HABERLER>POLİTİKA
28 Aralık 2011 Çarşamba - 15:44

Yüksel: AKP, kendi maaşını 20 bin liraya çıkardı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balçova İlçe Örgütü Kadın Kolları, geliri öğrenim bursu ihtiyacı olan öğrencilerin yararına kullanılacak bir çay organizasyonunu Teleferik Atatepe’de gerçekleştirdi.

Yüksel: AKP, kendi maaşını 20 bin liraya çıkardı

İZMİR - Etkinlikte gündemin ana konusu “milletvekili maaşı”ydı. CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, AKP’nin gece yarısı operasyonuyla yaptığı düzenlemenin, iktidarın “genel adaletsiz uygulamalarının bir parçası” olduğunu söyledi ve CHP’nin bu adaletsizliğe ortak olmadığını iddia etti, “AKP, kendi maaşını 20 bin liraya yükseltti” dedi.
 
CHP’nin Balçovalı kadınlarının çay buluşması, gündemdeki konularla ilgili “vekil”in kendisini “asil”e anlatma fırsatı bulduğu bir platforma dönüştü. CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Çetin, CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Cihan, CHP Balçova Kadın Kolları Başkanı Bilsen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya, Balçova’nın kadın Meclis üyelerinin yanı sıra Balçovalı kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşmalar coşkuluydu.
 
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Balçova örgütüne üye kadınları eğitim bursu sağlamak amacıyla bir çay organizasyonu düzenlemesinden dolayı kutladı. Yüksel’in, “Kadın hareketini güçlendirmeden partiyi iktidara taşımak mümkün değildir. Hani derler ya, cennet annelerin ayakları altındadır. Ben de diyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı, siz kadınların ellerindedir” sözleri salonu dolduran kadınlardan alkış aldı. Milletvekili Alaattin Yüksel, parlamenter maaşlarına yönelik düzenlemelerde CHP’li iki milletvekilinin imzası bulunduğunu, bu vekillerle ilgili disiplin sürecinin işletildiğini, bunlar bilinmesine rağmen “yandaş medya” tarafından “sanki maaş artışları düzenlemesini CHP yapmış”, “bu gece yarısı operasyonu yapanlar AKP’liler değil de CHP’lilermiş” gibi bir hava yaratıldığını savundu. 
 
"GECE YARISI OPERASYONU AKP’NİN TARZI"
 Maaş düzenlemelerindeki adaletten uzaklığa dikkat çeken Yüksel, şöyle konuştu: “Parlamentoda AKP’nin gece yarısı AKP’nin her zamanki anlayışıyla yaptığı gibi bir gece yarısı operasyonuyla, özellikle bütün Türkiye’de olduğu gibi parlamentoda da adaletsiz olan maaşlar, daha da adaletsiz hale getirilmiştir. CHP öncellikle işçilerin, emeklilerin, memur-işçi emeklilerinin maaş farklarını ortadan kaldırmak için seçim öncesinde de söz verdik, seçim sonrasında da bununla ilgili yasa teklifimizi parlamentoya sunduk. İntibak Yasası, emeklilerin maaşları arasında büyük adaletsizliği ortadan kaldırmak için bu yasa teklifimizi sunduk. Parlamentoda da yine yasama dönemi içerisinde de parlamenterlerin maaşları, özellikle emekli maaşları arasında da ciddi bir fark vardı. Emekli Sandığı’ndan emekli olan parlamenterler, 5 bin Lira civarında yüksek emekli maaşı alırlarken; SSK ve BAĞ-KUR’dan emekli olanlar önceden ne alıyorlarsa aynı maaşı alıyorlardı. Bu parlamentoda o gece yarısı operasyonuyla artan maaşlarda, emekli olan parlamenterler dışında pek çok parlamenter arkadaşımızın maaşına bir lira bile zam olmadı. Bütçe müsait değil diye iki yıl sonrası için Bağkur-SSK-Emekli Sandığı’nı eşit düzeye getirme kararı çıkıyor parlamentodan. CHP bu adaletsizliğin giderilmesinde vardı.  Onun ötesinde yoktu. Genel Başkanımız, bizim gündemimizde olmayan, bizim desteklemediğimiz bir şeye imza atan arkadaşlarımızın yaptığını tasvip etmedi. Bu arkadaşlarımız bir disiplinsizlik yapmışlarsa, bunun cezasını disipline giderek ödeyeceklerdir. CHP’liler olarak bizler, göğsümüzü gere gere (Bu geceyarısı operasyonunu yapanlar AKP’lilerdir. Emekliye zammı vermeyen, intibak yasasını çıkarmayan; enflasyonu bütçede yüzde beş buçuk olarak öngörüp ona göre memur-işçi maaşını artıran, şimdiden yüzde 12’yi bulmuş enflasyona rağmen memur ve işçinin maaşını iyileştirme yapmayan AKP, kendi maaşlarını yüzde yüz artırarak 20 bin liraya çıkarmıştır) diyebilirsiniz.” 
 
“SANKİ HİÇ YAŞAMAMIŞ GİBİ ÖLEN KADINLARIMIZ”
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, Şair Nazım Hikmet’in “Kadınlarımız” dizeleriyle başladığı konuşmasında, kadınların İzmir’in ve Türkiye’nin aydınlık geleceğini simgelediğini söyledi. Mustafa Moroğlu, “Bizim kadınlarımız Balçova’da ve İzmir’de CHP bayrağını hiçbir zaman indirmeyecek. Yerel yönetimlerde dalgalanacak, semt evlerinde ve spor yapan çocuklarımızın yüreklerinde dalgalanacak. İzmir’de Aziz Başkan’ın çizdiği yolda sosyal belediyecilik daha da yükseklere çıkacak” diye konuştu.
 

 CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Çetin ise, parlamentodaki maaş düzenlemesine ilişkin olarak “Erdoğan Başvekil, vatandaş aç sefil” diyerek, AKP’nin seçimlerde “günahlarının altında kalacağını” öne sürdü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 29 Aralık 2011 Perşembe 00:33

SEN BUNLARI BIRAKTA BÜYÜK ŞEHİR E BİRAZ DAHA ÇÖP KAMYONU SAT EMİ...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Gül'e maaş mektubu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup ...
Ak Parti Konak’ta yeni yönetim vitrine çıktı
Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, kongre sonrası oluşan yeni yönetimin ...
Bakan Yılmaz: PKK bu kış taktik değiştirdi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, strateji değiştiren PKK’nın bu kış ...
 
Cihaner'den tartışma yaratan yasa için ilginç iddia
İstanbul Üniversitesi’nde "Yargıda Dönüşüm" paneline katılan CHP Milletvekili ...
Leyla Zana'ya göre özerklik bile çözüm değil!
Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, İngilizce yayın yapan Kürt ...
Binali Yıldırım'dan yerli uçak çıkışı
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türkiye’nin 3 ay içinde yerli uçak yapabilecekkapasitesi ...
 
Gül: Yakışıksız bir durum, bir an önce netleşmeli
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresiyle ilgili öngörülebilirliğin ...
'Cumhurbaşkanı veto ederse mutlu oluruz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, milletvekili ...
Oktay Vural: Bu işi maaş için yapmıyorum
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekili emekli aylıklarına yapılan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva