HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2011 Çarşamba - 10:23

Yüksel: Gültepe'ye bırakın Konak'ı bulamazlar

AKP’li Binali Yıldırım’ın 1996 yılında yayınlanan bir habere atıfta bulunarak, CHP’ye yönelttiği “elleri kolları bağlı değil, ama çalışmıyorlar” iddiasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’den sert yanıt geldi.

Yüksel: Gültepe ye bırakın Konak ı bulamazlar

İZMİR - Alaattin Yüksel Binali Yıldırım’ın “Manhattan” ifadeleri nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada ”AKP’nin ithal adayı Binali Yıldırım son açıklaması ile yine bir gafa imza atmıştır. 1996 tarihli bir haberi kaynak göstererek, “CHP’li yerel yönetimler çalışmıyor” diyen Binali Bey’in bu gafı İzmir’i bilmemekten kaynaklanıyor. İzmirli olmayınca böyle gaflar da normaldir” dedi.

Susam: AKP projelerle gündem değiştirmeye çalışıyor...haberi için tıklayın
 
Yüksel’in yazılı açıklaması şöyle devam etti: “Bahsi geçen haberin yayınlandığı tarihte Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li olmadığını Binali Bey’e ve AKP’ye hatırlatmak isteriz. CHP’yi karalamak adına böylesine gaflara imza atılması ise, AKP’nin İzmir’de ve Türkiye’de kaybetme telaşının kanıtıdır.
 
“İzmir için 35 projemiz var” dediler. 35’e ulaşabilmek için Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini sanki yeni projelermiş gibi açıkladılar.  Agora’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hali hazırda devam etmekte olan kazı çalışmalarını, yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projelerini, kendilerine mal etmeye çalışıyorlar.
 
Projeleri arasında yer alan İzmir- Antalya otoyolu ile İzmir - Denizli arasının 2 saat 15 dakikaya ineceğini açıklayarak bir başka gafa imza attılar. Zira, İzmir-Denizli arası hali hazırda 2 saat 15 dakika sürmektedir.
 
Kirlilik ve sirkülasyon sorunu yaşanmayan orta körfeze açılacak İzmir-Çeşme Deniz Otoyolu’na bir gerekçe olarak, İzmir Körfezi’ni temizlemeyi, sirkülasyonu iyileştirmeyi ve bioçeşitliliği arttırmayı göstermeleri ise, AKP’nin körfezden bihaber olduklarını ortaya koymaktadır.
 
AKP’nin ithal bakanlarını Gültepe’ye bıraksalar Konak’ın yolunu bile bulamazlar.
 
İzmir’i bilmeyen, tanımayan, İzmirli olmayan adayların projelerinin böylesine hayalci olmasını yadırgamıyoruz. Bizim yadırgadığımız; İzmir’in bu kadar yabancısıyken, yıllardır İzmir’e hizmet eden, İzmirliler’in güvenini kazanan yerel yönetimlerimize pervasızca saldırma cüretini nereden bulduklarıdır?
 
İzmir Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, bütün CHP’li ilçe belediyelerimizin hizmet etme kabiliyetlerini sınırlayan, proje onaylarını Bakanlar Kurulu’nda bekleterek, ellerini kollarını bağlayan AKP’nin İzmir’deki ithal adayı Binali Bey’in “Elleri kolları bağlı değil, ama çalışmıyorlar” sözlerini anlamak ise mümkün değil.
 
İzmirliler’in iradesini hiçe sayan bu yaklaşım, AKP’nin İzmir vizyonudur. İzmirliler, 2009’da yerel yönetimlerde CHP’ye güvenini göstererek, iradesini bu yönde kullanmıştır. Bu gerçeği bir türlü içine sindiremeyen AKP, şimdi tehdit ve iftirayla seçmenin iradesine ipotek koymaya çalışmaktadır.
 
9 yıldır İzmir’e, İzmirli’ye her türlü hakareti reva gören AKP iktidarının Başbakan’ı ve Bakanlarına en iyi yanıtı İzmirli geçmişte defalarca vermiştir ve yine verecektir.
 
Telaş bundandır, panik bundandır.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yüksel 8 Haziran 2011 Çarşamba 16:15

sayın yüksel kendisi yolları biliyor da ne oluyor sanki. Bakanlar izmir in bütün sorunlarını biliyor.. kendisi izmir için ne yapmış bugüne kadar anlatsında öğrenelim..

Yorumu oyla      13      8  
DERVİŞ 8 Haziran 2011 Çarşamba 15:20

BOYUN 172 AMA BOYUNDAN BÜYÜK LAFLAR EDİYORSUN SAYIN YÜKSEL GÜLTEPEYİ BİLMEYEBİLİRLER BENDE 40 YILDIR İZMİRDEYİM BU BENİM NEYİMİ EKSİLTİRKİ.HER YERİ BİLMEK ZORUNDA DEĞİLİM BEN TAKSİ ŞÖFÖRÜ DEĞİLİMKİ HER YERİ BİLMEK ZORUNDA OLAYIM.BU GÜNE KADAR SİZ BİLDİNİZDE NE OLDU ALLAH AŞKINA TAM BİR İSTEMEZÜK LİDERİNİN AĞZINDAN ÇIKACAK KELİMELER.SEN BAŞ İSTEMEZÜKÇÜ İLAN EDİYORUM.HİÇ ÜRETMİYOR HEP ELEŞTİRİYORSUN.SAHİBİ OLDUĞUN ŞİRKET BU GÜNE KADAR NASIL AYAKTA DURABİLMİŞ HAYRET.SEN NE DERSEN DE İZMİR BU SEFER AKP DİYOR.

Yorumu oyla      14      8  
Aydın Postoğlu 8 Haziran 2011 Çarşamba 13:54

Alaattin bey bunlar ne irtibatsız lakırdılar. Kılıçtaroğlu'nu İstanbul’dan belediye başkan adayı yaptığınızı ne çabuk unuttunuz. Bu bakanlar yolunu bulur mu bulamaz mı bilmem ama hiç olmazsa semtin ismini doğru söylüyorlar. Kılıçtaroğlu İstanbul’a belediye başkan adayı olduğunda Kağıthane’ye Kağıttepe dedi. Önce gene lbaşkanınıza bakın. Şehirde yer bulmak bir yana oy kullanamadı oy.

Yorumu oyla      15      10  
8 Haziran 2011 Çarşamba 13:52

Yüksel kendi adayları için nediyor acaba 2ci bölge adayları hiç biri bu bölgede oturmuyor insan önce birini eleştirirken kendi yalnışını söylemeli sizinki hepsi ithal

Yorumu oyla      14      9  
binali ve ertuğrul 8 Haziran 2011 Çarşamba 11:25

değil gültepeden konaka bırakmak, bırakın konaka hisarönünü bulamazlar,hisarönünden fuara çıkamazlar... 1996da burhan özfatura izmir büyükşehirin başındaydı... burhan bey bunlara destek veriyor... çıkıp "binali,ertuğrul konuşmayın artık batıyorsunuz" demeli...

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mumcu: Halkın rahat bir nefes alması için çalışıyorum
TBMM Başkan Vekili, CHP Birinci Bölge 1. sıra Milletvekili adayı Ş.Güldal ...
Şahin 'Hilal şeker'le ağızları tatlandırdı
MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Selahattin Şahin, seçim çalışmalarında ...
Susam: AKP projelerle gündem değiştiriyor
CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, AKP’nin ...
 
Günay'dan Bornova'ya kültür merkezi sözü
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bornova’ya Kültür Merkezi sözü ...
'Ben de birçok şey biliyorum ama...'
Başbakan Erdoğan 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, sıkıntılı süreci ...
Şengül: İzmirliler'in doğru seçim yapacağından eminim
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Aydın Şengül, 12 Haziran'da ...
 
Demirel: Erdoğan’a verecek hesabım yok
Süleyman Demirel, seçimlerle ilgili hiçbir siyasi partinin kimi milletvekili ...
Yıldırım: Rozetleri atıp İzmir Partisi kurmalıyız
Gelişmişlik kriterlerinde 7. sıraya gerileyen İzmir’in bu duruma gelmesine ...
Mumcu: Belgeyle gelsinler yüzleşelim
ANAP’ın eski lideri Erkan Mumcu, Başbuğ ve yakın çevresiyle 2007’deki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva