HABERLER>EKONOMİ
16 Ekim 2011 Pazar - 12:15

Yapı sektörünün kalbi İzmir’de attı

Son 17 yılın en büyük yapı fuarı olarak lanse edilen Uıuslararası Yapı Fuarı 2011, yapı sektörünü İzmir’de buluşturdu.

Yapı sektörünün kalbi İzmir’de attı

Egedesonsöz - Yapı malzemesi sektörünün en yeni malzemeleriyle teknoloji ve hizmetlerin sergilendiği "Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir", 19 bin 500 metrekare alanda 350 katılımcı firma müşteriyle buluşuyor.

İşte fuarda öne çıkan bazı şirketler:




Niş Duvar Kağıdı
Bu yıl sektördeki 39’uncu yılını dolduran Niş Duvar Kağıdı, İtalya, Fransa, İngiltere ve İsveç’den ithal ettiği dünyaca ünlü markaların son ürünlerini sergilediği standla beğeni topluyor.
Niş Duvar Kağıdı distribütörü oldukları Parato Group, Christiana Masi, Grandeco “Wall ID”, Lutece, Newmor, Eco & Boras ve Mr. Perswall gibi markaların en son yeniliklerini, en trend koleksiyonlarını müşterilerine ve Türkiye genelindeki bayilerine sunuyor.



ASEL

1978 yılı içerisinde AS-EL PANJUR , panjur imal ve montajına küçük bir atölye ile ticari yaşamına başladı. AS-EL, kısa bir süre sonra gerek yetiştirdiği bilgili,kaliteli montaj elemanları, gerekse müşteri memnuniyetine odaklı, planlı çalışmaları ile Ege bölgesinde sektörünün en önde gelen firmaları arasında yerini aldı.Daha sonra kurumsallaşmanın gereği 1983 yılında bir Aile Şirketi olan AS-EL Panjur Koll. Şirketi kuruldu.

Kurulduğu yıllarda sektörün yeni ve az sayıda üretim atölyesi olmasından kaynaklanan,müşteri taleplerine hızlı ve zamanında cevap verebilmek için stoklu çalışma yapılması kaçınılmazdı.Meslektaşlarından ve doğurduğu atölyelerden kaynaklanan talepler üzerine, kendine yarattığı stok malzemelerden, diğer meslektaşlarına satış yapmaya başladı. 1983 yılında satış olayı ile birlikte, üretimde kalite ve çeşitlilik konusunda üretici firmalara bir çok konuda yeni aksesuarlar ve profiller kazandırarak sektördeki bilgi ve birikimleriyle yenilikçi anlayışını devam ettirdi. Yapı endüstri market olarak "eldivenden... merdivene.." anlayışı ile sektöründeki tüm ihtiyaçları tedarikçi firma olarak karşılamaya başladı.33 yıllık meslek yaşamında yüzlerce atölye doğurdu,Türkiyede ilk kez farklı bir hizmet anlayışıyla, Ege bölgesinde atölyelere tedarikçi firma olarak servis yapmaya başladı.Teknik konulardaki bilgi ve birikimlerini tüm müşterileri ile paylaşmasının yanı sıra,Yapı sektöründe Mimarlara,Mühendislere,Müteahhitlere malzeme ve teknik konularda ücretsiz danışmanlık yaparak, tüm meslektaşlarının yardımcısı oldu.Üretmeden tüketmenin doğru olmadığı sözünden yola çıkarak..,hep üretti..hep istihdam yarattı ve büyüdü. 2007 yılı başlarında Sasalı'da 6 extrüder ile üretim yapan pvc profil fabrikasını alarak As-el Profil Ltd.şti ni kurdu.Piyasa ve uygulama deneyimlerinden yola çıkarak tüketicinin talepleri doğrultusunda boya bakım gerektirmeyen ahşap görünümlü profiller üreterek bir ilke daha imza attı.



ASTAŞ ÇELİKKAPI
Aydın’da 24 bin metrekarelik alanda kurulan ve 1974’te temelleri atılan firma ürünleri ve aldığı ödüllerle dikkat çekiyor. 1993’te çelik kapı üretmeye başlayan köklü firma, İngiltere’den En Güvenilir Kapı ödülüne layık görüldü. Aynı zamanda Culina markasıyla otel mobilyalarında da adından söz ettiren firma, AR-GE departmanına da yatırım yapmaya devam ediyor. AR-GE çalışmaları sonucunda akıllı kapı uygulamasıyla telefonla uzaktan açılabilen kapı tasarımını yaptı. Ürün fuarda büyük ilgi gördü. Firmanın hedefinde şu an uzaktan kontrol edilebilen kapının yanı sıra akıllı ev teknolojisinin de patentini aldı. İzmir, İstanbul, Ankara, Adana çevresine hizmet veren firmanın güçlü bayilik yapısı da mevcut.



Schneider Electric
Schneider Electric, Yapı Fuarı’nda bina ve konut çözümlerine yönelik olarak; farklı segmentlerde anahtar-priz serileri, akıllı ev otomasyon sistemleri, acil aydınlatma ve yönlendirme armatürleri, kablo kanal sistemleri ve profesyonel kablo ve ofis yönetim sistemleri gibi geniş portföy sunuyor. Schneider Electric olarak daha iyi ev ve ofis ortamları sağlamaya yönelik yenilikçi çözümler sergileyen firma, KNX otomasyon sistemleri ve üst segment dekoratif anahtar priz serilerinin katılımcılardan yoğun ilgi görüyor.

Bloksan
1972 yılında İzmir’de kurulan köklü firmalardan Bloksan, tuğla ve kiremit üretiminde 150’nin üstünde ürün çeşidiyle dikkat çekiyor. Bugünkü modern tesislerinde 60'ı aşan ürün çeşidiyle sektördeki hizmetlerine devam ediyor. Taşıyıcı duvar tuğlaları, blok tuğlaları, sanayi binaları için özel taşıyıcı yığma tuğlalar, özel yalıtım tuğlaları (termotuğla), Alaturka tip, Marsilya tip ve Toscamatip kiremitler, dekoratif tuğlalar (pres tuğlaları, taban döşeme tuğlaları, balkon tuğlaları vs.), caba tuğlaları üretimin büyük bölümünü oluşturuyor. Ürünlerini yurt dışına ihraç etme başarısını da gösteren Bloksan Türkiye’nin her tarafında ürünlerini pazarlıyor.



ORFİS
32 yıldır estetik ve ergonomik ürünleri ile metal mobilyada kendini kanıtlayan Orçelik, ahşap ofis mobilyası tasarım ve üretimine de başlayarak Orfis markasını yaratmış, değişen çalışma kültürünün eğilim ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, tüm ofislere mükemmel uyum sağlamıştır. Ürün çeşitliliğiyle ilgi çeken Orfis, son yıllarda hızlı bir yenilik atağıyla Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’ye hitap ediyor. Mimarlık Haftası’na da sponsorluk yapan Orfis, bilinirliğini arttırarak hizmet vermeye devam ediyor. Firma aynı zamanda Yapı Fuarı’nda en iyi 3. Tasarım ödülünü de aldı.



PENSA
1995 yılında İstanbul’da kurulan Pensa, fuarda Wood Plastik Kompozit sistemiyle üretilen Pensa Wood ürünlerini sergiliyor. Islak zeminlerde kullanılan ürün, havuz, iskele, kafe, restoran gibi mekanlarda uyguluyor. Türkiye genelinde 350 bayisi olan firma, aynı zamanda da 50 ülkeye ihracat yapıyor. Özellik Orta Doğu ülkelerinin ilgisini çeken firma, Rusya’da da PVC fabrikasına sahip.



YEZMİR
11 yıllık deneyimiyle sektörde emin adımlarla ilerleyen YEZMİR bünyesinde bir çok markayı barındırarak ev dekorasyonunda fark yaratmaya devam ediyor. Barrisol markasıyla ister aydınlatma elemanı ister dekoratif bir duvar ya da tavan elemanı olarak kullanıyor. Osaka, Ecocarat, Zumtobel, Sibu, Brandoni, Alaman, Fiberli ve Osaka gibi alanında lider markalarla çalışan YEZMİR Yapı, geçtiğimiz ay açtığı Parma Lite mimari ürünlerini de müşterilerine sunuyor. YEZMİR’de duvar kağıdı, tavan uygulamaları, radyatör, akrilik mobilya alanında mimari çözümler üretiyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Artan vergiler kaçağı tırmandıracak’
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, ...
Çalışanlara Cumartesi müjdesi!
Bakan Faruk Çelik, “Memurların çalışma saatleri haftada 40 saat, işçilerin ...
Memur’un 2012 zam oranı ne olacak?
Hükümet, kamu çalışanlarına 2012'de ilk 6 ay yüzde 3, ikinci 6 ay yüzde ...
 
İZSİAD Beyrut’ta İzmir’i anlattı
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), “Akdeniz Kıyı Şehirleriyle ...
Yeni Kent Merkezi canlanıyor
Kentin yeni prestij bölgelerinden biri olmaya aday fakat bir türlü hukuksal ...
Çalışma Bakanı açıkladı: Mesai saatleri değişecek mi?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gün ışığına göre mesai ...
 
Yıldırım: Kruvaziyer Limanları Birliği kurulacak
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın Kruvaziyer Limanları Birliği ...
İzmirli esnafa özel kart
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ile DenizBank, yeni bir işbirliğine imza atacak.
Bakan Yazıcı'dan lisanslı depoculuğa destek
İzmir Ticaret Borsası'nı ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva