HABERLER>POLİTİKA
9 Ocak 2016 Cumartesi - 09:32

Yüksel’den kurultay mesajları: İzmir PM’de nasıl temsil edilecek?

CHP İl Başkanı gelecek hafta yapılacak kurultay hakkında önemli mesajlar verirken, üye sayısının 40’a düşürülme ihtimali olan Parti Meclisi’ndeki temsil konusunda da açıklama yaptı.

Yüksel’den kurultay mesajları: İzmir PM’de nasıl temsil edilecek?

EGEDESONSÖZ -  Cumhuriyet Halk Partisi’nde tamamlanan kongre takviminin ardından gözler gelecek hafta 2 günlük oturuma yayılarak yapılacak büyük kurultaya çevrildi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğa yeniden talip olacak ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın da aday olduğu kurultayda yeni Parti Meclisi de belli olacak.

CHP İzmir’de üçüncü kez başkanlık görevine seçilen Alaattin Yüksel, Kanal 35’te yayınlanan Farklı Açı programında Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlarken, büyük seçime 1 hafta kala önemli mesajlar geldi. Partisinin genel durumunu değerlendiren Yüksel, kurultay hakkında önemli mesajlar verirken, üye sayısının 40’a düşürülme ihtimali olan Parti Meclisi’ndeki temsil konusunda da açıklama yaptı.

KIYILARDAN ÇIKIP…  
İktidar partisinin erimeye devam ettiğinin altını çizen Yüksel, “Önemli olan bizim muhalefet partisi olarak yüzde 25 bandına takılıp kalmamış olmamızdır. Bunu nasıl aşacağız? Bir kere bizim Türkiye’yi yönetebileceğimiz, ekonomik olarak da yönetebileceğimiz algısını Türkiye bazında oluşturmamız gerekiyor. Türkiye’nin partisi olmamız gerekiyor kıyılardan çıkıp. Geçmişte İzmir’de ikinci partiyken Kars’ta, Ağrı’da, Diyarbakır’da, Van’da birinci partiydik. İç Anadolu’da özellikle Karadeniz’de güçlü bir partiydik. Bunu yeniden nasıl sağlayabiliriz? İzmir modeli diyoruz, İzmir modeli bu başarıda önemli diyoruz. Diğer bölgemize de bu modeli taşıyabilirsek olacak. İzmir’de başladı tüm Ege Bölgemize yayıldı. Cumhuriyet Halk Partisi bölgemizde son derece güçlü... Bu modelle partimizi Türkiye partisine dönüştürüp ‘Türkiye’yi yönetibiliriz’i göstermek durumundayız’ dedi. Koalisyon görüşmeleri sırasında Kılıçdaroğlu’nun ‘devlet adamı’ duruşu sergilediğini vurgulayarak halka bu güveni verdiğini ifade etti.

İZMİR’İN KURULTAY TERCİHİ
Örgütün kurultay tercihini de masaya koyan CHP İl Başkanı, “Kurultayda ne yapacağımızın işaretini il kongresinde verdik. Hem ben hem diğer aday arkadaş, bu kurultayda genel başkanımızda partinin devam etmesi düşüncesini dile getirdik. Partimizin tabanından aldığımız görüştü bu, kürsüden de yansıttık. Kurultay delegesi listesi çarşaftan oluştu, kim kazanırsa kazansın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam edeceğiz. Başka aday çıkar çıkmaz kimler çıkar bilemiyorum” dedi.

Yüksel, “Kendi başıma karar almam her zaman örgütümle katılımcı bir karar alırım. Partinin tabanı, örgüt bunu böyle istiyor ki kongrede de bu böyle yansıdı. Nevzat Başkan da ben de bu doğrultuda görüşümüzü söyledik. Demek ki partinin görüşü bu yönde... Ben kalkıp da kendim kişisel olarak karar veremem. Genel başkanımız çalışkan… 24 saatin neredeyse 20 saatini parti çalışmalarına ayırıyor. Dürüst, düzgün bir kimliği var, geçmiş yönetim anlayışı var, Anadolu’nun en uzak yörelerinden birinde Tunceli ilimizde yoksul bir ailenin çocuğu olarak bir köyde dünyaya geliyor. Böyle bir hikayesi var. Oralardan gelip CHP Genel Başkanı oluyor. Onu başbakanlığa taşımaktır amacımız. Bu tam bir teslimiyet anlayışı içinde değil. Bizim sorgulayan bir anlayışımız var. Neden yüzde 25 bandına takıldığımızı da konuşacağız. Bunu nasıl aşarız diye sorgulayacağız. Kurultaylarda öncelikle parti politikalarının geliştirilmesi gerekiyorsa bunların üzerinde duracağız. Yüzü Batı’ya dönük, Atatürk’ün bize söylediği gibi Avrupa politikalarını yüksek sesle dillendiren konular, barışla ilgili politikalar daha net daha yüksek sesle söylenebilen daha kendine güvenle söylenen politikalar... Partinin örgütlenme politikalarını tartışıp konuşacağız. Partinin demokrasi anlayışını oturup tartışacağız. Partiyi tepeden tırnağa değiştireceğiz ki hem iktidara taşıyalım partiyi hem de Türkiye’yi de değiştirebilelim, dönüştürebilelim... Tabii liderlik anlayışını da sorgulayacağız. Liderin çevresindeki kadroları konuşacağız. Orada parti meclisi kurumu seçimi de var. o da önemli bir şey. O parti meclisinin daha nitelikli ve partiyi iktidara taşıyabilecek kadro isteyeceğiz. İzmir’den de orada ağırlığın olmasını isteyeceğiz” diye ekledi.

İZMİR’İN TEMSİL HAKKI?
Yüksel, İzmir’in parti meclisi beklentisi hakkında da açıklamalarda bulundu. CHP İl Başkanı, “İzmir bu konuda en ağırlıklı temsil etmesi gerekir. Çünkü en başarılı olduğu illerden bir tanesidir. Geçmişte de benim il başkanı olduğum dönemlerde partideki temsil sayımız yanlış hatırlamıyorsam 13’e kadar çıkarmıştık. Güçlü temsil edildiğimiz dönemler olmuştu. Parti meclis üyeliğimizin 60’lara çıktığı dönemler de olmuştu. Şimdi 40’a düşürülebilme tartışmaları var. 40’a düşerse sayı çok fazla olmaz. Nicelikten çok nitelik önemli olabilir. Çünkü ondan sonrası için MYK’da yer alacak, direkt ana yönetimde yer alacak şekilde temsil edilmek daha önemli olabilir. Asıl onun üzerinde duracağız. Şimdiden bir sayı söylemek pek mümkün değil…” diye konuştu.

 
Flaş! CHP'li kadınlar seçimini yaptı: Yeni başkan kim oldu?
 
Kiraz’daki işçi krizinde Şengül’e soru: Şirketi nereden buldun?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kanallar 9 Ocak 2016 Cumartesi 13:40

Başkan gerek sosyal medyadan, gerek telefondan gerekse il bşk. lığından kendisine ulaşım kanallarını açık tutsa o zaman kentin sorunlarına ve önerilerine ulaşmış olur.

Yorumu oyla      11      5  
Kazım EMİR 9 Ocak 2016 Cumartesi 09:58

KURULTAYA OTOBÜS KALDIRLACAKMI BAŞKAN

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! CHP'li kadınlar seçimini yaptı: Yeni başkan kim oldu?
CHP İzmir Örgütü’nde kadın kollarının yeni başkanı 4 adaylı yarış sonunda ...
Bakan Eroğlu: Devlet bankalarını zarar etmekten kurtardık
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti hükümetleriyle birlikte ...
Kemerli'den Kocaoğlu ve Akpınar’a off-road çıkışı!
Stat tartışmalarının sürdüğü İzmir’de AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan ...
 
AK Partili Doğan: Kocaoğlu İzmir'i sevmiyor musun?
Karşıyaka ve Göztepe'de yapımına başlanan stat inşaatlarının durmasına ...
Flaş! Erdoğan’dan Başika saldırısı açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başika Kampı'na sızmaya çalışan DAEŞ ...
İzmir’de barış için açlık grevine CHP desteği!
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel Narlıdere Cemevi'nde açlık grevi ...
 
CHP’li Çam’dan bakanlara ciddiyet daveti!
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na ...
Davutoğlu 'çözüm masası'na dönmek istiyor!
Barış İsteyenler Grubu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede ...
2 Başkan’ın ilçe turu tam gaz: Menderes’te neler yaşandı?
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva