HABERLER>EGE
22 Temmuz 2024 Pazartesi - 21:23

Yeşim Akbaş davasında gerekçeli karar: Alkol alması intihara gerekçe!

Mahkeme, olay günü üzerini değiştiren, eline kolonya süren, elinden ve kirli sepetine attığı kıyafetlerinden atış artığı çıkan Yıldız'a, Akbaş'a tampon yapması nedeniyle atış artığı bulaşmış olabileceğini savundu

Yeşim Akbaş davasında gerekçeli karar: Alkol alması intihara gerekçe!

T24'ten Özlem Ateş Aksoy'un haberine göre; Manisa Demirci’de sevgilisi Komiser Yardımcısı Doğan Can Yıldız’ın Emniyet Müdürlüğü’nün üst katındaki lojmanında başından vurularak hayatını kaybeden Yeşim Akbaş’ın (26) ölümüne ilişkin davada, Yıldız'a verilen beraatin gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, ailesi ve arkadaşlarının Akbaş'ın hayat dolu, hayvansever biri olduğu ve silahlardan korktuğu beyanlarına rağmen 2016 yılı ve öncesinde psikolojik muayenelerden geçtiği hatırlatılarak, öldüğü gün de alkol kullanmış olduğu, intihar eylemini alkolün etkisi ile gerçekleştirmiş olabileceği vurgulandı. Mahkemenin değerlendirmesinde, “Akbaş'ın Yıldız tarafından öldürülmüş olsaydı ölmeden önce direniş göstereceği ancak maktul ile sanık arasında itişme bulunmadığı” belirtildi. "Şüpheden sanık yararlanır" ilkesine dikkat çekilen kararda, Yıldız'ın Akbaş'ın öldürdüğü hususunun şüphede kaldığı ve bu durumun sanık lehine değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Manisa Demirci’de, 26 yaşındaki Yeşim Akbaş, 14 Nisan 2023’te, sevgilisi Komiser Yardımcısı Doğan Can Yıldız’ın Emniyet Müdürlüğü’nün üst katındaki lojmanında, Yıldız' ait tabanca ile başından vurularak hayatını kaybetmiş, Yıldız hakkında Salihli Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kadına karşı kasten öldürme' ve 'kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile dava açılmıştı.

Davada son olarak sanık avukatları Akbaş'ın ruh sağlığı durumuna ilişkin ayrıntılı inceleme talep etmiş, bilirkişi raporunda Akbaş'ın ilk gençlik yıllarında psikiyatrik muayenelerden geçtiği ve kendisine ilaç reçete edildiği bilgisi yer almıştı. Bilirkişi raporunda tüm veriler değerlendirilerek Akbaş'ın "intihar etmiş ya da vurulmuş olabileceği" belirtilmişti.

“Direniş göstermediği” için intihar ettiği savunuldu
Mahkeme, gerekçeli kararda yer alan değerlendirmesinde, "Maktulün direniş göstermesi gerektiği ancak muayene raporundan da anlaşılacağı üzere maktulde herhangi bir lezyonun tespit edilmediği ve aralarında bir itişme ve direnmenin bulunmadığı, bu haliyle maktulün sanık tarafından bu şekilde öldürülmesinin mümkün görülmediği, ayrıca atış mesafesi göz önüne alındığında maktulün bitişik atış mesafesinden kafasından vurulduğu ve sanık tarafından bu şekilde yapılabilecek atış neticesinde maktulün direniş göstermesi gerektiği, bu şekilde sanık tarafından atış yapılması için maktulün sabit durup direniş göstermemesinin gerektiği ve bu durumun da mümkün olamayacağını" savundu.

Daha önce eşine şiddetten soruşturma geçiren sanığın alkollü olduğu değerlendirilmedi
Kan örneklerinden Akbaş'ın ve Yıldız'ın, Akbaş'ın öldüğü gün alkollü oldukları ortaya çıkmıştı. Mahkeme, karardaki değerlendirmesinde "Akbaş'ın alkolün etkisi ile de intiharı gerçekleştirmiş olabileceğini" vurgulandı. Daha önce eşine şiddet uyguladığı için soruşturma geçiren Yıldız'ın ise Akbaş'ın öldüğü gün alkollü olduğuna vurgu yapılmadı.

"Sanığa atış artığı Yeşim Akbaş'tan bulaşmış olabilir"
Mahkeme, olay günü üzerini değiştiren, eline kolonya süren, elinden ve kirli sepetine attığı kıyafetlerinden atış artığı çıkan Yıldız'a, Akbaş'a tampon yapması nedeniyle atış artığı bulaşmış olabileceğini savundu.

"Maktul sağlam psikolojik yapıda değil"
Sanık avukatlarının isteği doğrultusunda bilirkişi raporunda da yer verilen ayrıntılı sağlık raporunda Yeşim'in ergenlik yıllarında gittiği psikolojik muayeneler yer almıştı. Gerekçeli kararda Akbaş'ın anne babası ve arkadaşlarının Akbaş'ın hayat dolu, hayvansever biri olduğu ve silahlardan korktuğu beyanlarına rağmen 2016 yılı ve öncesinde psikolojik muayenelerden geçtiği belirtildi. Kararda Akbaş'ın sağlık kayıtları gerekçe gösterilerek "maktulün tedavi evraklarında da sağlam bir psikolojik yapıda olmadığı", bu sebeple intihar etmiş olabileceği vurgulandı.

Akbaş'ın ölmeden 55 dakika önce yaptığı görüşmede yine "alkol" vurgusu
Daha önce tanık olarak dinlenen yetkili servis uzmanı G.O., Akbaş'ın vurulmadan 55 dakika önce kendisine "Bekliyorum seni G... Bey" diye mesaj gönderdiğini doğrulamış. Tanık O., "Olay günü daha önce kendisine sattığımız cihazla ilgili olarak teknik servis sağlamak amacıyla iş yerine gidecektim. Ben de saat 09.00'da kendisine geleceğimi bildirdim" demişti. Bu ifadeyle, Akbaş’ın intihar etmediği, vurulduğu iddiası güçlenmişti. Mahkeme heyeti, Akbaş'ın yetkili servis ile olay günü görüşme planı yapmasını da gerekçeli kararda yer aldı, yine Akbaş'ın alkollü olduğuna vurgu yapılarak Akbaş'ın "duygu bozukluğu yaşaması nedeniyle de intiharı gerçekleştirebileceği" değerlendirildi.

Sanık Yıldız'ın tırnaklarından çıkan DNA örnekleri de Akbaş'ın ve Yıldız'ın aynı evde yaşaması gerekçesiyle hayatın olağan akışına uygun ve olağan bir durum olduğu değerlendirildi. Akbaş ölmeden önceki gün Yıldız'ın yüzünde yer almayan çiziğin de bilirkişi raporu kaynak gösterilerek evdeki kedinin çizmesinden kaynaklı olabileceği belirtildi.

 
BMGK'da terör örgütü açıklaması: Aktör muamelesi yapılmamalı
 
'Erdoğan-Esad' kulisine Dışişleri'nden yalanlama!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
işçi 23 Temmuz 2024 Salı 13:53

valla helal olsun senaryoya bak polisi nasıl bir savunma ie kurtarıyorlar pesssss

Yorumu oyla      0      35  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Motosikletler kafa kafaya girdi: 1 ölü, 1 yaralı!
Muğla'nın Milas ilçesinde iki motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Manisa'daki orman yangını kontrol altında
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesi ...
'Korsan taksici' olduğu iddiasıyla darbedildi!
Muğla Bodrum'da bir kişi, iddiaya göre çocuklarını aracıyla aldığı yerde ...
 
Tarla sürmeye gitti... Geri dönemedi!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bir çiftçi, tarlada ölü bulundu.
Kayıp çobandan kötü haber... Cansız bedeni bulundu!
Aydın'ın Söke ilçesinde nehirde kaybolduğu değerlendirilen ve 2 gün önce ...
Uzmanlar açıkladı: Pamukkale alarm veriyor!
Denizli'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan, beyaz travertenleriyle ...
 
Manisa'daki feci kazada can pazarı!
Manisa'nın Akhisar ilçesinde, yolcu otobüsünün kamyonetle çarpışması sonucu 9 kişi yaralandı.
Uyumak için çıktığı evinin terasından düşüp öldü
Muğla'nın Ula ilçesinde, Fedai Yavuz (54) evinin yanındaki çalılıklarda ...
Çalıntı motosiklet, 8 yıl sonra sahibine teslim edildi
Aydın'ın Kuyucak ilçesinde, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva