HABERLER>GÜNCEL
26 Haziran 2011 Pazar - 17:53

Yarış pistinde trajik ölüm

İzmir’de motosiklet yarışı tutkunu Vecihi Erkin Korkmaz, hem kendisi hem de başkaları için güvenli olması nedeniyle tercih ettiği yarış pistinde akıl almaz bir kazaya kurban gitti.

Yarış pistinde trajik ölüm

İZMİR - Korkmaz, 200 kilometre hızla gittiği sırada kontrolünü yitirdiği motosikletiyle, pist kenarında bulunmaması gereken minibüse arkadan çarparak can verdi. Arkadaşlarının yaşananları ’skandal’ olarak nitelendirip tepki gösterdiği olay öncesinde, Korkmaz’ın sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasına ’Pazar günü R6 ile gazlıyorum. Kalbim var, duygularım var, kimsenin tehmin edemeyeceği kadar tertemiz sevgim var, daha ne olsun’ diye yazdığı ortaya çıktı.
 
Kaza, bugün saat 14.30 sıralarında Pınarbaşı semtindeki Ülkü Yarış Pisti’nde meydana geldi. Habaş’tan emekli 50 yaşındaki Vecihi Erken Korkmaz, motosikletle hız tutkusunu tehlikesiz yaşamak için her zaman olduğu gibi yarış pistini tercih etti.
 


PİST KENARINDAKİ MİNİBÜSE ÇARPTI

Aliağa İlçesi’nde kırtasiye dükkanı da bulunan Korkmaz, ilçe devlet hastanesinde doktor olan arkadaşı Kemal Aygün’le sabah saatlerinde İzmir Pınarbaşı’ndaki yarış pistine gitti. Motosiklet tutkunları için düzenlenen halk gününde yarışcı sertifikası da bulunan Aygün, motosiklet kullandı. Ardından 34 FV 122 plakalı motosiklete binen Vecihi Erkin Korkmaz, pistte tur atmaya başladı. Korkmaz, tribünlerin de bulunduğu Egem virajına girdiği sırada motosikletin kontrolünü yitirdi. Arkadaşlarının bu sırada yaklaşık 200 kilomatre hızla gittiğini söyledikleri Korkmaz’ın motosikleti pistten çıkarak, güvenlik kurallarına göre güzergah çevresinde bulunmaması gerektiği belirtilen park halindeki 35 AH 9353 plakalı minibüse çarptı.
 
Çarpmanın şiddetiyle park halindeki minibüsün yönü değişti. Büyük hasar gören motosiklette bulunan Vecihi Erkin Korkmaz hemen pistte bulunan ambulansa alındı. Korkmaz, doktor arkadaşı Kemal Aygün’ün çabalarına rağmen yaşama döndürülemedi.
 
SEVENLERİNİ, İZLEMEYE DAVET ETMİŞ
Tutkunu olduğu motosikletle geçirdiği kazada can veren 2 çocuk babası Vecihi Erkin Korkmaz’ın, önümüzdeki ay kızını evlendirmeye hazırlandığı ve bunun heyecanını yaşadığı bilirtildi. Bu arada kazadan önce Korkmaz’ın sosyal payşalım sitesi Facebook’taki sayfasına ’Pazar günü 12.30’dan itibaren hava kararana kadar Pınarbaşı Ülkü yarış pistende R6 ile gazlıyorum. İzlemek isteyen harkese açık bir etkinliktir bekliyorum’, ikinci notunda ise, ’Hayat bir kavga cesaretin varsa, hayat bir umut düşlerin varsa, hayat bir acı sabrın varsa, hayat bir kumar şansın varsa. Neyim mi var? kalbim var, duygularım var, kimsenin tahmin edemeyeceği kadar tertemiz sevgim var. Daha ne olsun’ diye yazdığı ortaya çıktı.
 
’MİNİBÜS OLMASA KURTULURDU’
Kazanın ardından Vecihi Erkin Korkmaz’ın arkadaşları, yaşananlara tepki gösterdi. Dr. Kemal Aygün şunları söyledi: "Bizler hem kendimiz ham de insanlar açısından tehlikeli olmaması için, heyecanımızı yaşamak için bu pisti tercih ediyoruz. Ama güvenli olmadığı ortaya çıktı. Bu minibüsün burada olmaması lazımdı. Eğer olmasaydı, arkadaşımız lastiklere çarparak en fazla yaralı olarak kurtulacaktı. Şimdi feci şekilde can verdi. Onun için hukuk mücadelesi başlatacağız."
 
Dr. Kemal Aygün’ün tepkilerine, bu sırada aynı pistte kullanan diğer motosiklet tutkunlarından da destek geldi. Olayın ardından Vecihi Erkin Korkmaz’ın cesedi, nöbetci savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Daha önce başka bir şirket tarafından işletilen aynı pistte 17 Nisan 2005 tarihinde, ralli fotoğrafçısı ve yazarı Ömer Koçyiğit Türkiye Pist Şampiyonası sırasında yarış otomobilinin çarpması sonucu yaşamını yitirmişti.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
coşkun öncü 28 Haziran 2011 Salı 16:46

arkadaşıma allahtan rahmet diliyorum sevenlerine sabır aliağa çok degerli bir dostunu kaybetti

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düğün masrafları için uyuşturucu işine girmiş
İzmir'de polisin düzenlediği operasyonda 17,5 kilogram esrar ele geçirildi, ...
Galata Kulesi’ni Üsküdar'a taşıdı
LYS’de Edebiyat bölümünde yer alan bir soruda, tarihi Galata Kulesi’nin ...
Selen bebek annesiyle buluşamıyor
Tutuklanan 17 kişinin tahliyesi için yapılan ikinci başvuru da reddedildi. ...
 
'Bir santim arazi imara açılsın istifa ederim'
İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, her yaz meydana gelen orman yangınları ...
Karşıyaka'da feci kaza
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü.
İstanbul’da inanılmaz vahşet
Fatih'te bir otomobilin önüne valiz içinde bırakılan bebek, ezilerek öldü.
 
LYS’de bir holding patronu
Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, LYS-3'te ter döktü. ...
LYS’de ikinci tur
Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Edebiyat-Coğrafya ...
Fotoğraftaki roller değişti
Balyoz tutuklusu Korgeneral Ziya Güler’in en büyük destekçisi, diplomasını ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva