HABERLER>SEÇİM 2015
25 Şubat 2015 Çarşamba - 09:56

CHP de Uyar da Meclis’e aday: Ahlak seferberliği

CHP İzmir’de bir önemli isim daha vekillik için yola çıktı. 1’inci Bölge’den aday adaylığını ilan eden Aysun Önal Uyar, “Sosyal demokrasinin ülkemizdeki örgütlü yapısı olan CHP’nin ülke genelinde bir ahlak seferberliğinin öncüsü olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

CHP de Uyar da Meclis’e aday: Ahlak seferberliği

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir’de genel seçimler öncesi adaylık yarışı iyice hız kazanırken Aysun Önal Uyar da 1’inci Bölge’den aday adaylığını ilan etti.
 
Sözlerine, geçtiğimiz günlerde Mersin’de yaşanan Özgecan Aslan vahşetini kınayarak başlayan Uyar, Aslan ailesine başsağlığı da diledi. Uyar, “Kadın şiddetini bu günlerde çok vurgulandığı, gündeme oturduğu bir dönemde kadın milletvekili aday adayı olmak bile bize büyük sorumluluklar yüklüyor. Biz kadın aday adayları ya da aday olacaklar kadın şiddetini azaltacak çözümlerde imza sahibi olmak projeler üretmek zorundayız” dedi.


 
CHP KAZANINCA İZMİR KAZANACAK
Aday olma düşüncesinin dostlarının çağrısı üzerine oluştuğunu belirten Uyar ayrıca atadan Cumhuriyet Halk Partili olduğunu söyledi. “CHP kazanınca İzmir kazanacak, İzmir kazanınca Türkiye kazanacak” diyerek sözlerine devam eden Uyar, “Türkiye için adalet, güven ve istikrarın olduğu güçlü bir iktidara ihtiyaç vardır. Bu noktadan hareketle yıllardır teşkilattaki hizmetlerimi sadece yerel ölçekte değil geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek yönetim modeli içerisinde ülkemizin tamamı için sunabilmek, sürece katkı sağlamak istiyorum. Atadan, gönülden Cumhuriyet Halk Partili ve demokrat bir dostunuz olarak Türkiye’de son yıllarda yaşanan karşı devrime ve tüm olumsuzluklara sizinle birlikte dur demenin zamanının geldiği ve hatta çoktan geçtiği düşüncesindeyim. Toplumumuza dayatılan çağdışı ve karanlık zihniyetlerin bizi biz yapan Türkiye’mizin değerlerini yok etmeye çalıştığını üzülerek izliyoruz. Bu gidişi durdurmak için güç birliği yapmalı, iktidarın çağdışı ve haksız uygulamalarına karşı eski, yeni, genç, yaşlı demeden yurtsever insanlar olarak mücadele etmeliyiz. İşte bu nedenle, CHP’li dostlarımın ‘artık aktif siyasetin içinde olman lazım’ çağrılarını duymazdan gelemedim ve siz değerli CHP üyesi dost ve yoldaşlarıma CHP 1’inci Bölge Milletvekilliği Aday Adaylığımı açıklıyorum. Pek çoğunuzun yakından tanıdığı bu topraklara hizmet etmiş demokrat bir babanın evladı olarak, İzmir’imizi ve Türkiye’mizi aydınlığa çıkarmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir nefer gibi çalışmak azim ve kararlılığındayım” ifadelerini kullandı.


 
CHP AHLAK SEFERBERLİĞİNİN ÖNCÜSÜ OLMALI
Türkiye’de demokrasiyi kuran partinin CHP olduğunu belirten Uyar, CHP’nin ahlak seferberliğinin öncüsü olması gerektiğinin de altını çizdi. Uyar, “CHP parti içi demokraside örnek olduğu kadar, ülke demokrasisinin gelişmesinin de itici gücüdür. Sosyal demokrasi tüm dünyada yüksek insani değerleri ve erdemi temsil eder. Türkiye’nin ahlaki yönden ciddi bir çöküntü içinde olduğu gerçeğinden hareketle, sosyal demokrasinin ülkemizdeki örgütlü yapısı olan CHP’nin ülke genelinde bir ahlak seferberliğinin öncüsü olması gerekiyor. Bu ülkenin CHP’nin dürüst yönetimine olan ihtiyacı artık yaşamsal bir boyut kazandırmıştır. Bu ihtiyaç doğrultusunda; 2015 Genel Seçimleri’nin, Ulu Önder Atatürk’ün yol göstericiliğinde, insan hak ve özgürlükleri ve inançlarına saygılı, demokratik laik sosyal bir hukuk devletinde, ülkemiz insanlarının kardeşliğinin ve dürüstlüğünün egemen olduğu hakça bir düzen için partimiz açısında bir demokrasi şöleni olacağına içtenlikle inanıyorum. Bu şölene işkadını, çiftçi, sanatçı ve sivil toplum gönüllüsü kimliklerimle katkı sunmayı kendime görev edindim. Önemli başarıların ortağı olduğum çeşitli platformlardaki görevlerimde, her zaman omuz omuza yürüdüğüm CHP’li dostlarımla edindiğim birikimlerimi partimizin İzmir’de daha fazla büyümesi cumhuriyetin değerlerine sarılarak gelişmesi için kullanacağım. Bu yolda sizinle birlikte yürümem için bana vereceğiniz destek en büyük onur ve kazanımım olacaktır. Yeni yılın cumhuriyet Halk Partimiz, Türkiye’miz ve İzmir’imiz için büyüme yılı olacağı umudumla size sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de Eski Başkan Uçar da vekillik yolunda
CHP’li eski Seyrek Belde Belediye Başkanı Nurgül Uçar, CHP İzmir 2. Bölge’den ...
CHP aday adayı Birlik'ten Aliağa çıkarması
CHP İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı Mehmet Birlik, CHP Aliağa ...
AK Parti’de ‘ikinci tercih İzmir’ listesi: Bomba isimler
Genel seçim öncesinde milletvekili adayı olmak için İzmir’den başvuru ...
 
CHP aday adayı İnanç'tan Buca çıkarması
İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Altan İnanç Buca’yı gezerek vatandaşlarla ...
AK Parti İzmir’de ‘genelge’ isyanı: Söylenecek çok söz var ama…
AK Parti'de milletvekili olmak için meclis üyeliğinden istifa eden partililer, ...
Özgüven vekillik yarışında ‘Ben de varım’ dedi
İzmir’in Dikili İlçesi'nin eski belediye başkanlarından Osman Özgüven, ...
 
CHP İzmir’de önseçim aday sayısını yarıya düşürdü!
Milletvekili adaylık başvurularının 1 Mart'a kadar uzatıldığı CHP'de dosyaların ...
'Paralel' operasyonda tutuklanan müdür MHP'den İzmir adayı!
Polislere yönelik operasyon kapsamında tutuklanan eski Emniyet Müdürü ...
Ali Engin'den Anadolu Birliği'ne ziyaret
CHP İzmir İkinci Bölge Aday Adayı Ali Engin, Genel Merkezi Konak’ta bulunan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva