HABERLER>GÜNCEL
8 Ocak 2015 Perşembe - 16:11

Kemalpaşa’da 'taş ocağı' nöbeti tam gaz

İzmir- İstanbul Otoyolu inşaatında kullanılmak üzere malzeme alınacak taşocağının kurulmak istendiği İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Akalan Köyü'nde, çalışmaların başlaması üzerine dün şantiye binasını basıp iş makinelerine zarar veren 200 kadar köylü, bekleyişlerine devam ediyor. Bu arada Akalan Muhtarı Mustafa Çaktuğ ise can güvenliklerinin sağlanması ve olası olayların önüne geçilmesi için Kaymakamlığa başvurup tedbir alınmasını, çalışmaların durdurulmasını istedi.

Kemalpaşa’da  taş ocağı  nöbeti tam gaz

İzmir-İstanbul Otoyolu için dolgu malzemesi sağlamak amacıyla, Akalan Köyü yakınlarında taş ocağı açılmasına karar verildi. Buna karşı çıkan köylüler, bir süre önce yürütmenin durdurulması istemiyle İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Başvuru henüz sonuçlanmazken, firmanın şantiye kurup hazırlıklara başlaması köylülerin tepkisini çekti. Bir süredir burada çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan köylüler, dün (çarşamba) bölgeye iş makinelerinin de gelmesi ve çalışmaya başlanacağının duyulması üzerine sabah erken saatlerde kadınlı erkekli bölgeye gitti. Jandarma da güvenlik önlemi aldı. Ellerinde sopalar da bulunan 200 kadar köylü, iş makinelerinin bölgeden çekilmesini istedi.



Ancak bir süre sonra, çalışmanın durmadığını öne süren köylüler şantiye binasını bastı. Şantiyenin camları kırıldı. Köylüler daha sonra bir iş makinesi ile bölgeye getirilen kamyonların da camlarını kırdı.
 
Jandarma robokop timleri iş makinelerinin etrafını çevirip köylülerin daha fazla zarar vermesini engelledi. Olayların ardından bölgeye gelen Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek'in talimatıyla, iş makinesi buradan çekildi. Köjylüler de evlerine döndü.
 
NÖBETE DEVAM
Taş ocağının köylerinin yakınına kurdurmamakta kararlı olan vatandaşlar, şantiye alanına 100 metre uzaklıktaki bölgede bugün de bekleyişlerini sürdürdü. Köylüler, taş ocağı açılmayacağı kararı açıklanıncaya kadar beklemeye devam edeceklerini söyledi. Bu gelişmenin yanı sıra Muhtar Mustafa Çaktuğ da bir girişimde bulundu.



Çağtuğ, Kemalpaşa İlçe Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten, aza Sümeyman Günay ve avukat Şehrazat Mercan ile birlikte Kemalpaşa Kaymakamlığı'na dilekçeyle başvurdu. İş makinelerinin ve kamyonların bölgeye girmek istemelerinden dolayı olayların çıktığı ve köyde gerilimin olduğu anlatılan dilekçede, 40 kişinin de yürütmenin durdurulması için dava açtığı vurgulandı. Dilekçede ayrıca, kişilerin can güvenliklerinin sağlanması, olası yaralanma ve ölümlerin önüne geçilmesi için önlem alınması ve çalışmaların durdurulması istendi.
 
KÖYLÜLERE BARODAN DESTEK GELDİ
Bölgeye kurulan şantiye yakınlarında bekleyişi süren köylülere, İzmir Barosu'ndan da destek geldi. İzmir Barosu adına da avukatlar Enis Dinçeroğlu, Gülay Ufuke Serin ile Şenol Kararaslan, İdare Mahkemesine başvurdu. Avukatlar dava dilekçelerinde, birinci savunma verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına, taş ocağı izninin iptal edilmesini, yargılamanın da duruşmalı yapılmasını talep etti. Avukatlar ayrıca, çalışmaların başlamasıyla, telafisi imkansız zararlar yaşanabileceğinin de göz önünde bulundurularak yürütmeyi durdurma kararının biran önce alınmasını da istedi. İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan da, çevreye duyarlı olduklarını, Köylülere hukuki destek de vereceklerini açıkladı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nurtaç taşkın 9 Ocak 2015 Cuma 08:55

avukatlar odasıda taş ocağı istemiyor sanki onlar istemiyor diye doğrumu yani ama devlet memurunun kullandığı yeşil pasaportu istersiniz verimeyecek size yeşil pasaport hepiniz köşesiniz yok size yeşil pasaport sizde devlet memuru olun sizede verelim çatlayın patlayın ben yeşille avrupaya giderken hiç kuyruğa girmiyorum siz oda avukatlarını kuyrukta görünce üzülüyorum ama yapçak bir şey yok

Yorumu oyla      11      5  
8 Ocak 2015 Perşembe 17:54

40 Akalan Köylüsü adına, ÇED Kapsam Dışı Kararının iptali için , davamızı dün açtık.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel’den Göktepe mesajı: Bu ayıp asla temizlenemeyecek
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler ...
Metin Göktepe'nin mezarı başında annelerin gözyaşları...
Görevi başındayken 19 yıl önce polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren gazeteci ...
TMMOB İzmir’den il müdürlüğüne siyah çelenk!
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu ...
 
Korkutan açıklama: İzmir olası bir depremde…
“İzmir gelecekte büyük 7 şiddetinde sarsıntıya gebe” diyen Prof. Dr. Ahmet ...
Bedelli askerliğe kaç bin kişi başvurdu?
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik için başvuru yapanların ...
Görmez’den ‘Paris’ mesajı: Allah’a saygıları yok!
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fransa'daki saldırıyı gerçekleştiren ...
 
Flaş! Canlı bombanın kimliği belli oldu
Sultanahmet'te bir polisin şehit olduğu saldrıyı gerçekleştiren canlı bombanın kimliği belli oldu.
Dönüşüm dosyasında 2.durak Bayraklı: Güven problemi!
Kentte 2015 yılının en önemli süreçlerinden biri dönüşümle yaşanacak. ...
Hurdaya dönen otomobilden sağ kurtuldu
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva