HABERLER>ULUSAL MEDYA
4 Mayıs 2011 Çarşamba - 09:49

Yılmaz Özdil'den 'İzmir'in kavakları'

İzmirli gazeteci Yılmaz Özdil, İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılan operasyonu kaleme aldı.

Yılmaz Özdil den  İzmir in kavakları

İZMİR - Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonu kaleme aldı.

İzmirli yazarların 'operasyona' bakışı...haberi için tıklayın

İŞTE O YAZI:

Gâvur İzmir’in Bizans konsolosuyuz ya...
 
Herkes soruyor:
Orda n’ooluyor?
 
AKP geçen hafta “2 Mayıs”ta İzmir’e yönelik projelerimizi açıklayacağız dedi... “2 Mayıs”ta İzmir Büyükşehir Belediyesi basıldı.
 
Olan bu.
 
Konak belediyesini böldüler, Karabağlar belediyesi yarattılar, hesapta avanta kömür vererek kazanacaklardı, çünkü Karabağlar’da dar gelirli vatandaşlarımız yaşar. Kömür götürenlerin ağzını burnunu kırdılar iyi mi, ezici üstünlükle CHP çıktı... Karabağlar belediyesini bastılar.
 
Bi parça Karşıyaka’dan, bi parça Bornova’dan kopardılar, Bayraklı belediyesi yarattılar, güya avanta makarna dağıtarak devşireceklerdi. Ahalimiz teşekkür mahiyetinde (!) odunla bekledi makarnacıları, ezici üstünlükle CHP çıktı... Vay sen misin, Bayraklı belediyesini bastılar.
 
Olan bu.
 
Başbakanımız, geçen ay, TRT’de Hakan Şükür’ün programına katıldı, “Şu anda İzmir’in Süper Lig’de takımı yok, tabii İzmir’in Süper Lig’de bir tane takımı bile olmayınca Halkapınar Stadı boş kalıyor” dedi. Kafasına ampul şapkası takan mebus adayı Hakan da, tasdikledi.
 
Bucaspor, eskiden AKP’li belediyeydi. CHP’ye geçti. Anlaşılan o ki, Buca CHP’li olunca, lügatinden sildi... “Boş kalıyor” denilen statta, daha bu hafta 50 bin Göztepeli vardı. 15 milyonluk İstanbul’un Büyükşehir Belediyespor’u ise, 6 seyirciye oynuyor, futbolcu sayısı taraftardan fazla... Üstelik, o stadın adı Halkapınar değil. Atatürk de mi defterden silindi?
 
Olan bu.
 
“İzmir’de AKP’liler bile Aziz Kocaoğlu’na oy verir” dedim, küfür ettiler... AKP İzmir mebusu Taha Aksoy, büyükşehir belediye başkanlığına aday yapıldı, Aziz Kocaoğlu’yla birlikte Fatih Altaylı’nın Teke Tek’ine çıktılar. Taha Aksoy elini vicdanına koydu, “Evimi, cüzdanımı, hatta ailemi bile emanet edebileceğim kadar dürüst adamdır Aziz Kocaoğlu” dedi! Sonu oldu tabii, bırak belediyeyi, bu seçimde mebus adayı bile yapmadılar Taha Aksoy’u.
 
Olan bu.
 
(İki parantez açayım... Laik kılıflı liboşik bi arkadaş var. Yağcılığını margarin gibi suratına sürer. Belediyelerden para alır, vıcık vıcık belgeseller yapar. Aziz Kocaoğlu’dan istedi. Havasını aldı. Utanmadan, oturdu, “Expo gezisi diye Sexpo gezisine gitti” diye yazdı. Yalanlandı. Yalanlandığını yazmadı. Sevmez bu tür arkadaşlar, Aziz Kocaoğlu’nu.)
 
(Avantacı gazeteciye vermiyor da, nereye veriyor parayı? Tek örnek anlatayım... İzmir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli 160 bin öğrenciye haftada 2 litre süt veriyor. Bu devasa miktardaki sütü, Tire Süt Kooperatifi’nden alıyor. Bizzat köylüden yani... İzmir’in parasını, hizmet ayaklarıyla yandaşın cebine koymuyor. Haberiniz olmaması doğal, çünkü kameraları çağırıp, milletin parasıyla kendine reklam yaptırmıyor.)
 
Sadece 5 gün önce... “AKP’li Maliye Bakanlığı”na bağlı İç Denetim Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Kaynakların etkili, ekonomik, verimli kullanımı, şeffaf yönetim-denetim kriterleri incelendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi “Türkiye’nin örnek belediyesi” seçildi. Sadece 5 gün sonra, İzmir Büyükşehir Belediyesi basıldı.
 
Olan bu.
 
Yolsuzluk yapıp, köşeyi döndüğü iddia edilen “en kritik” daire başkanına, mal varlığını sordular dün... Ne cevap verdi biliyor musunuz? “Dikili ağacım yok, eşim kanserden vefat etti, borç bıraktı, reddi miras yapmak zorunda kaldım, tedavisi sırasında masrafları karşılayabilmek için Vakıflar Bankası’ndan kredi çektim, şimdi taksitle onu ödüyorum.”
 
(Ayrıca... İmar planına göre ancak “kültür-sanat merkezi” yapılması öngörülen araziye “apartman yapılmasına izin vermediği için” hakkında soruşturma açılan belediye başkanı duymuş muydunuz hiç? Duyun... Kültür-sanat arazisine apartman yapılmasına izin vermediği için, hakkında soruşturma açıldı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın.)
 
Olan bu.
 
Şimdiiii...
Gelelim zurnanın zırt dediği yere.
 
Hedef, İzmirliler değil... Çünkü, İzmirliler güler geçer böyle saçmalıklara... AKP yağmurlu havada su bile bulamaz İzmir’de... Peki “Hedef kimdir” derseniz?
 
AKP.
 
AKP’nin İzmir’e gıcık olması normaldir. Ancak, Binali Yıldırım’ın “2 Mayıs”ta İzmir projelerimi açıklayacağım demesinden sonra, tam da “2 Mayıs”ta İzmir’de baskın yapılması, anormaldir. Ayak oyunlarının adamı değildir Binali Yıldırım... En azından zekâsına kefilim.
 
İzmir, savaş alanıdır...
 
Savcının, polisin aldatıldığını, yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. İzmir’e gâvur, sümüklü gibi yaftalar takan AKP’ye, tam yeridir deyip, İzmir üzerinden tezgah kuruldu. Belli ki dengeler değişti... AKP’ye çalışıyormuş gibi görünen bazı arkadaşlar, AKP’yi tufaya getirdi.
 
Eli verdiler...
Kolu kaptırdılar.
 
Olacağı buydu.
 
Bundan böyle herkes ağızdan çıkan laflara dikkat etsin... AKP’lilerin “içeri tıkılan gazeteciler” başta olmak üzere “sürpriz” açıklamalar yapacağından adım gibi eminim.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet efe 5 Mayıs 2011 Perşembe 02:34

inadına ölümüne Aziz baskan inadına CHP gerçekten iyi oldu akp li bi arkadasım bile artık işin cılkı çıktı iyice azıttılar kayseri için belgeler yayınlandı gık demediler kefil oldular, aziz baskana bende kefilim belediye baskanı olarak ona oy verdim genel seçimde akp ye dedi, ama artık bu seçimde 3 oyumda akp ye kesin gitmeyecek.. gerçekten kime yaradı bu komplo.. izmir li zekidir ahlaklıdır, çözer olayı türkiyemde öyledir...

Yorumu oyla      18      6  
muhammet. 4 Mayıs 2011 Çarşamba 23:04

Sayın Özdil İzmir B.Ş.Belediye şirketlerinden para mı alıyor? .bir de 68.li kadrolu bir yazar var post bıyıklı izmir güncesi yazan Okan dı sanırım gazeteci yansız olmalı bırakın yargı işini yapsın herkes işine baksın kim yapacak her gün içine gömüldüğümüz çukur yolları biz mi yapacağız nerede belediye nerede....!

Yorumu oyla      12      13  
mesudeatılgan 4 Mayıs 2011 Çarşamba 18:25

aklımızdan geçenlerisizin yazınızda bir çırpıda okuyor insan.Alaçatı belediyesinde de aynı oyunlar oynandı.İzmirli ne yapacağını bilir.Saygilar..İyiki varsınız

Yorumu oyla      22      8  
güneş 4 Mayıs 2011 Çarşamba 17:08

cesur izmir in cesur gazetecisi...ne güzel anlatmışsınız...sizi tebrik ediyorum...İZMİR Lİ olduğum için bir kere daha gurur duyuyorum...

Yorumu oyla      23      8  
engin 4 Mayıs 2011 Çarşamba 16:50

Yorumlarda Başkan sokaklarda, kahvede, cafelerde gezmiyor denilmiş valla ben Başkanı çok sık görmedim ama gördüğümde de bir yerde inceleme yapıyor oluyor Açılışlar etkinlikleri kast etmiyorum. Ayrıca Başkanın (çalışan, sorumluğu olan herhangi bir kişinin) kahvede, cafede, sinemada ne işi var... Kahvehaneye gidecekse birileri siyasiler gitsin millete burada niye boş boş oturuyorsunuz diye sorsun. Cevaplar pek memnun edici olmayabilir. Ayrıca ben belediye ye gittiğimde neden başkanla yada bürokratıyla görüşmek gibi bir amacım olsun ki? Bir sorun varsa sorunun iletilebileceği onlarca makam/yetkili bulunabilir.

Yorumu oyla      21      7  
YORUMSUZ 4 Mayıs 2011 Çarşamba 16:18

İZMİRİN YALAKALARI NE OLACAK SAYIN OZDIL

Yorumu oyla      19      7  
Malcolm X 4 Mayıs 2011 Çarşamba 15:25

Hocam, iyi, güzel hoş yazmışsın da neden bu ülkede yapılan her türlü savcılık operasyonu AKP ile ilişkilendirilir, işte ben onu anlamam.. 1- Teröristler için mahkeme kurulur, AKP denilir. 2- İzmir ve ilçeleri basılır, AKP denilir. 3- KCK davası yapılır, AKP denilir. 4- Ergenekon davası başlatılır, AKP denilir. 5- Sınavlar sorunlu olur, AKP denilir. E, madem dediğiniz kadar AKP güçlüyse, gün gelir bırakın İzmir'i almayı, diğer partilere şehir bile bırakmaz. Aslında AKP'ye bu kadar eleştiri yaparken onu övdüğünüzün farkında bile değilsiniz. Çünkü güçlü olan şey eleştirilmeye değer olur..

Yorumu oyla      15      19  
dürüst 4 Mayıs 2011 Çarşamba 14:13

Şimdi gelelim asıl konuya... İzmir Halkı ne zaman başkanı sokaklarda gördü? Bir kahvede veya herhangi bir kafede sohbet imkanı bulabildi mi? Yada bir sinemada karşılaşabildiniz mi? Belediyeye gittiğinizde bırakın kendisiyle görüşebilmeyi herhangi bir bürokratıyla görüşebildiniz mi? Peki başkan verdiği sözleri tutabildi mi? Kocaman bir hayır elbette partimize sahip çıkacağız ama bunca usulsüzlüğü yapan ve göz yuman başkanın arkasında duramam sizlerinde duracağınıza inanmıyorum. Yâda inanmak istemiyorum. Bugün bunlara göz yumarsak sırf parti uğruna yarınlarımızdan çalacağız. Çocuklarımıza Dürüstlüğü anlatamayacağız dürüstlüğü farklı algılamalarına yol açacağız yapmayın beyler yapmayın hanımlar yarınlarımız için göz yummayalım. Suça ortak olmayalım Birileri çıkıp Kral Çıplak desin artık. Kanunsuzluk yapanları ne olur KAHRAMAN ilan etmeyelim onlar KAHRAMAN değil ne yazık ki! Sakın Kayseri’de, Ankara’da, İstanbul’da daha büyük olaylar oluyor onlara bakın demeyin biz İZMİRDE YAŞIYORUZ BURAYA BAKMALIYIZ!

Yorumu oyla      15      30  
izmirli 4 Mayıs 2011 Çarşamba 10:56

gavurluk tüm şehrin kanına işlemiş,ne versen yedirsen kifayet etmiyor minnet etmiyor takiye yapanlara sümüklü izmirliler.promosyonu bırak odunla dayak atsan bu izmirliye peygamberim Hz.Muhammet liderim Atatürk dışında laf alamazsın ağızlarından. Ne mutlu izmirliyim diyene!

Yorumu oyla      40      12  
Işık Dikicigil 4 Mayıs 2011 Çarşamba 10:26

GÖNÜLLERİN BAŞBAKANI YILMAZ.AB Yİ NE KADAR SEVMESEM DE, BİR ÇILGIN PROJEM VAR. SADECE İZMİR AB YE ADAY OLSUN .

Yorumu oyla      30      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çılgın proje’ haberde tavan yaptı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sır gibi sakladığı ve kendisinin “çılgın ...
Reha Muhtar'dan Birand'a salvo
Vatan gazetesi yazarı Reha Muhtar, Posta gazetesi yazarı Mehmet Ali Birand'ın ...
'Tarafsız yazar sınava girdi'
Pazar günü yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nda ...
 
Özal kimdi?
Eski cumhurbaşkanı ve başbakan Turgut Özal'ın ''prensi'' olarak tanınan ...
Sözcü’den Tatlıses manşeti
Sözcü gazetesi İbrahim Tatlıses'in AK Parti'den aday gösterilmemesini manşetine bu başlıkla taşıdı.
Interpress 3. kez kalite ödülünü aldı
Tüketici 2011 Kalite Ödülleri’” sahiplerini buldu. Türkiye’’nin ilk medya ...
 
Şık ve Şener'in itirazı reddedildi
'Ergenekon' soruşturmasında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık ve Nedim ...
Yeni imajıyla yepyeni bir Star
Mustafa Karaalioğlu yönetimindeki Star gazetesi, yeni mizanpajı ve yazar ...
Anadolu Ajansı’’nda grev var!
Anadolu Ajansı çalışanları grev kararı aldı. AA Genel Müdürlüğü, 20 bölge ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva