HABERLER>GÜNCEL
23 Temmuz 2024 Salı - 14:12

Yargıtay’dan ‘Babalar Grubu’ kararı: Cezaevine girecekler!

Kamuoyunda “Babalar Grubu” davası olarak bilinen davada FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla yargılanan iş insanları Ahmet Küçükbay, Şeref Sipahi, Abdullah Kavuk ve oğlu Metehan Kavuk hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesi kararını verdi. Buna göre Küçükbay’a verilen 5 yıl 5 ay hapis cezası ile Sipahi’ye verilen 9 yıl 6 ay hapis cezası onandı. Küçükbay ile Sipahi’nin cezaevine girmesi bekleniyor. Abdullah Kavuk’a verilen ceza da onanırken yattıkları süre değerlendirildiği için cezaevine girmeyecek. Oğul Metehan Kavuk’a verilen ceza bozulurken dosyanın yeniden görülmesi kararlaştırıldı.

Yargıtay’dan ‘Babalar Grubu’ kararı: Cezaevine girecekler!

Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ- İzmir’de “Babalar Grubu Davası” olarak bilinen FETÖ’ye finansal destek sağladıkları iddia edilen iş insanlarına yönelik davada yeni gelişme yaşandı.

Orkide Yağları’nın sahibi Ahmet Küçükbay, Kavuklar Otomotiv A.Ş.’nin sahibi Abdullah Kavuk ile Metehan Kavuk ve Sipahi Kuyumculuk’un sahibi Şeref Sipahi’nin temyiz dosyalarının yeniden değerlendirildiği süreçte Yargıtay 3. Ceza Dairesi, verilen cezaları yeniden değerlendirdi.

KÜÇÜKBAY VE SİPAHİ’YE CEZAEVİ YOLU
Yapılan değerlendirme sonucunda İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi’nin Ahmet Küçükbay'a verdiği 5 yıl 5 ay, Şeref Sipahi'ye verdiği 9 yıl 6 ay, Abdullah Kavuk'a verilen 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezalarını onayladı.

Alınan karara göre Küçükbay 10 ay, Sipahi 5 yıl hapis yatacak. Abdullah Kavuk’un yattığı süre değerlendirilerek cezaevine girmeyecek.

METEHAN KAVUK’UN DOSYASI YENİDEN GÖRÜLECEK
Metehan Kavuk’a silahlı terör örgütüne yardım suçundan verilen ceza ise bozuldu. Kavuk’un örgüt üyeliğinin şartlarının gerçekleşip gerçekleşmediğinin dosyadaki delillerle uyumlu olarak irdelenip yeniden karar verilmesi için dosyayı tekrar izmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına gönderdi.

ŞİRKETLER YENİDEN MERCEK ALTINDA
Diğer yandan iş insanlarının şirketlerine atanan kayyumlar konusunda da Yargıtay kararını verdi. Kayyım tarafından denetlenen şirketler konusunda müsadere sürecinin devam edip etmeyeceği, şirketlerin FETÖ Terör Örgütü ile iltisaklının olup olmadığı noktasında yeniden denetim yapılması yönünde karar alarak dosyayı İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına gönderdi.

NE OLMUŞTU?
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince örgüte finans sağladıkları iddia edilen iş adamlarına yönelik operasyonlarda aralarında TMSF'ye devredilen Küçükbay Şirketler Grubu sahibi Ahmet Küçükbay ile gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk'un da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

İzmir'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, düzenlenen operasyonda da FETÖ'nün Ege Bölgesi'ndeki para trafiğini yürüttükleri, iş adamlarından topladıkları yüklü miktarda bağışı örgüte aktardıkları iddia edilen kuyumcu Şeref Sipahi yakalanmıştı. Sipahi'nin de Küçükbay ve Kavuk gibi kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucularından olduğu iddia edilmişti.

İddianamede, sanıklar Küçükbay, Abdullah ve Metehan Kavuk ile Sipahi'nin, "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından cezalandırılmaları talep edilmişti.

Yargılama sonucunda mahkeme Ahmet Küçükbay'ı 'FETÖ üyeliği' suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cezayı ektin pişmanlık indirimiyle 6 yıl 6 aya, iyi hal indirimiyle de 5 yıl 5 aya indirerek tahliye etti. Şeref Sipahi'ye de 'FETÖ üyeliği' suçundan 9 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme Abdullah Kavuk'u 'FETÖ üyeliği' suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Kavuk'un tutukluluk halinin devamına karar verirken, davanın tek tutuksuz sanığı Metehan Kavuk'u da aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

BÖLGE MAHKEMESİ KARARI KISMEN BOZDU
Kararı sanık avukatları temyiz etti. Temyiz başvurusu üzerine dosyayı görüşen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi, İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar kısmen bozdu. Bozma kararında Abdullah Kavuk'a verilen 13 yıl hapis cezası, istinaf sürecinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması nedeniyle 4 yıl 4 ay 15 güne indirildi. Kararla birlikte Kavuk tahliye edildi. Metehan Kavuk'a verilen 7 yıl 6 aylık hapis cezasını da 2 yıl 1 aya düşüren Ceza Dairesi, Küçükbay ve Sipahi yönünden yapılan itirazı ise reddetti.

 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
 
'Devremülk' dolandırıcılığında gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İbre 40'a dayandı... Meydanlar boş kaldı!
Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde devam eden hava sıcaklığı ...
1 milyon Euro'luk hırsızlık: Havalimanında yakalandı!
İstanbul'da Fatih'te çalıştığı emlakçıya ait 1 milyon Euro’yu çaldıktan ...
O ilde 2 günde 67 vaka: 1 can kaybı!
Bartın'da hafta sonu 67 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ve dalgalara ...
 
Koca dehşeti: Ağabeyden kardeşe katliam emri!
Cezaevinden firar edip 4 çocuğunun annesi Elif Saydam'ı öldüren Şafak ...
Yavru kedinin imdadına itfaiye yetişti!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde otomobilin motor kısmına girip sıkışan yavru ...
Yarım asır sonra gelen adalet!
Yargıtay tarafından 1977 yılında bozulup yerel mahkemeye gönderilen ve ...
 
İzmir'in hava kirliliği raporu... 9 ilçede kırmızı alarm!
Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Yücel, Çevre Durum ...
Tamirciler uyardı: Sıcaklarda cep telefonunuzu uzun süre şarjda bırakmayın
Aşırı sıcak havada cep telefonlarının uzun süreli şarjda bırakılmaması ...
MSB duyurdu: 4 terörist etkisiz hale getirildi
Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde düzenlenen hava ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva