HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2015 Perşembe - 16:09

Başkan Şahin’den şok rapora sert tepki: Karşımda yürekli…

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin 2014 yılı mali harcamalarının incelendiği denetim komisyonunda şerh raporu ile gündeme gelen AK Partili Arif Kuran’a sert tepki gösterdi. Şahin, “İddiaların hepsinden daha önce beraat ettim. Zavallı Arif. Yüreği yetiyorsa karşıma seçimlerde çıksın. Yürekli adam istiyorum” dedi. Şahin, benzin istasyonunda çalışan personelin maaşının belediyeden verilmesi ile ilgili de, “Part- time çalışıyor. Mesai saatleri dışında istasyonda duruyor” diye konuştu.

Başkan Şahin’den şok rapora sert tepki: Karşımda yürekli…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi’nin 2014 yılı mali harcamalarının incelendiği denetim komisyonu raporu nedeniyle yaşanan tartışmalar sürüyor. Komisyonda, şerh raporu yazan AK Partili Meclis Üyesi Arif Kuran, Başkan Şahin’in belediye kaynaklarını kontrolsüzce kullandığını ifade etmişti. Başkan Şahin’e ait benzin istasyonunda çalışan personelin 10 yıldır maaşının belediye kasasından ödendiğini rapora yazan Kuran, ihalelerin bölünerek hep aynı şirketlere verildiğini dile getirmişti.

- MENEMEN’DE ŞOK DENETİM RAPORU…

Raporun bir numaralı muhatabı Belediye Başkanı Tahir Şahin’den açıklama geldi. Şahin, petrol istasyonunda çalışan Erdoğan Yay’ın belediyede güvenlik şefi olduğunu dile getirdi. Şahin, “Arkadaşımız belediyede güvenlik işinden sorumlu. Benim ve belediyenin güvenliğine bakıyor. Petrol istasyonunda mesai saatlerinde çalışmıyor. O, mesai bittikten sonra yada Cumartesi-Pazar günleri iş olmadığında ek iş yapıyor. Bu yapılan açıklama ve değerlendirmeler her şeyden önce emeğe saygısızlıktır. Emeğinin karşılığını alan birisine bu şekilde yüklenilmesi doğru değil” dedi.


 
Şahin, raporda yer alan aynı firmalara günde onlarca fatura kesilip doğrudan temin işleri verilmesinin de yasa dışı bir durum olmadığını söyledi. Şahin, işlemin daha önce yapıldığını, faturaların aynı gün kesilmiş olabileceğini ifade etti.
 
SAVCILIKTA AKLANDIM
Rapordaki tüm konulardan daha önce savcılık soruşturması geçirdiğini dile getiren Başkan Şahin, “Bu konular savcılık tarafından incelendi. Sonra ‘kovuşturmaya gerek yoktur’ kararı çıktı. Ardından Menemen Asliye Ceza Mahkemesi’nde de beraat ettim. Şimdi yine aynı konuları ısıtıp ısıtıp getiriyorlar. Biz 37 arkadaşımız ile birlikte yargılandık ama bir olumsuzluk olmadı. Güneş balçıkla sıvanmaz” diye konuştu.
 


KAÇAK GÜREŞİ SEVMEM
Raporda imzası bulunan AK Partili Arif Kuran’dan “zavallı” sözleri ile bahseden Başkan Şahin, “Biz yıllardır anlatamıyoruz. Arif’e ne yazık ki tarif gerekiyor. Zavallı Arif yine ne yapacağını şaşırdı. Menemen’de CHP’nin düşürülmesi için ellerinden geleni bekleyenler bir 14 dönem daha beklemek zorunda kalacaklar. Bunlar benim muhatabım değil. Yerel seçimde başkan aday adayı olup da meclis üyeliğini kabul edenleri muhatap kabul etmiyorum. Menemen halkı bizim de ne olduğumuzu bilir onları da… Kişi kendinden bilir işi. Yüreği yetiyorsa 2019’da benim, olmazsam bir CHP’li arkadaşın karşısına çıksın. Karşımda yürekli ve cesur insanlar istiyorum. Kaçak güreşi sevmem” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! TOKİ Çeşme’ye yargı freni
İzmir’de tartışma konusu olan TOKİ'nin Çeşme'ye konut yapmasına olanak ...
Çağın vebası kanser Çiğli'de anlatıldı
Çiğli Belediyesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğinde ...
Güzelbahçe Turizm Şenliği'ne hazır
Güzelbahçe Kent Konseyi, Turizm Haftası kapsamında Turizm Şenliği düzenliyor. ...
 
Bayraklı’daki kriz tam gaz: Sendika da kartını açtı!
Bayraklı Belediyesi’nde Başkan Hasan Karabağ’ın talimatıyla işten atılan ...
Fuar İzmir’de sağlıklı günler: Ekoloji İzmir ve Olivtech
Ekoloji İzmir ve Olivtech fuarları, Fuar İzmir’de düzenlenen ortak törenle ...
Başkan Uğurlu’dan Nazarköy esnafına ‘dernekleşin’ çağrısı
El işi ürünleri ve nazar boncuklarıyla meşhur Kemalpaşa’nın Nazarköy Mahallesi’nin, ...
 
Başkan Soylu’dan 1 yıl raporu: Evet biz rantçıyız…
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu göreve geldiği bir yılın sonunda ...
Bergama'da esnaf da turist de mutlu olacak
Bergama esnafını 17 Nisan 2015’de ikincisi başlayacak olan “Bergama Seni ...
Hasan Ali Yücel Karşıyaka’da ölümsüzleşti
Karşıyaka Belediyesi, Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümünde, efsane ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva