HABERLER>GÜNCEL
5 Ocak 2011 Çarşamba - 00:00

Yaşarlı dağcılar yeni yıla zirvede girdiler

Yaşar Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu üyeleri, yeni yıla 3 bin 917 metredeki Erciyes Dağı’’nın zirvesinde girdi.’

Yaşarlı dağcılar yeni yıla zirvede girdiler



İZMİR - Türkiye’’nin en tırmanışı en zor dağına, eksi 25 derecelik havada, yaklaşık 14 saatlik bir tırmanışla çıkmayı başaran dağcılar, yılın ilk gününde zirvede Yaşar Üniversitesi bayrağını dalgalandırdılar. Yaşar Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu (YÜDDOST) üyeleri,  2011’’in  ilk gününü Erciyes Dağı’’nın zirvesinde karşıladı.
 
Topluluk başkanı ve Lojistik Bölümü son sınıf öğrencisi Fırat Ceylan, Lojistik Yönetimi Bölümü Hazırlık Sınıfı öğrencisi Burak Ermiş ve dağcılık eğitmeni Hakan Mat, Erciyes Dağı’’nda yeni yılı karşılamak için ilk olarak araçla Kayseri’’nin Develi İlçesi’’ne gitti. Ardından dağcılar arasında, ’“uzaklaştıkça yakınlaşan, yakınlaştıkça uzaklaşan dağ’” olarak bilinen Erciyes’’in 2 bin 800 metre yükseklikte bulunan ana kamp noktasına ulaştı.
 
Şeytan Rotası’’nda zorlu tırmanış
Jandarma ve bölgedeki diğer dağcılardan gerekli izin ve bilgileri alan öğrenciler  gece 3’’te, dağın en zor rotası olarak bilinen ’‘Şeytan’’ isimli rotadan tırmanışa başladı. Hava sıcaklığının eksi 25 derecede olduğu ve diz boyu kar üzerinde yapılan yürüyüşlerde dağcılar, çığ parkurundan emniyetli bir şekilde geçerek, gün ağarmasına yakın, Hörgüç Kaya’’ya ulaştı. Hava şartları nedeniyle termos ve fotoğraf makinelerinin pilleri donan dağcılar, kısa molalarla tırmanışına devam ederek 3 bin 917 metredeki Erciyes Dağı’’nın zirvesine ulaştı. Zirvede Yaşar Üniversitesi’’nin bayrağını açan dağcılar, birbirlerine sarılarak başarılarını kutladı. Erciyes Dağı’’nın zirvesinde hatıra fotoğrafı çekilen dağcılar, bir süre dinlendikten sonra, az önce tırmandıkları yaklaşık 70 derecedeki eğimli güzergahtan inişe geçti. Zorlu bir inişin ardından tırmanışa başladıkları ana kamp noktasına ulaşan Yaşarlı dağcılar, diğer dağcılar tarafından karşılandı.
 
Zirvede yeni yıl keyfi
 
Yaşar Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu (YÜDDOST) olarak öğrenci ve akademisyenlerin katılımıyla bir süredir dağ ve kaya tırmanışları gerçekleştirdiklerini belirten topluluk başkanı Fırat Ceylan, ’“Tüm dağcıların tırmanmayı istedikleri Erciyes’’te zirve yapmak fikri uzun süredir aklımızdaydı. Bir süredir çeşitli fizik ve nefes egzersizlerinin de desteğiyle Erciyes Dağı’’nın zirvesine tırmanmak için hazırlık yapıyorduk. Bunun da bizim için daha anlamlı olması için yılbaşını seçtik. 2010 yılının son, 2011 yılının ilk gününde 3 bin 917 metreye tırmanarak yeni yıl bir yılı zirvede karşıladık. Bu bizim için büyük bir mutluluk’” dedi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O çiftçinin annesi öldü
Başbakan Erdoğan’’ın 4 yıl önce ’“Ananı da al git’” dediği çiftçi Mustafa ...
İzmir'de üç can alevlere teslim
Eşrefpaşa semtinde bir evde çıkan yangında 83 yaşındaki kadın yaşamını ...
KESK'ten 'torba' eylemi
KESK İzmir Şubeler Platformu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen ...
 
İzmir'de askeri uçak düştü
İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan askeri eğitim ...
Af Öcalan'ı da kapsadı!
Son 30 yıl içinde okuldan ilişiği kesilen öğrencilere af getiren Torba ...
Hizbullah'ın beyin takımı serbest
CMK 102'nin yürürlüğe girmesiyle aralarında Konca Kuriş'in de ...
 
Liman viyadüklerinde çile başladı
Liman viyadüklerini tamamlayacak olan inşaat başladı. Çalışmalar nedeniyle ...
İşte PKK'nın katliam planı
Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'a bir şey olması durumunda, ...
AKP hesaplarında usulsüzlük
AKP Genel Merkezi’’nin Hazine yardımıyla parfüm, kişisel bakım ürünü, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva