HABERLER>GÜNCEL
8 Ocak 2015 Perşembe - 14:27

Metin Göktepe'nin mezarı başında annelerin gözyaşları...

Görevi başındayken 19 yıl önce polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren gazeteci Metin Göktepe, mezarı başında anıldı. Anma sırasında, dün Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan saldırı kınanırken, Göktepe’yi öldürün zihniyetle, Charlie Hebdo saldırısını yapanların aynı olduğu vurgulandı.

Metin Göktepe nin mezarı başında annelerin gözyaşları...

Metin Göktepe’nin Esenler Kemer Mezarlığı'ndaki kabri başında gerçekleşen anma törenine annesi Fadime Göktepe başta olmak üzere çok sayıda gazeteci arkadaşı, sanatçı Ferhat Tunç, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP Milletvekili Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Gazeteci Ahmet Şık gibi isimler katıldı. Rahatsızlığı nedeniyle anmaya gelemeyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto’nun mesajı okundu.
 
JE SUİS CHARLİE DÖVİZLERİ AÇILDI
Anmada bir konuşma yapan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Paris’de Charlie Hebdo’ya yönelik düzenlenen saldırıya değinerek, “Charlie Hebdo’ya yapılan saldırı aslında Metin Göktepe’ye yapılan saldırının bir benzeriydi. Aynı kafanın barbarlığı, aynı kafanın bir saldırısıydı. O yüzden de burada, ‘hepimiz Charlie’yiz’ diyoruz. Orada ölen herkesi saygıyla anıyoruz” dedi. Anmaya gelenlerden bazıları ‘Je Suis Charlie’ (Ben Charlie’yim) yazılı dövizler taşıdı.
 
“ADIMIZ HER ZAMAN YAŞAYACAK”
Gazeteci Ahmet Şık da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “19 yıl önce Metin’i işkencede devlet adına öldüren zihniyetle, Metin’den önce Kürt meslektaşlarımızı öldüren zihniyet arasında, Uğur Mumcu’yu katleden zihniyetle Hrant Dink’i aramızdan alan zihniyet arasında, Paris’teki meslektaşlarımızı aramızdan alan zihniyet arasında pek bir fark yok. Bugün biz ‘hepimiz Metiniz’ diyoruz, Dünyanın farklı yerlerinde ‘hepimiz Charlie’yiz’ diye de bir slogan yükseliyor.”
 
Gazetecilik yaparken önlerinde iki seçenek bulunduğunu Belirten Şık, “Bizler gibi düşünen bütün arkadaşların önündeki seçenek belli. Ya kötülerle kötü bir hayat sürüp kötülüğün zulmüne ortak olacaksınız. Ya iyilerle herkesin iyiliği için mücadele edeceksiniz. Ya Metin kalemi kırılmaya çalışıldığı halde yaşıyorken Metin olacaksınız. Ya da iktidarın zulmüne ortak olarak soluk alıp veren leşler olacaksınız. Bizim tercihimiz belledir. Her zaman mücadele edeceğiz ve adımız yaşayacak” dedi.
 


ANNELERİN GÖZYAŞI
Anma sırasında Fadime Göktepe rahatsız olduğu için konuşma yapmadı. Göktepe, “Metin’in arkadaşları gazetecilere hepsine selam ediyorum. Hepimiz birer Metinsiniz” dedi.
 
Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da, “Gazeteciler hala öldürülüyor. Hala çocuklar öldürülüyor. İki üç gün önce 14 yaşında bir çocuk daha öldürüldü. Halen ölümler, halem ölümler” diye konuştu. Konuşmaların ardından sanatçı Ferhat Tunç, Metin Göktepe için yazdığı ‘Metinim Sen Ölme’ adlı ağıtı okudu. Bu sırada Fadime Göktepe ve Gülsüm Elvan gözyaşlarını tutamadı. Anma sonrası Göktepe’nin mezarına karanfil bırakıldı. Fadime Göktepe ayrılarken oğlunun mezar taşını öptü. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TMMOB İzmir’den il müdürlüğüne siyah çelenk!
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu ...
Korkutan açıklama: İzmir olası bir depremde…
“İzmir gelecekte büyük 7 şiddetinde sarsıntıya gebe” diyen Prof. Dr. Ahmet ...
Bedelli askerliğe kaç bin kişi başvurdu?
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik için başvuru yapanların ...
 
Görmez’den ‘Paris’ mesajı: Allah’a saygıları yok!
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fransa'daki saldırıyı gerçekleştiren ...
Flaş! Canlı bombanın kimliği belli oldu
Sultanahmet'te bir polisin şehit olduğu saldrıyı gerçekleştiren canlı bombanın kimliği belli oldu.
Dönüşüm dosyasında 2.durak Bayraklı: Güven problemi!
Kentte 2015 yılının en önemli süreçlerinden biri dönüşümle yaşanacak. ...
 
Hurdaya dönen otomobilden sağ kurtuldu
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği ...
Canlı bombanı izi telefonda aranıyor!
Sultanahmet'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Turizm Polisi Şube ...
İzmir resmen dondu: Son 51 yılın rekoru
İzmir'de, 51 yıl aradan sonra termometreler sıfırın altında 7 dereceyi ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva