünde Cumhurbaşkanı ...
Tarhan’ın A Takımı’na 3 önemli İzmirli
CHP'den istifa ederek Anadolu Partisi'ni kuran Ankara Milletvekili Emine ...
 
Çıray’dan milyonlarca vatandaşa nefes aldıracak teklif
CHP İzmir Milletvekili kredi ve kredi kartı mağdurlarına nefes aldıracak teklifini sundu.
Egemen Bağış’a göre 17 Aralık!
Geçen yıl 17 Aralık operasyonunun ardından istifa eden AB eski Bakanı ...
CHP’nin billboard bulamayan 17 Aralık afişleri!
CHP 17 Aralık'ın yıldönümü nedeniyle 30 kentte yolsuzluk afişleri asmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva