HABERLER>GÜNCEL
30 Mart 2022 Çarşamba - 18:29

Yeni tarifeler İZTO'dan geçti... İzmir'den ilçe seferlerine zam kararı!

Akaryakıt fiyatlarındaki artış sonrası İzmir Ticaret Odası (İZTO), İZOTAŞ'da bazı ilçeler arası seferlerin fiyatlarında artış kararı aldı. Zam sonrası İzmir Otogar-Ödemiş arası ücretler 30 TL'den 46 TL'ye çıktı.

Yeni tarifeler İZTO dan geçti... İzmir den ilçe seferlerine zam kararı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Nisan ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştirdi. İzmir Ticaret Odası Binası'nda gerçekleştirilen oturuma Selami Özpoyraz başkanlık yaptı.

İZOTAŞ ÜCRETLERİNE YÜZDE 50 ZAM
Türkiye'de son dönemde yakıt fiyatlarında yaşanan artış sonrası şehir içi ulaşıma son dönemde sık sık zamlar gelmiş ve toplu taşıma araçlarının yanı sıra taksi tarifelerinde de artışa gidilmişti.

Yapılan zamlar sonrası çalışmalarını sürdüren İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali (İZOTAŞ) bazı tarife fiyatlarında artışa gitme kararı aldı. Buna göre, Ödemiş-Otogar arası 30 TL olan ulaşım bedeli 46 TL'ye çıkarılırken; Ödemiş-Torbalı 35 TL'ye ve Ödemiş-Ayrancılar ise 38 TL'ye yükseltildi.

ÖZGENER: İZTO'NUN AKTİF ROL ALMASI GEREKİYOR
Meclis Üyesi Yavuz Alkan'ın artışın ne anlama geldiğini sorması üzerine söz alan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, "Kemeraltı, bu meclis kürsüsünde de meclis dışındaki toplantılarında da birçok kişinin faaliyet göstermeye çalıştığı bir bölge. Kemeraltı'nın canlandırılması hepimizin gönlünde yatan bir istektir diye düşünüyorum. STK'ların İzmir Kamuoyunun İBB'nin, Konak Belediyesi'nin de en önemsediği bölgelerden biri. BU bölgenin gelişmelerinden biri TARKEM çok önemli bir rol oynuyor. Bir çok alanı mal sahipleri ile anlaşarak, kimi zaman satın alarak restore edilerek kazandırılmasını hedefliyor. TARKEM Başkanı da Sayın İBB başkanı. Benim şahsen de yüzde hissem var. Böyle bir kuruluşun çok ortaklı olması da en önemli yaklaşımlardan biriydi. İzmir'e sahip çıkması gereken bir proje olarak görüyorum. İzmirli olarak başkanlık öncesinde de kendime görev bildim. Başkanlığa gelince de sizlerin onayıyla diğer odaların olmadığını görüp İZTO'yu da yüzde 1'lik ortak yaptık. Büyük hisselerden ziyade çok katılımcı bir kurum olsun isteniyor. İZTO'nun da alanının geliştirilmesi için aktif rol oynaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

TARKEM ORTAKLIĞI İKİ KATINA ÇIKTI
Gerçekleştirilen meclis oturumunda ayrıca İzmir Ticaret Odası'nın Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş (TARKEM) ortaklığındaki payının artışı da meclis gündemine geldi. Buna göre daha önce yüzde 1 olan ortaklık payında iki katlık bir artış yaşandı.

TARKEM'in Yönetim Kurulu kararı ile sermayesinin 25 milyon TL'den 35 milyon TL'ye çıkarılması İZTO rüçhan hakkı olan 100 bin TL'yi ödemesi sonrası yüzde 1'lik hisseye denk gelen 350 bin TL'lik rüçhan hakkını da kullanma kararı aldı. Alınan karar sonrası ise İZTO, Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş'de bulunan hisse payını yüzde 1'den yüzde 2'ye çıkarmış oldu.

ÖZGENER: CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE ÜLKEMİZİN BU BARIŞA SAĞLADIĞI KATKILARI ÇOK DEĞERLİ
Dün İstanbul'da gerçekleşen ve Rusya-Ukrayna savaşının taraflarının yer aldığı toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özgener, "Baharın gelişini ne yazık ki savaşın gölgesi altında yaşadık. Öncelikli dileğimiz, savaş ve kaos ortamından etkilenen tüm masum sivillerin güvenliğinin sağlanması ve bölgede yeniden huzur ve barış ikliminin hakim olmasıdır.  Bu noktada, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz, her iki tarafla adalet ve şeffaflık temelinde uluslararası diplomatik etiğe dayalı tavrı ile önemli bir arabuluculuk görevi üstleniyor. Bu onurlu ve tarihi görev kapsamında, 10 Mart’ta Antalya’da düzenlenen barış görüşmelerinin ardından yüz yüze görüşmeler de İstanbul’da dün başladı. Taraflar arasında barışa doğru ilerleme sağlanmasından memnuniyet duyuyor, bu görüşmelerin somut çözümler üreterek iki ülke arasında kalıcı bir uzlaşmaya zemin hazırlamasını umuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin bu barışa sağladığı katkıları çok değerli" ifadelerini kullandı.

BÜTÜN ÜLKELER GIDA GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRİYOR
Gıda güvenliği konusundaki endişesini de ifade eden Özgener, "Bizim için belki daha da önemli olan konular enerji fiyatları üzerindeki artan baskı ve gıda güvenliği. Gıda güvenliği konusu bir süredir iklim değişikliği ile ülkelerin gündemine girmişti; ancak Rusya ve Ukrayna’nın dünya buğday üretiminde önemli paylara sahip olması, konuyu bir arz problemi olarak gündemimizde üst sıralara taşıdı.  Bu yaz sonu tahılda olası rekolte düşüşlerine karşın, bütün ülkeler gıda güvenliği ile ilgili politikalarını gözden geçiriyor.  Ülkemizde de bir süredir tarımın ekonomide azalan ağırlığının gözden geçirilmesi ve buna karşı politikalar geliştirilmesi için doğru bir zamandayız. Özellikle İzmir’in Ege Bölgesindeki tarım potansiyelinin ticari bir üssü olarak doğru politikalar geliştirilmesinde önemli bir oyuncu olacağını düşünüyoruz. Son yıllarda artarak devam eden gıda arz güvenliği sorunundan dolayı tarımsal üretimde dijitalleşme giderek daha fazla önem kazandı. Toplumun yeterli ve dengeli beslenmesini esas alan ve doğal kaynakları sürdürülebilir olarak kullanan bir tarım sistemi oluşturmanın da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin bu alanlarda gerçekleştireceği yapısal dönüşümler, ekonomik kalkınmamızı doğrudan etkileyecektir" dedi

YÜZDE 50 İNDİRİMLİ POS ÜCRETLERİ UYGULANDI
Türkiye Bankalar Birliği ile gerçekleşen görüşmede masaya yatırılan akaryakıt indirimi ile devam eden Özgener sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"POS cihazlarından alınan komisyonların bankalar arasında ciddi farklılık göstermesi ve komisyon oralarının çok yüksek olması nedeniyle ekonomik koşullara uygun bir komisyonun belirlenmesi hususunu dile getirdik. Özellikle bu durumun akaryakıt sektörünü oldukça zorladığını, eğer böyle devam ederse kredi kartı kullanmayı bırakıp nakit satışa yöneleceklerini ve bunun da vatandaşı olumsuz etkileyeceğini vurguladık. Bununla birlikte, sektörün, ciroları üzerinden yüzde 1,5’u oranında teminat mektubu vermesi zorunluluğunun talep ediliyor olmasının da maliyetlere olumsuz etki ettiğini aktardık. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Sayın Alpaslan Çakar, Ziraat Bankası özelinde akaryakıt sektörünün sorunlarına ilişkin bir çalışma yapacakları cevabını vermişti. Ziraat Bankası tarafından akaryakıt sektörüne yapılan özel çalışma, TOBB aracılığıyla hafta başı Odamıza ulaştı. 58. Akaryakıt, LPG ve Madeni Yağlar Grubu Üyelerimize hemen duyuruyu yaptık. Çalışma ile; Ziraat Bankası, akaryakıt sektörüne yönelik üye işyeri komisyon ve ücretleri ile teminat mektubu komisyonlarında indirime gitti. Tüm fiyatlamalarda indirim ve yüzde 50 indirimli POS ücretleri uygulandı. Akaryakıt bayilerine verilecek teminat mektubu komisyonlarına ilişkin tabela fiyatlarında da yüzde 50 indirim uygulanacak. Bu uygulamalardan yararlanmak isteyen Odamız üyesi olan akaryakıt bayileri, çalıştıkları veya en yakın Ziraat Bankası Şubesine başvurabilecek."

ÖNERİLERİMİZDEN KISA VADELİ OLANLARIN HIZLA KARŞILIK BULMASI…
"Geçen ay yaptığım meclis konuşmasında iş dünyası ve hane halkının üzerindeki ağır elektrik yükünün azaltılması için alınmasını gerekli gördüğümüz kısa vadeli ve kalıcı çözümlere ilişkin politika önerilerimizi paylaşmıştım.  Sayın Cumhurbaşkanımız 1 Mart itibariyle elektrikle ilgili yeni düzenlemeleri duyurdu.Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV’si yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü. Meskenlerdeki düşük tarife sınırı ise günlük 8, aylık 240 kilovat saate yükseltildi. Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30, aylık 900 kilovatsaate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulaması hayata geçti. Önerilerimizden kısa vadeli olan bir bölümünün hızla karşılık bulmasından memnuniyet duyuyoruz. Kalıcı çözüm önerilerimiz arasında sanayi tesisleri/hane halklarının enerjisinin bir kısmını veya tamamını kendilerinin üretmesine imkan verecek projeler geliştirilmesine yer vermiştik.  Hane halkı ve benzeri ticari olmayan alanlarda kapasite üst sınırı yükseltildi. Bu tip temiz enerjiye bağlı iyileştirmelerin daha da kapsamlı şekilde uygulamaya alınmasını diliyoruz."

 
Bodrum açıklarında 38 kaçak göçmen kurtarıldı
 
Kaçak göç operasyonunda tutuklu sayısı 5'e yükseldi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NE OLACAK? 31 Mart 2022 Perşembe 07:48

BUYUKSEHIR BELEDIYESINE SORUYORUM?BU OTOGARIN HALI NE OLACAK?YENI OTOGAR INSAATINA NE ZAMAN BASLAYACAKSINIZ?BELEDIYE OLARAK SIZMI YAPACAKSINIZ ? YOKSA GENE OZEL SEKTOR ILE MI DEVAM EDECEKSINIZ ? BU KONULARI ARTIK BIR ACIKLIK GETIRIN.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de deniz suyu metrelerce çekildi
Çeşme'nin en ünlü plajlarından Ilıca'da deniz suyu metrelerce çekildi. ...
Bebeğini çöpe atan anneden şok sözler!
İstanbul Sancaktepe'de kan donduran bir olay yaşandı. İlçede bir çöp konteynerinde ...
İtirazlara rağmen kurulmuştu... Kapasite artışıyla gündemde!
Dikililerin tepkileri nedeniyle yapılamayan halkın katılımı toplantısına ...
 
Meteoroloji uyardı: Fırtına geliyor!
Meteoroloji, Ege Denizi'nde yarın kuvvetli fırtına beklendiği duyurdu.
Satışa çıkarıp, peşinat istediler… Böyle tuzaklara düşmeyin!
İnternet üzerinden Seyrek Villakent’teki arsasının dolandırıcılar tarafından ...
Adnan Oktar davası sil baştan!
Adnan Oktar suç örgütü davasında haklarında tutuklamaya yönelik yakalama ...
 
Montrö Bildirisi davasında ara karar
Montrö Bildirisi davasında 5 emekli amiral hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı.
3 ilde FETÖ operasyonu: 15 gözaltı
Trabzon merkezli üç ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda 8'i kadın 15 kişi gözaltına alındı.
Çeşme Projesi için Bakanlık ne savunma yaptı?
Çeşme Projesi’ne atanan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda Kültür ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva