HABERLER>EKONOMİ
18 Ekim 2011 Salı - 12:54

Yeni Kent Merkezi'ne yatırım yağmuru!

Bayraklı’daki Yeni Kent Merkezi bölgesindeki imar sorunun ortadan kalkmasından sonra, şirketler projelerini bir bir açıklamaya başladı.

Yeni Kent Merkezi ne yatırım yağmuru!

Erkan İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ – Yıllardır arap saçına dönen, açılan davalarla bir türlü projelerin devreye sokulamadığı Yeni Kent Merkezi’ne yatırım yağıyor. İzmir’in dev inşaat şirketleri Folkart, Kavuklar ve Megapol yatırımları için düğmeye bastı. Firmalar proje yarışına girerken, yapılacak yatırım miktarı da diğer şirketlerin de devreye girmesiyle milyar dolarların üstünde olacak.

Folkart Alışveriş şehri kuruyor... Haber için tıklayınız...
 
"Manhattan" projesi olarak da adı geçen İzmir Yeni Kent Merkezi'nde Yüksel Çakmur ve arkadaşlarının imar planının yürütmesinin durdurulması talebini mahkemenin reddetmesi ve bilirkişinin hazırlanan yeni imar planlarının lehine verdiği kararla bölgede son yılların en büyük hareketliliği yaşanıyor.
 
Yakın tarihte projelerini açıklayan Folkart, Kavuklar ve Megapol İzmir’in çehresini değiştirecek yapılara imza atmaya hazırlanıyor.
 


FOLKART TOWERS
Folkart, Avrupa’nın en yüksek beşinci ikiz kulesini inşa ediyor. İzmir’de 3’üncü projesine imza atan Folkart Yapı, İzmir Bayraklı’da 150 milyon dolar yatırımla inşa edeceği ‘Folkart Towers’ ile Avrupa’nın 5’inci en yüksek ikiz kulesini yapacak. 30 ayda tamamlanması planlanan projenin inşaatında bin kişiye istihdam sağlanacak. 80 metrekare ile 220 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip daireler 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konseptiyle 200 bin ile 550 bin dolar arasında satışa sunulacak. 65 metrekare ile 1150 metrekare arasında değişen ofisler ise 160 bin dolar ile 3 milyon dolar arasında satılacak.
 
2 blok halinde inşa edilecek Folkart Towers 200 metre yüksekliğinde olacak. Ofislerin 65 ile 1150 metrekare arasında değiştiği projede daire ve ofis fiyatları hakkında bilgi veren Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, metrekare fiyatlarının 2 bin 500 dolar olduğunu ifade etti. Folkart Towers toplam 27 bin metrekarelik alan üzerinde 150 bin metrekare kapalı inşaat alanı ile 40 katlı iki kule olarak inşa ediliyor. Var olan en son teknolojiler kullanılarak tasarlanan projemiz rezidans, ofis katları, alışveriş alanları ve seyir terası ile İzmir’in önemli merkezlerinden biri olacak.
 


KAVUKLAR BAYRAKLI TOWER
Bayraklı Ankara Caddesi’nde 2011 Temmuz ayında yapımına başlanan Bayraklı Tower, gerek inşaat aşamasında gerekse de binanın iç donanımında kullanılan üstün teknolojiyle, 2012’de İzmir’in en akıllı binası olmaya aday.
 
Bayraklı Tower, bina sakinlerinin zamanı daha etkin kullanabilmeleri için “Home office” konseptiyle tasarlandı. Çalışma ve yaşam alanlarını birleştiren Bayraklı Tower’da, bina sakinleri alışveriş, yeme içme, spor ve eğlence gibi günlük ihtiyaçlarını aynı mekanda karşılayabilecekler.
2012’nin 3’üncü çeyreğinde tamamlanması planlanan ve temeli Temmuz ayında atılan Bayraklı Tower’daki ofislerin yüzde 50’si şimdiden sahiplerini buldu.
 
Toplam 171 ofisin olduğu Bayraklı Tower’da ofislerin 82’si satılırken 18’ini de Miray ve Kavuklar şirketleri kullanacak. 2011 sonuna kadar tüm ofislerin satılmasını hedefleniyor. Home office konseptiyle hayatı kolaylaştırmak üzere tasarlanan Bayraklı Tower’da her şeyin ofis sahibi tarafından yönetileceği bir Akıllı Kontrol Sistemi kullanılıyor. Bu sistem sayesinde teknik servisten toplantı salonu rezervasyonuna, stor perde kontrolünden enerji tüketim planlamasına kadar her şey kullanıcının yönetiminde olacak. Böylece hem zamandan tasarruf edilecek hem de maliyet yönetiminde önemli bir avantaj yaratılmış olunacak.
 
İzmir’in en yüksek yapılarından biri olacak Bayraklı Tower, yüksekliği 100 metreyi aşan toplam 27 kattan oluşuyor. 88 m2 ile 987 m2 arasında değişen farklı büyüklükte ofis ve dekorasyon seçenekleri sunan Bayraklı Tower’da güvenlik de en üst seviyede planlandı. Her ofisin girişinde güvenlik kamerası bulunmasının yanı sıra ofis kapıları parmak izi, kart ve dokunmatik şifre sistemleriyle korunuyor. Bayraklı Tower’da kullanılan ve içeriğiyle Türkiye’de bir ilk olan Akıllı Kontrol Sistemi sayesinde teknik servisten, araba yıkamaya vale hizmetinden ofis temizliğine, içecek siparişinden taksi çağırmaya, stor perde kontrolünden aidat ve enerji tüketim bilgilerine kadar tüm ayrıntıları kontrol etmek kullanıcıların parmağının ucunda olacak.
 


MEGAPOL İNŞAAT EN YÜKSEĞİNİ YAPIYOR
Folkart Yapı'nın başladığı Avrupa'nın en yüksek 5'inci ikiz kule projesinin ardından Megapol Grubu da İzmir'in en yüksek kulesi projesini açıkladı.
 
Megapol İnşaat’ın İzmir'de tamamladığı işlerin toplam hacminin 160 milyon dolar halen devam eden işlerin ise 60 milyon dolar olduğunu, gündemlerinde bulunan 6 projeyle kente 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı öngördüğü açıklanıyor.
       
Arsası alınan ve proje çalışmaları devam eden kule, ilk 3 katı alışveriş merkezi olmak üzere toplam 50 kattan oluşacak. Kule yüksekliği henüz belli değil ancak inşaat alanımız kentin en yüksek binasını yapmamıza imkan tanıyor. Kulede AVM'nin yanında rezidans, otel ve iş yerleri de bulunacak.
   
Diğer proje ise kentin en büyük alışveriş merkezi parkını kurmak. Yaklaşık 200 bin metrekare alanda 150 bin metrekare kiralanabilir alan olacak ve İzmir'de mevcut en büyük AVM parkının yaklaşık iki katı büyüklüğünde olacak. 2012'de bu projeye başlanıyor. Üçüncü olarak ise Urla'da marinası olan bir yaşam alanı planlanıyor. 200 villadan oluşacak bölgede, AVM ve sosyal tesisler bulunacak.
 
BÖLGEYE YAPILACAK DİĞER YATIRIMLAR
* Türkiye İş Bankası'nın iştiraki olan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, iki gökdelenin temelini bu yıl sonunda atacak. Firma yetkilileri, 150 milyon dolara mal olacak dev projede, İzmir'in yaşam tarzıyla modern mimariyi birleştirecek.
* Küçükbay Grubu, hem eski Başarı Koleji'nin yerine ve liman civarındaki arsasında alışveriş ve rezidans yatırımı yapacak. Yatırım tutarı 50 milyon dolardan az olmayacak.
* Remzi Doğan, sahibi olduğu Altınbaşak Un Fabrikası'nın 10 bin metrekarelik arsasına 24 katlı iki gökdelen dikmeyi planlıyor.
* Tariş Pamuk Birliği, eski hamyağ tesislerine alışveriş ve ticaret merkezi kurmak için İstanbul'un önde gelen bir inşaat grubu ile görüşmeler yapıyor.
* Tariş İncir Birliği, liman arkasındaki arsalarına bazı gayrimenkul şirketleriyle beraber inşaat projeleri gerçekleştirmeyi planlıyor.
* Sur Yapı, Kiğılı, Torun ve Elmas ailelerinin ortak olduğu eski Turyağ'ın arsasındaki 44 bin metrekarelik arsasına alışveriş merkezi yapacak. Alışveriş merkezinin önüne 360 yatlık marina yapılacak. Yatırım tutarının 200 milyon dolar civarında olması bekleniyor.
* Eyilik ailesi, sahip olduğu Kula Mensucat'ın arsasına ticaret ve alışveriş merkezi planlıyor.
* Bölgede 60 bin metrekarelik arsası olan Groupama Sigorta, bunları gayrimenkul projeleri ile değerlendirmek istiyor.
* Sabancı Grubu'na ait olan Bayraklı'daki eski Piyale tesislerinin çok katlı alışveriş merkezi haline dönüştürülmesi planlanıyor.
* Yaşar ailesine ait DYO'nun eski fabrikasının bulunduğu arazinin satışı için görüşmeler sürüyor. Arsaya alışveriş ve ticaret merkezi kurulması düşünülüyor.
* Tekfen-OZ ve Rönesans Alışveriş Merkezi de eski SEK Süt Fabrikası'nın bulunduğu alana konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan çok fonksiyonlu bir yapı kuracak. Toplam yatırımın 250 milyon dolar olması planlanıyor.
   
      
  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'e Yazık.. 19 Ekim 2011 Çarşamba 08:47

Kendi adıma konuşayım, İzmir'i küçük düşürmek için demiyorum "köy" diye. O hale getirdiler ama. Bu projeler 10-15 yıl önce başlamalıydı. Diğer şehirler alıp başını giderken biz hep uyuduk, modernlik ve aydınlık masallarıyla uyutulduk. 2000'den sonrası İzmir için komple kayıptır. Böylesine potansiyellerle dolu İzmir için içinde olduğu mevcut durum (trafik, dağınıklık, düzensizlik, fabrikaların kapanıp komşu illere kaçması, vb.) kabul edilemez. İnşallah bu tarz projelerle hareket gelir şehrimize.

Yorumu oyla      12      8  
Gökhan 18 Ekim 2011 Salı 15:41

İstanbul'da başladığını bende biliyorum; Çakmur ve tayfasının çıkardığı engellemeleri de..DTM de onun yüzünden yapılamadı, emin olun her şeyin farkındayım..Ancak şu da bir gerçek, İzmir, İstanbul gibi dağınık bir skyline a sahip olmayacak..

Yorumu oyla      14      6  
Vahap Güler 18 Ekim 2011 Salı 15:30

Sadece Folkart Towers'ın mimarisi güzel diğer ikisi göze hiç hoş gelmiyor.

Yorumu oyla      13      7  
18 Ekim 2011 Salı 15:29

İstanbul'dakinden daha güzel olacak burada "skyline"

Yorumu oyla      15      6  
Karşıyakalı 18 Ekim 2011 Salı 14:52

Gökhan bey o işler istanbulda 10 yıl önce başladı merak buyurma ya çakmur bey veya mimarlar odası gene dava açar çivi çakılmaz.

Yorumu oyla      16      9  
Gökhan 18 Ekim 2011 Salı 14:05

Bazılar İzmir'i küçük düşürmek için köy diyordu ya, o yüzden köye ! gökdelen dikmek için şirketler holdingler yatırım yarışına giriyorlardır..

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'dan emeklilere intibak müjdesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca emeklinin merakla beklediği ...
Alışveriş şehri Folkart’la geliyor
İzmir’in yeni yatırım alanına Folkart Yapı, Türkiye’nin en büyük alışveriş ...
9 liranın ne kadarı vergi?
Son zamla 9 lira olan sigara paketinde ÖTV’den gelen pay 6.21 liraya, ...
 
Seferihisar’a sera organize bölgesi geliyor
Dünya Gıda Günü kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Ege Bölgesi Sanayi ...
Önce benzine şimdi de motorine zam
Benzine gelen zamların ardından bugün de motorin fiyatları zamlandı. Motorine ...
Madenciler bölge ayrımcılığı istemiyor
Teşvik açısından avantajlı bölgelere taşınması imkansız olan madencilik ...
 
Doların ateşi yine yükseldi!
Kurumsal talep, düşük ihale tutarı ve yurtdışında bozulmayla dolar yeniden 1,85'in üzerine çıktı.
Erdoğan ve Aliyev rafineri temeli atacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde İzmir’e yapılan en büyük yatırmlar ...
Pamuk ihracatında Afrika zamanı
Batı ve Orta Afrika’nın pamuk üreticisi ülkelerinin temsilcileri, Ege ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva