HABERLER>GÜNCEL
26 Temmuz 2011 Salı - 13:59

Yurt dışında İzmir'i tanıtacaklar

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yurt dışında görevlendirilecek kültür ve tanıtma müşaviri, ataşe ve ataşe yardımcılarını İzmir'de ağırladı.

Yurt dışında İzmir i tanıtacaklar

İZMİR - Yeni atanan kültür ve tanıtma müşaviri, ataşe ve ataşe yardımcıları, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen yemekte turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler ve yönetim kurulu üyeleriyle turizm sektörünün temsilcileri katıldı.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 37 ülkede 41 ofisi bulunduğunu belirten Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, bu ofislere atanan personelin gittikleri yerde üç yıl süreyle görev yaptığını anlattı. Bakanlık personelinin üç yıldan bu yana tarihi ve turistik yerler konusunda eğitim gördüğünü söyleyen Taşbaşı, "İlk çalışmamız Antalya'da, ikincisi İstanbul'da yapılmıştı. Bu yıl İzmir'de gerçekleştiriliyor eğitim çalışmamız. Bundan sonra İzmir'de buna benzer başka toplantılar da yapacağız" dedi.
 
TAŞBAŞI: İZMİR'İ ANLATMAMIZ GEREKİYOR
İzmir'in artık bir Kültür Bakanı olduğunu da vurgulayan Cumhur Güven Taşbaşı, "Biz de İzmir için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İzmir'in dünyaya açılan, Ege'nin incisi olduğunu daha çok anlatmamız gerekiyor. Biz de bunun için bir aracıyız. Arkadaşlarımız bunun için çalışacak" diye konuştu. Tanıtmanın artık pazarlama anlamına geldiğini vurgulayan Cumhur Güven Taşbaşı, atanan personeli sektör temsilcilerine tanıtarak, hangi ülkede görev yapacaklarını da anlattı.
 
ERGÜN: TURİST SAYISI 100 KATI ARTTI
Göreve başladığı 1979 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısının 275 bin kişiyken, 2011 yılında gelen turist sayısının 30 milyona vardığını anımsatan İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, "Turist sayısında 100 katı artış sağlanmış. Türkiye artık yükselen bir yıldız" dedi. İzmir'in turizmden hak ettiği payı alamadığını söyleyen Ergün, "Antalya'yla yarışamayız. Mesafe çok açıldı. İzmir'e 1 milyon turist gelirken Antalya'ya 10 milyon kişi geliyor. İzmir kültürlerin harman olduğu bir kent. Batı uygarlığının temelinin atıldığı bir kent" diye konuştu.
 
AYDOĞAN: EXPO İÇİN SİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da yurt dışına atanan personelden EXPO 2020 için gittikleri ülkede İzmir'in tanıtımı konusunda destek vermesini istedi. Aydoğan, "Gittiğiniz ülkeler BIE üyesi ülke olabilir. Ya da BIE üyesi ülkelere komşu bir ülkeye gidebilirsiniz. Onlara İzmir'i anlatmanızı, İzmir'in EXPO'daki kesin kararını, hevesini ve azimli olduğunu anlatmanızı istiyorum. Lütfen EXPO'yu unutmayın" dedi.
 
İŞLER: BOLLUK İÇİNDE YOKLUK YAŞIYORUZ
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtım konusunda artık sektörün sesini dinleyen, önerilerine önem veren bir noktada olduğunu belirten ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, bakanlığın sektör temsilcilerini İzmir'de tanıtım müşavirleriyle bir araya getirmesinin de çok önemli olduğunu anlattı. İzmir'in inanç turizmi, gurmesi, kruvaziyeri, termaliyle bolluk içinde yokluk yaşamayı hak etmediğini dile getiren İşler, tanıtım müşavirlerinin İzmir'in tanıtımı için katkılı olacağına inandığını belirtti.
 
ETİK'in yurt dışında yaptığı doğrudan tanıtımların geri dönüşlerinin başladığını belirten İşler, geçen hafta Almanya'nın en önemli kongre dergisi CIM'in baş editörünü ağırladıklarını anısattı. ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Bu hafta da Avrupa'nın en önemli havayolu şirketlerinden Easy Jet Magazin'in yöneticisini ağırladık. Easy Jet'in aylık 6 milyon yolcusu var. Söz konusu dergide İzmir'i bir yıl boyunca anlatacaklar. Bunlar İzmir'in tanıtımı için ciddi adımlar. Sektörün yarattığı dinamizimle İzmir hak ettiği noktaya çok kısa sürede gelecektir" dedi.
 
ATAŞELER GÖREVE BAŞLIYOR
Yurt dışında üç yıl süreyle görev yapacak 14 kültür ve tanıtma müşaviri, ataşe ve ataşe yardımcısının isimleri ve atandıkları ülkeler şöyle:
 
Avusturya - Viyana Müşaviri Songül Camgöz, Fransa - Paris Müşaviri Gökhan Çete, Danimarka - Kopenhag Müşaviri Umut Özdemir, İran - Tahran Müşaviri Ahmet Yakup Erkılıç, Kazakistan - Astana Müşaviri Seyit Ahmet Aslan, Suudi Arabistan - Riyad Müşaviri Hüseyin Es, İtalya - Roma Müşaviri Şahika Günten Güney, Almanya - Frankfurt Ataşesi Aysun Karayel, ABD - Los Angeles Ataşesi Özgen Türkgücü, Polonya - Varşova Müşaviri Abdullah Kasım, Almanya - Berlin Ataşesi İsmail Göçmen Sonkaya, Bulgaristan - Sofya Müşaviri Cemal Tekkanat, Tacikistan - Duşanbe Müşaviri Nilgün Kılıçaslan, Özbekistan - Taşkent Müşaviri Cihan Varlık.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Matematik köyü haciz kıskacında
İzmir'in Selçuk İlçesi Şirince Köyü'nde Ali Nesin'in kurduğu Matematik ...
Bu sıcaklar eritir!
Ülke genelinde sıcak hava etkisini sürdürürken, hafta ortasından itibaren ...
Karaburun'da anlamlı etkinlik
İzmir’in doğal güzellikleri ve bakir koyları ile dikkat çeken yerlerinden ...
 
Barış'a 'seviye üstü çalışma' engeli
Matematik projesiyle TÜBİTAK'ın yarışmasına katılan lise öğrencisi Barış ...
KKTC ve İzmir, Alsancak’ta kucaklaştı
KKTC Turizm Etkinlikleri İzmir programı Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda başladı.
İstanbul'a 5.1'lik uyarı
İstanbul'da da hissedilen depremin merkez üssü Marmara Denizi'nin Tekirdağ ...
 
'Üzerlerine benzinli battaniyeler atıldı'
Operasyonda Bayrampaşa Cezaevi’nde görevli olan Uzman Çavuş A.S., “Bayanlar ...
Yürek parçalayan 'evet'
Baba Kenan Kurt kazada ölürken, gelin ve damat ağlayarak dünya evine girdi.
Günay'dan randevu talep edecekler
Balçova Belediyesi'nin yıkım tebligatı gönderip 8 Ağustos'a kadar süre ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva