HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2015 Perşembe - 15:39

Flaş! TOKİ Çeşme’ye yargı freni

İzmir’de tartışma konusu olan TOKİ'nin Çeşme'ye konut yapmasına olanak sağlayan 1/25000 ölçekli Çeşme Çevre Düzeni Planı'yla ilgili Çeşme Belediyesi'nin açtığı dava, karara bağlandı. 5'inci İdaresi Mahkemesi, işlemin hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle temiz yolu açık olmak üzere iptal edilmesine karar verdi.

Flaş! TOKİ Çeşme’ye yargı freni

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Çeşme'nin Reisdere Mahallesi'nde yapılmak istenen toplu konut projesinin, ilçeyi kötü yapılaşma örnekleriyle tanınan kentlerden biri haline çevireceğini savunan Çeşme Belediyesi adına avukat Esra Şen, 1/25000 ölçekli Çeşme Çevre Düzeni Planı Revizyonu'nun iptali istemiyle İzmir 5'inci İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Avukatlığını Enis Dinçeroğlu'nun yaptığı Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin de müdahil olduğu dava karara bağlandı. Kararda özetle şu ifadelere yer verildi:
"Plan paftalarında ve imar planı lejantlarında SİT alanına ilişkin bilgilere yer verilmediği, toplu konut alanının yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ile üniversiteleri de kapsar içerikte katılımcı süreçlerle planlanmadığı TOKİ'nin sosyal konut inşa edebilmesi amaçlı düzenleme gerekçesi ile yüksek yoğunluklu ve yüksek katlı yapılaşma yönlendirmesi çevre yapılaşması değerlerin, imar bütünlüğüne uygun ve bilimsel nitelikte olmadığı, üstelik olumsuz emsal oluşturabilecek içerikte olduğu nedenleriyle şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına ve hukuka uygun olmadığı sonucuna varılmaktadır. Açıklanan nedenlerle, dava konu işlemin, temyiz yolu açık olmak üzere iptaline karar verildi."


 
"YAPILAR BÖLGEYE UYGUN OLMALI"
Kararı değerlendiren Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, dar gelir grubundakilerin konut edinmelerine karşı olmadığını belirtti. Çalışmaların bölge mimarisi göz önüne alınarak yapılması gerektiğini savunan Başkan Dalgıç, "Bizim baştan beri söylediğimiz bir şey var, yer ve yoğunluk olarak söz konusu bölge uygun değil. O gelirdeki vatandaşlarımızın konut edinmeleri gerektiğine inanıyorum. Ancak, uygun bölgede mimari gözetilerek yapılmalı. Yapılar bölgenin kendi mimarisine uygun ve iki katlı olmalı. Kararı temyize taşırlarsa bu normaldir. Tüm bölgenin planlamasıyla ilgili aykırı hareket edildiğini zaten mahkeme kararında yazmış" diye konuştu.
 
1. ETAP ÇALIŞMALARI YAPILIYORDU
TOKİ tarafından şantiye kurulan bölgede, son olarak 550 daireden oluşan 1'inci kısım konut için zemin düzenlemesi ve temel açılma çalışmalarının yapıldığı öğrenildi. Toplam 450 bin metrekare alanın yüzde 20 kadarına bina inşaatı yapılmasının planladığı proje kapsamında, park bahçe, sağlık tesisi, yol, kamusal ve sosyal alan, kreş, ilköğretim okulu, orta öğretim okulu, lise, cami, spor tesisleri, pazaryeri ve site içi otopark gibi ortak kullanım alanlarını da kapsıyordu. Ayrıca, proje kapsamında, 3+1 ve 2+1 tipinde, zemin + 3 kat olmak üzere toplam bin 584 konut yapılması planlanıyordu. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 17 Nisan 2015 Cuma 09:56

18.32 Millete hizmet edecekseniz 2015 yılında İzmir kentiçi ulaşıma sadece 52 milyon lira ayıracağınıza İstanbul gibi 750 milyon,Ankara gibi 955 milyon lira ayırın.Üçyol-Buca metro hattı sizi bekliyor.Eshot ve İzulaş'ın ödediği akaryakıt vergileri sizin İzmir'e ulaşımda ayırdığınız paradan daha çok.

Yorumu oyla      13      6  
17 Nisan 2015 Cuma 09:14

Ak Parti rumuzlu arkadaş bi zahmet önce haberi oku ondan sonra yorum yap , bak ne diyor başkan "Yapılar bölgenin kendi mimarisine uygun ve iki katlı olmalı." yani yapılmasın diyen yok

Yorumu oyla      15      6  
O.T 16 Nisan 2015 Perşembe 22:14

Beton yiginini hizmet, dogal yasama uygun bir cevrede yasam talebini ise hizmete engel goren zihniyeti kime sikayet edeyim? Suud Krali sikayet merci olabilir mi? Gerci Zat-i sahaneleri Istanbul tepeleri hayranidir amma..!

Yorumu oyla      18      5  
16 Nisan 2015 Perşembe 22:02

ha gayret turizmi bitirinde hazinede işallah ilaç alacak dolarınız kalmasın.belki o zaman anlarsınız turizmin kıymetini.turizm bölgelerine toki değil altyapı lazım.

Yorumu oyla      19      6  
İzmirli Vatandaş 16 Nisan 2015 Perşembe 20:41

Ak Parti rumuzu ile yazan arkadaş,Çeşme belediyesi karşı değil.Yalnızca oranın mimarisine uygun 2 katlı olmasını istiyor.Siz 4 kat yaparsanız,Çeşme beton blokşlardan oluşan çarpık bir kent yaparsınız.İnsanlar Kuşadası ve Bodrum'dan betonlaşmadan dolayı kaçıyorlar.Lütfen betonlaşmak hizmet değildir olsa olsa çevre katliamı olur.

Yorumu oyla      20      6  
Ak Parti 16 Nisan 2015 Perşembe 18:32

İstediğiniz kadar direnin, millete hizmeti engelleyemeyeceksiniz!

Yorumu oyla      13      20  
Meral Bayraktar 16 Nisan 2015 Perşembe 17:58

Bu kararı sonuna kadar destekliyoruz.Toki'nin yapmayı planladığı binalar,oraya kesinlikle uygun değil.Doğaya uygun yapılacağını umuyoruz.Herşey para değildir!

Yorumu oyla      24      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çağın vebası kanser Çiğli'de anlatıldı
Çiğli Belediyesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğinde ...
Güzelbahçe Turizm Şenliği'ne hazır
Güzelbahçe Kent Konseyi, Turizm Haftası kapsamında Turizm Şenliği düzenliyor. ...
Bayraklı’daki kriz tam gaz: Sendika da kartını açtı!
Bayraklı Belediyesi’nde Başkan Hasan Karabağ’ın talimatıyla işten atılan ...
 
Fuar İzmir’de sağlıklı günler: Ekoloji İzmir ve Olivtech
Ekoloji İzmir ve Olivtech fuarları, Fuar İzmir’de düzenlenen ortak törenle ...
Başkan Uğurlu’dan Nazarköy esnafına ‘dernekleşin’ çağrısı
El işi ürünleri ve nazar boncuklarıyla meşhur Kemalpaşa’nın Nazarköy Mahallesi’nin, ...
Başkan Soylu’dan 1 yıl raporu: Evet biz rantçıyız…
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu göreve geldiği bir yılın sonunda ...
 
Bergama'da esnaf da turist de mutlu olacak
Bergama esnafını 17 Nisan 2015’de ikincisi başlayacak olan “Bergama Seni ...
Hasan Ali Yücel Karşıyaka’da ölümsüzleşti
Karşıyaka Belediyesi, Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümünde, efsane ...
Narlıdere’nin ‘Yaşar Kemal Vadisi’ hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi’nin ortak hizmet ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva