HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Nisan 2015 Çarşamba - 19:29

Büyükşehir Meclisi’nde ‘zulüm’ tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem daha önce protokol kapsamında ilçeye yapılan tesislerin geri alınmasına tepki gösterdi. Badem, “Ödemiş’e zulmediliyor” dedi. Başkanvekili Sırrı Aydoğan da, adalet vurgusu yaptı.

Büyükşehir Meclisi’nde ‘zulüm’ tartışması!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı ikinci olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı toplantıyı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetti. Toplantıda, ilçe belediyelerden alınan mallar nedeniyle tartışma yaşandı.
 
Meclis toplantısında söz alan AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Büyükşehir’in geçen dönem protokol düzenleyerek yaptığı hal tesisleri ve garajın geri alınmasına tepki gösterdi.



Badem, “Olağanüstü hızla bu madde buraya getirildi. İlçem adına vatandaşlarımızın hakkını savunmak benim görevim. Seçimler öncesinde Bütünşehir Yasası da çıkmamıştı ancak ilçemizin yolları Büyükşehir’in gayretleri ile asfaltlandı. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne minnettarız. Nasıl bir olaydır ki, seçimler bitti, belediye el değiştirdi. Ancak hizmetler devam etmelidir. Hiçbir belediyede bu protokoller iptal edilmezken, Ödemiş’te bu protokol kaldırılıyor. Diğer 29 belediyede diğer işlerin hepsi devam ediyor, protokoller aynen duruyor. Neden Ödemiş? Neden tek taraflı olarak bu protokol iptal ediliyor? Siz burada karşı belediye meclisini yok sayarak bunu kaldırıyorsunuz. Lütfen hakkaniyet… Ben neden ilçe belediyesinin eksik imkanları ile bu tesisin yüzde 60’ına para ödedim? Peki madem yasa çıktı, neden 14 Mayıs’ta yeniden protokol imzalandı? Burada haksız işlem yapıyorsunuz. Ödemiş’e zulüm ediyorsunuz. Bu kararı geri alın. Menemen’deki, Bergama’daki, Foça’daki tesisleri geri mi aldınız? Bunlar da işbirliği protokolü ile yapıldı. Adaletli davranın” dedi.
 


Bunun üzerine konuşan Meclis Başkanvekili Aydoğan belediyenin adaletli davrandığını söyledi. Aydoğan, “Yasa dışı bir işlem yapılmıyor. Bir kasıt aramayın. Büyükşehir Belediyesi adildir. Tüm Türkiye’yi gezin Büyükşehir’den daha adil hiçbir belediye bulamazsınız. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Biz bu belediyenin hiçbir kuruşunu boşa harcamadık. Hiçbir zaman partizanlık yapmadık, yapmayacağız da” da yanıtını verdi.
 
NİYE ZAMANINDA ALMADIN?
Tekrar söz alan Badem, “Merkezi hükümette bir haksızlık görülüyorsa benim kentin adıma yaptığım gibi isyan edilebilir. Bergama başkan alacağız demiş. Hal inşaatı sürüyor. Hal kombine tesisi yapılıyor. Mademki alacaktın niye benden bu kadar parayı aldın kardeşim? Yasa çıktıktan sonra bir protokol daha imzaladınız. Orada öyle burada böyle mi karar alınıyor” diye konuştu.
 
SİZ ZULÜM GÖRMEMİŞSİNİZ
Zulüm tartışmasının yaşandığı mecliste söz alan CHP’li İsfahan Naki de hükümetin ayrımcılık yaptığını söyledi. Naki, “Arkadaşlar İzmir’e yapılan zulmün farkında değil herhalde. Biz bu konuyu hiç gündeme getirmedik. Hükümetin raylı sistem projelerine verdiği destekler ortadadır.  İstanbul'a 722, Ankara’ya 955 milyon TL’nin üzerinde para verirken İzmir’e 62 milyon TL para ayırmıştır.  İstanbul ve Ankara için bakanlar kurulu kararı var. Yine 2015 yılında Antalya için özel proje hazırlandı. Ardından Konya dahil edildi. İzmir’e söz vardı. Siz zulüm görmemişsiniz sayın başkan” dedi.
 
ÖZEL İDARE MALLARINDA NEREDEYDİNİZ?
CHP’li meclis üyesi Hatice Tatlı da AK Partilileri yüklendi. Tatlı, “Sadece Ödemiş’in protokolü mü iptal edildi? Bergama, Beydağ belediye başkanları da burada… O ilçelerde de protokol iptal edildi. Yasaların gerektirdiği işler yapılıyor. AKP’li meclis üyeleri bu duyarlılığı özel idare malları kaçırılırken niye duyarlılık göstermedi. Niye başka yerlere kaçıp gittiniz?” diye konuştu.
 
BİZ DE VERECEĞİZ
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de Büyükşehir’in ilçesinde halı saha ve otogar tesisi yaptığını söyledi. Gönenç, “Bu konu basında gündeme geldiğinde ben Aziz başkanı aradım ve kendisine “bizimkileri de alacak mısınız” dedim. O da  “evet alacağız” dedi. Ben halen daha protokol gereği para ödemeye devam ediyorum. Yapılan işlerin yüzde 30’unu ödeyeceğim. Bitince herkes takip etsin belediyeye devredeceğiz” dedi.
 
BALIKTIR ECELİ GELMİŞTİR
Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Tahtalı Barajı’ndaki balık ölümlerini sordu. Doğan, “Tahtalı Barajı İzmir için çok önemli bir baraj. İzmir’in su ihtiyacını karşılıyor.  Orada balık ölümleri yaşanıyor. Kanalizasyonun daha önce baraja aktığını gündeme getirmiştik. Orada tatlı su balıklarının öldüğünü gördük. Bu konu gündeme geldi ama balık ölümlerinin neden olduğu hakkında bir araştırma yapılmadı” diye konuştu.
 
Doğan’ın sözlerinin ardından konuşan Aydoğan, “Tahtalı Barajı çok önemli bir barajdır. Sağlıklı su temini konusunda önemli bir yer. Şu anda kentte musluktan akan su içilebilir durumdadır. Zaten barajdan su doğrudan gitmiyor. Arıtma tesisleri var. Bu balıktır eceli de gelmiş olabilir” ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan toplantıda AK Partili Meclis Üyesi Fatih Taştan da musluktan akan suyun temiz olsa bile evlerdeki tesisatların kötü olması nedeniyle suların içilip içilmeyeceğinin bilinmesinin mümkün olmadığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ödemişli Hasan Mert 16 Nisan 2015 Perşembe 09:39

Belediye başkanı Mahmut Badem.Ödemiş senden hizmet bekliyor.Ağlama mesaisini bırak artık.Sıktı bu ağızlar.Be Ödemişliler bir sözüm de size.Nereden bulursunuz bu tür modası geçmiş siyasetçileri.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de memurlardan mektuplu isyan!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan sendikalı memurlar, ulaşım ücretlerinin ...
Aliağa'da toplu sözleşme coşkusu
Aliağa Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu ...
Rahvan atlar Torbalı’da yarışacak
Osmanlı döneminden günümüze kadar, at çiftlikleri ve ilk at yarışlarıyla ...
 
Ahmet Ümit Seferihisar'a geliyor
Türk edebiyatının en önemli isimlerinden, polisiye edebiyatın sevilen, ...
Çiğli’de yeni kriz: Başkan fırçaladı, müdür izne çıktı!
Denetim raporunun ortaya çıkmasının ardından yaşanan kriz ile gündeme ...
Menemen’de şok rapor: ‘Başkan’ın istasyonu’na belediyeden maaş!
Menemen Belediyesi’nin 2014 yılı mali harcamalarının incelendiği denetim ...
 
Bergama'nın kültür merkezi tamamlanıyor!
Yüklenici firma ortağının vefatı nedeniyle yapım işlemleri duran Bergama ...
Gaziemir’de bir dünya şenliği: Sev kardeşim!
9 ülke ve Sinop’tan 250’ye yakın konuk çocuğun katılacağı 18. Gaziemir ...
Konak’ta çocuk sokakta oyun var!
Nisan ayı boyunca 'Kentte Çocuk Var’ temasını işleyen Konak Belediyesi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva