HABERLER>GÜNCEL
1 Nisan 2011 Cuma - 11:07

İzmir Libyalı yaralıları bekliyor

İzmir İl Sağlık Müdür Dr. Mehmet Özkan Libya’dan gelecek bütün yaralılara hizmet verebilecek imkana sahip olduklarını ve çevre illerle de koordinasyonun sağlandığını söyledi.

İzmir Libyalı yaralıları bekliyor

İZMİR - İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan, Libya'daki iç karışıklıklar sonucu yaralanan Libya vatandaşlarından bir kısmının tedavi için İzmir'e getirileceğini hatırlatarak, kentteki hastanelerin, ambulansların, sağlık çalışanlarının yaralılara hizmet vermek üzere hazır olduklarını bildirdi.

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Özkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla oradaki yaralıların Türkiye'de tedavisinin öngörüldüğünü anımsattı. Cumartesi gece yarısı Çeşme limanından yola çıkan Ankara Feribotunun çatışmaların sürmesi nedeniyle Misrata Limanının açıklarında bekletildiğini belirten Özkan, ''Gemi daha Libya açıklarında bekletiliyor. Yanaşır yanaşmaz, alabildiği kadar yaralıyı alacak, ki bunların içinde ağır yaralılar da olacak. 55 saat sonra da İzmir'de olacaklar. Ne kadar hasta gelirse, hepsine hizmet verecek yatağımız, sağlık çalışanımız ve donanımımız mevcut'' dedi.

Özkan, öncelikle devlet hastanelerinin rezervlerini kullanacaklarını, icap ederse de yaralıların üniversite ve özel hastanelere de yatırılabileceğini belirtti. Denizli, Aydın ve Manisa başta olmak üzere çevre illerin de yaralılara hizmet için hazır olduklarını aktaran Özkan, ''Bu illerin sağlık müdürleri iki gün önce İzmir'e geldi, 'Hastalar bize gelirse biz de hasta kabul edebiliriz' dediler. Ama şimdiden kaç kişinin geleceğini bilmiyoruz. Fakat hastanelerimizin kapasitelerinin gelecek hastalar için uygun olduğunu belirtmeliyiz'' şeklinde konuştu.

Özkan, yaralılar için belirli hastanelerin boşaltılıp boşaltılmayacağı yönündeki soruya, düşündükleri belli hastanelerin bulunduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarının yeterli olup olmadığı ya da mesailerinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya da Özkan, ''18 bin sağlık çalışanımız var, dolayısıyla gelecek hastalar bizim sistemimizi bozmaz'' karşılığını verdi.
Ambulanslarla ilgili çalışmalarını da tamamladıklarını kaydeden Özkan, ''Ankara'dan aynı anda 4 hasta taşıyabilen 15 adet ambulans geliyor. Yani bir anda 60 hasta götürülebilecek. Geminin yanaşacağı zaman 100'e yakın ambulans limanda hazır bulunacak. Ayrıca bir çadır hastane kuracağız Çeşme'ye'' bilgilerini verdi.

Cumartesi gece yarısı Çeşme limanından yola çıkan Ankara Feribotu, Baltalimanı Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yavuz Kabukçuoğlu başkanlığındaki 15 sağlık görevlisi, 3 ambulans, 10'u özel harekat polisi toplam 20 emniyet görevlisini Misrata Limanına götürmüş, limanda çatışma olduğu için, güvenlik gerekçesiyle NATO gemileri tarafından 25 mil açığa çekilmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Nisan 2011 Cumartesi 04:05

AKP destekli NATO bomba yağdırıyor sonra da kalkıp insani yardım namına Türkiye2ye getirip tedavi edecekler. NATO'nun saldırmasına izin vermseydin de hiç yaralı olmasaydı.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gümrükte operasyon: 60 gözaltı
İzmir’in de aralarında bulunduğu 5 ilde yolsuzluk operasyonunda 60 kişi gözaltına alındı.
PKK-ABD görüşmesinin kanıtı
Can Dündar 2003’te PKK ile ABD arasında yapılan, ancak ABD tarafından ...
Ayla Teyze otobüs kurbanı
İzmir'in Konak ilçesi Göztepe semtinde, Erol Bahtiyar yönetimindeki ESHOT ...
 
65 öğrenciden 18'i taburcu oldu
Zehirlenen İYTE öğrencilerden 18 taburcu olurken, Rektör Günden "Sağlıklarına ...
Hatay’da çatışma: 7 PKK'lı öldürüldü
Hatay’ın Hassa ilçesinde çıkan çatışmada 7 PKK’lı öldürüldü. Bölgede operasyon başlatıldı.
Gürültü sorununda orta yola doğru
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul ...
 
Genelkurmay: Libya’da Türk uçağı yok
Genelkurmay Başkanlığı, Libya semalarında ait 09-001 kuyruk numaralı bir ...
Eser Kocaoğlu'na mobbing davası açacak
Eser'in avukatı Menek, 'yok sayma ve ötekileştirme' politikası uygulandığını ...
Buca'da uyuşturucu operasyonu
İzmir'in Buca ilçesinde presle sıkıştırılmış halde 9 kilo 80 gram esrar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva