HABERLER>GÜNCEL
3 Kasım 2011 Perşembe - 20:59

Terk edilen 3 çocuğa Torbalı Kaymakamı sahip çıktı

Torbalı, kocası cezaevine giren F.Ç., iddiaya göre yaşları 4 ile 9 arasındaki 3 çocuğunu eve kilitleyip sevgilisi ile kaçtı. Komşularının ihbarı üzerine kurtarılan 3 çocuğa Torbalı Kaymakam'ı Aydın Memük sahip çıktı.

Terk edilen 3 çocuğa Torbalı Kaymakamı sahip çıktı

İZMİR - Cezaevinde 1 hafta izin alan baba Ali İhsan Çildir'i para yardımı yapan Kaymakam Memük, çocukların da devlet korumasına alınmasını sağladı.
 
Torbalı İlçesi'nde geçen Pazartesi günü meydana gelen olayda, işleri bozulunca maddi sıkıntı yaşayan Ali İhsan Çildir (50), karşılıksız çek suçundan tutuklandı. Eşinin Ödemiş Cezaevi'ne gönderilmesinin ardından evhanımı olan 35 yaşındaki F.Ç., Yedi Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi kızları Raziye (9), Devrim (7) ve aynı okulun anasınıfındaki Deniz Ç. (Çildir) (4) ile ortada kaldı. İddiaya göre, eşine boşanma davası açan F.Ç., önceki gün (pazartesi), üç çocuğunu eve kilitleyip, sevgilisi olduğu ileri sürülen A.K.H. ile kaçtı. Komşuları durumu '155 Polis İmdat' ihbar hattına bildirdi. Çilingir yardımıyla eve giren polis, anneleri tarafından terkedildiği ileri sürülen üç çocuğu kurtardı. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen üç çocuğun karınları doyurulup, çevredeki esnaftan temin edilen temiz kıyafeteler giydirildi.
 
ÇOCUKLARA KAYMAKAM SAHİP ÇIKTI
Çocuklarının anneleri tarafından terkedildiğini cezaevinde öğrenen Ali İhsan Çildir, bir hafta izin alarak Torbalı'ya geldi. Çocuklarının devlet korumasına alınmasını kabul etmeyen baba Çildir ile üç çocuğu bugün Torbalı Kaymakam'ı Aydın Memük makamında ağırladı. Baba Çildir'i ikna eden Kaymakam Memük, Çocuk Esirgeme Kurumu İzmir İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüşüp çocukların devletin koruması altına alınmasını talep etti. Ayrıca Kaymakam Memük, baba Ali İhsan Çildir'e bir miktar para yardımında bulunarak, çocuklarıyla geceyi sıcak yuvalarında geçirmelerini yarın (Cuma) da çocuklarını yuvaya teslim etmesini istedi. Çocuklar ve baba Çildir'i İzmir'e götürmek için belediyeden araç tahsis edilmesini sağlayacağını da söyleyen Kaymakam Memük, çocukların yurtta çok iyi koşullarda konuk edileceğini ve eğitimlerine de burada devam edeceklerini belirtip, "Çildir ailesi şu anda zorlu bir süreçten geçiyor. Ancak bizler bu süreç boyunca ailenin yanında olacağız. Böylece onların acısı ve zorlukları azalacak. Gerekli yardımların yapılması için talimatları verdim. Aile artık güvence altında. Ali İhsan Çildir cezasını tamamladıktan sonra çocuklarına kavuşabilecek. Bunun içinde kendisine destek olacağız" dedi.
 

Kaymakam Memük'ün yardımları karşısında gözyaşlarını tutamayan Ali İhsan Çildir, "Kaymakamımızın bu yardımları çok önemli. Eşim evi terk ettikten sonra ailemiz dağılma noktasına geldi. Cezaevinden izin alamasaydım bu çocuklarım sokaklarda kalacaktı. Çünkü ev sahibimiz de çıkmamız için sürekli baskı yapıyordu. Ancak Kaymakam Aydın Memük bize sahip çıktı. Pazar günü cezaevine teslim olurken gözüm arkada kalmayacak. Artık biliyorum ki, çocuklarım sıcacık bir yuvada ve güvende olacaklar. Bana bu huzuru yaşatan Kaymakam Bey'e çok teşekkür ediyorum. Güzel kızlarımla bir süre daha ayrı kalacağım için çok üzgünüm. Ama bir daha bu durumlara düşmeyiz. Cezam biter bitmez

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evlenmesine ailesi izin vermeyince intihar etti
Urla’da, ailesinin evlenmesine izin vermediği 20 yaşındaki Elif Güdek, ...
İzmir’de öğrencilerden YÖK protestosu
Öğrenci Kollektifi üyesi bir grup AKP il binası önünde YÖK'ü protesto yürüyüşü yaptı.
Hakimden Şener'e 20 bin lira önerisi
Şener 20 bin TL verirse hakkında açılan “soruşturmanın gizliliğini ihlal" ...
 
221 polis memuru göreve başladı
Bornova’daki Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden mezun olan 221 polis memuru, ...
Gasp cinayeti sanıklarına ömür boyu hapis
İzmir'de 7 ay önce, 42 yaşındaki Abdullah Büyük'ü Konak Meydanı sahilinde ...
Yargıtay üyelerini şoke eden N.Ç. protestosu
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 86’cı kuruluş yıldönümü etkinliği, ...
 
Ecevit’in evinin tapusu CHP’de
CHP Genel Başkanlarından Bülent Ecevit’in bağışladığı ev CHP tarafından ...
Fethullah Gülen'den teröre çözüm önerileri!
Fethullah Gülen, Kürt meselesi ve Çukurca saldırısıyla yeniden bir numaralı ...
Tacizci öğretmene 176 yıl hapis cezası
2009 yılında İkizce ilçesi Kaynartaş beldesinde öğrencilerine cinsel istismarda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva