HABERLER>GÜNCEL
1 Nisan 2011 Cuma - 13:31

Yücel Tonguç'a anlamlı ziyaret

İtalyanca eğitimindeki başarısıyla dikkat çeken Özel Yücel Tonguç İlköğretim Okulu, Ulusal Birliği’nin 150’nci Kuruluş Yıldönümünü kutlayan İtalya’nın İzmir Konsolosu İgor Di Bernardini’yi konuk etti.

Yücel Tonguç a anlamlı ziyaret

İZMİR - Özel Yücel Tonguç’ta, Okul Müdürü Ülkü Güreşçi ve Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım tarafından karşılanan İgor Di Bernardini, öğrencilere İtalya’yı tanıttı. Özel Yücel Tonguç İlköğretim Okulu İtalyanca Öğretmeni ve Öğretim Görevlisi Müge Ataman da, İtalya hakkında hazırladığı sunumla öğrencilere İtalyan tarihi, kültürü, sanatı, ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

2011’in, kendileri için çok özel bir yıl olduğunu belirten İtalya’nın İzmir Konsolosu İgor Di Bernardini, Ulusal Birliği’nin 150’nci yılını kutlayan İtalya’nın, bugün geldiği başarılı noktayı kendi tarihinden aldığı derslere borçlu olduğunu söyledi.

İtalya ve Türkiye’nin Akdeniz havzasında tam ve kalıcı bir barış ortamının sağlanmasında birlikte çalışabileceğini önemle vurgulayan İgor Di Benardini, “Bu bölgede yaşayanlar, birlikte eğitim alarak,
birlikte çalışarak, birbirinin haklarına saygı göstererek, bölgenin ekonomik olarak büyüyüp, zenginleşmesine katkıda bulunabilir. Bu bizim için gelecekle ilgili en önemli hedefimizdir” ifadesini kullandı.

Yücel Tonguç İlköğretim Okulu öğrencilerinin, yabancı dil açısından güçlü bir altyapıyla yetişmelerinden mutluluk duyduğunu belirten Bernardini, “Sizler de gelecekte, İtalyan arkadaşlarınızla bu sürecin gelişimini hızlandırabilir ve bu ortak amaca birlikte yürüyebilirsiniz” dedi.

İYTEV Özel Yücel Tonguç İlköğretim Okulu Müdürü Ülkü Güreşçi de, “Okulumuzda 4 - 5 yaş grubundan başlayan İngilizce eğitiminin yanı sıra; 8 yaşından itibaren öğrencilerimiz İtalyanca ve Almanca dil eğitimi alma olanağına da sahipler. Bugün yaptığımız etkinlikle öğrencilerimizle çok amaçlı bir eğitim çalışması gerçekleştirdik. Bir yandan İtalya’yı daha iyi tanırken, diğer yandan öğrencilerimiz eğitimini aldıkları İtalyan dilini aktif olarak kullanma olanağı buldular. Sayın Di Bernardini’nin şahsında öğrencilerimiz gerek diplomasi gerekse bürokrasi hakkında bilgi edindiler. Ancak en önemlisi öğrencilerimize barış, dostluk, kardeşlik gibi çok önemli evrensel değerleri kazandırmak konusunda da ileriye doğru bir adım daha atmış olduk” ifadesini kullandı.

Güreşçi sözlerine şöyle devam etti: “Okulumuzda İngilizce eğitimi Cambridge Üniversitesi, İtalyanca
eğitimi Siena Üniversitesi ve Almanca eğitimi ise Goethe Enstitüsü sertifika sınavları ile uluslararası standartlara göre belgelendiriliyor. Böylece öğrencilerimiz daha çok küçük yaşlarda, uluslararası nitelikte akademik sertifikasyonlara sahip oluyor” diye konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım, 3 yıl gibi çok kısa bir sürede çok ciddi başarılara imza attıklarını ve hedeflerinin her geçen gün eğitim standartlarını daha da yükseltmek olduğunu önemle vurguladı.

İgor Di Bernardi’nin öğrencilerle yaptığı sohbet toplantısından sonra İtalyan restaurantı şeklinde düzenlenmiş olan yemekhanede hep beraber öğle yemeği yendi. Öğrenciler gondolcu kıyafetleriyle kendilerine yemek servisi sunan mutfak şeflerine büyük ilgi gösterdiler. Yemek, İtalyan-Türk bayrakları ile süslenmiş İtalya’ya özgü Tiramisu tatlısı ile son buldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türküm, doğruyum’a devam
Danıştay 8. Dairesi, ilköğretim okullarında okutulan öğrenci andının iptali ...
Türkiye'de dinlenmeyen kimse yok!
Gazeteci Hrant Dink suikasti davasında ifade veren Emniyet Başmüfettişi ...
İzmir radyasyondan etkilenecek mi?
Son günlerde gündemde olan Japonya’dan gelebilecek radyoaktivite tehlikesiyle ...
 
İzmir Libyalı yaralıları bekliyor
İzmir İl Sağlık Müdür Dr. Mehmet Özkan Libya’dan gelecek bütün yaralılara ...
Gümrükte operasyon: 60 gözaltı
İzmir’in de aralarında bulunduğu 5 ilde yolsuzluk operasyonunda 60 kişi gözaltına alındı.
PKK-ABD görüşmesinin kanıtı
Can Dündar 2003’te PKK ile ABD arasında yapılan, ancak ABD tarafından ...
 
Ayla Teyze otobüs kurbanı
İzmir'in Konak ilçesi Göztepe semtinde, Erol Bahtiyar yönetimindeki ESHOT ...
65 öğrenciden 18'i taburcu oldu
Zehirlenen İYTE öğrencilerden 18 taburcu olurken, Rektör Günden "Sağlıklarına ...
Hatay’da çatışma: 7 PKK'lı öldürüldü
Hatay’ın Hassa ilçesinde çıkan çatışmada 7 PKK’lı öldürüldü. Bölgede operasyon başlatıldı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva