HABERLER>SEÇİM 2015
25 Şubat 2015 Çarşamba - 13:33

Bornova’nın Eski Başkanı da ‘adayım’ dedi

CHP’li eski Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır il binasında büyük katılıma sahne olan açıklamayla milletvekilliği için yola çıktı. Parti için iktidar için mücadele edeceğini ifade eden Sındır, önseçim kararı ne olursa olsun şimdiden saygılı olduğunu söyledi. İsteyen herkesin kendisine ulaşabileceğini ifade eden Sındır, “Asla ve asla buradan seçilip Ankara’ya gidip sizlere sırtımı asla dönmem” dedi.

Bornova’nın Eski Başkanı da ‘adayım’ dedi

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - CHP’de milletvekili aday adaylığı için başvuru tarihleri 1 Mart’a kadar uzatılırken adaylık açıklamaları devam ediyor. CHP’nin eski Bornova Belediye Başkanı ve Ege Üniversitesi profesörü Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir 2. Bölge’den milletvekili aday adaylığını açıkladı.


 
CHP İzmir İl Başkanlığı’nda adaylığını açıklayan Sındır’a destek olmak için çok sayıda partili açıklamaya geldi.

Gelen herkese teşekkür eden Sındır, “Beni sadece belediye başkanlığı döneminde tanıyanlar 5 yıllık süre içinde üyesi olmaktan onur duyduğum CHP çatısı altında 5 yıllık belediye başkanlığı dönemini hep beraber yaşadık. Dini, dili, ırkı, siyasi görüşü ne olursa herkese hizmet ettik. Eşit, adil davranmaya, ezilenden, yoksuldan, yoksundan yana tavır sergiledik. Engelli, yaşlı, kadın, gençlere pozitif ayrımcılık yapıp, daha yoksun bölgelere daha fazla hizmet etmeye çalıştık. Büyüyen bir sevgi yumağını bugün burada görmek beni mutlu etti” şeklinde konuştu.
 
BAŞKANLIK KONUSUNU KONUŞMAK BİLE İSTEMİYORUM
30 Mart yerel seçimlerinde Bornova Belediyesi’nde aday gösterilmeyen Sındır konu ile ilgili, ”Yeniden belediye başkanı olup olmama meselesini konuşmak dahi istemiyorum. Şahsi istikbalimden ziyade bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olmasını arzu ettiğim, ilkeleriyle, programıyla, Cumhuriyet’i kuran partimin asla zarar görmesini arzu etmedim. Kendi duygu, düşünce ve egolarımı hep cebime koydum, partime zarar gelmesin Birbirimizi insani olarak sevemeyebiliriz ama saygı duymalıyız. Bizi bir arada tutan değerler şemsiyesi altında da o değerlere zarar verecek söz ve davranışlardan kaçınmalıyız. Sakın ha, sakın ha en ufak tereddüt duymadan partimizi iktidara taşımak için çalışalım” dedi.
 
TELEFONUM HERKESE AÇIK
Sındır, “Yaşamım boyunca her an her saniye hep emekten, yoksuldan, ezilenden yana mücadele ettim. Bu süreç içerisinde belediye başkanlığı görevini yapma onuruna da kavuştum. Umarım bundan sonra TBMM’de sizlerin verdiği yetkiyle sizleri orada temsil etme hakkını da alırız. İki telefonum var. Benim elim dışında başka birinin eline geçmedi. 24 saat boyunca hep açıktır. Ne zaman isterseniz, nasıl ulaşabiliyorsanız, bundan sonra da rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Sizin parlamentodaki temsilciniz olacağım. İki elim darda olsa sizin yanınızda olmanın sözünü veriyorum. Asla ve asla buradan seçilip Ankara’ya gidip sizlere sırtımı asla dönmem. Bunu 5 yıllık başkanlık döneminde de gördünüz.” diye konuştu.
 
ÖNSEÇİM KARARI NE OLURSA OLSUN SAYGILIYIM
CHP uzun süre tartışılmasının ardından önseçim kararı alındı. Önseçim ile milletvekili olmak istediğini söyleyen Sındır,” Önseçim yoluyla aday belirleme sürecinin sağduyusuna ve çıkacak sonucun doğruluğuna inanıyorum. Tüm partili arkadaşların kararına şimdiden saygılıyım” ifadesini kullandı.
 
Sındır, Türkiye ekonomisinden politikaya sorunları sıraladı. Sındır konuşmasını şöyle sonlandırdı: TBMM’de işçinin, işsizin, yoksulun, ezilenin, tarımın, köylünün, çiftçinin, esnafın, emeklinin, kadınların, gençlerin, çocukların, emeklilerin, engellilerin, LGBT’lerin, insanca yaşam mücadelelerinin yanında olmak için TBMM 25. Dönem milletvekili aday adayıyım.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
arif23 25 Şubat 2015 Çarşamba 17:27

Hep yaninizdayiz

Yorumu oyla      12      7  
bornovalii 25 Şubat 2015 Çarşamba 17:06

Yakisirrr..

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İzmir’in ağaç doktoru’ AK Parti’den aday adayı
Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı gereği memurluktan istifa ederek AK Parti’den ...
Büyükşehir’de Sezer’in vedası: ‘Resmen’ Meclis yolunda
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin amiral şirketlerinden birisi olan İZBETON’da ...
CHP de Uyar da Meclis’e aday: Ahlak seferberliği
CHP İzmir’de bir önemli isim daha vekillik için yola çıktı. 1’inci Bölge’den ...
 
CHP İzmir’de Eski Başkan Uçar da vekillik yolunda
CHP’li eski Seyrek Belde Belediye Başkanı Nurgül Uçar, CHP İzmir 2. Bölge’den ...
CHP aday adayı Birlik'ten Aliağa çıkarması
CHP İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı Mehmet Birlik, CHP Aliağa ...
AK Parti’de ‘ikinci tercih İzmir’ listesi: Bomba isimler
Genel seçim öncesinde milletvekili adayı olmak için İzmir’den başvuru ...
 
CHP aday adayı İnanç'tan Buca çıkarması
İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Altan İnanç Buca’yı gezerek vatandaşlarla ...
AK Parti İzmir’de ‘genelge’ isyanı: Söylenecek çok söz var ama…
AK Parti'de milletvekili olmak için meclis üyeliğinden istifa eden partililer, ...
Özgüven vekillik yarışında ‘Ben de varım’ dedi
İzmir’in Dikili İlçesi'nin eski belediye başkanlarından Osman Özgüven, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva