HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
13 Kasım 2010 Cumartesi - 00:00

Vizyonda 4 yeni film’…

Bu hafta sinemalarda aksiyon ve gerilim filmleri haftası... DW imzalı Durdurulamaz, 3 boyutlu Testere, Colin ve Strause'un ’‘Yukarıdaki Tehlike’’si ve Nikki Reed ile Keith David'in oynadığı Ölüm Zinciri’…’

Vizyonda 4 yeni film’…




İSTANBUL - Sinemaseverler, bu hafta dört yeni film ile buluşacak. Aksiyon ve gerilim fraksiyonlu yeni haftada geride kalan haftadan önemli filmler de seyirciyi salonlara çekecek.
DURDURULAMAZ
Tony Scott'un yönettiği ve Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson ile Ethan Suplee'nin oynadığı ''Durdurulamaz/Unstoppable'', aksiyon sahneleriyle dikkat çekiyor.


Oscar ödüllü oyuncu Denzel Washington'un oyunculuğuyla göz doldurduğu filmin konusu şöyle:
''Deneyimli bir tren teknisyeni ile genç bir kondüktör, başında kimse olmayan, kontrolden çıkmış bir treni durdurmak ve nüfusun yoğun olduğu alanda ortaya çıkabilecek büyük bir felaketi önlemek için saatle yarışırlar. Tren raydan çıkıp büyük bir felakete sebep olmadan önce ellerinden geleni yapmaya çalışsalar da tren zamanla yarışırcasına büyük bir hızla ilerlemektedir.''

YUKARIDAKİ TEHLİKE
Colin Strause ile Greg Strause'in yönettiği ve Eric Balfour, Scottie Thompson, David Zayas ile Donald Faison'un oynadığı ''Yukarıdaki Tehlike/Skyline'', uzay filmlerine yeni bir soluk getiriyor.
Uzaylıların istilasını anlatan filmin konusu şöyle:  ''Jarrod ve Elaine, doğum günü kutlamak için Güney Kaliforniya'ya gider. Gün doğumundan 2 saat önce arkadaşları Terry'nin evinin penceresinden unutulmaz bir ışık izlerler. O sırada, Los Angeles kentinin üzerini kaplayan uzay gemisi şehirdeki insanları kendine doğru çekmektedir. Uzaylılar ellerinde çok dayanıklı ve tahrip edilemez bir yüksek teknoloji ile gelmişlerdir.''

ÖLÜM ZİNCİRİ
Deon Taylor'un yönettiği ve Nikki Reed, Keith David, Brad Dourif ile Betsy Russell'nin oynadığı ''Ölüm Zinciri/Chain Letter'', korku filmi sevenleri sinema salonlarına çekecek.
Korku sahneleriyle ön plana çıkan filmin konusu şöyle: ''Bir grup okul arkadaşı, aynı anda 'zinciri bozarsanız ölürsünüz' yazan birer mektup alır. Başta mektubu dikkate almayan Johnny ve Dante'nin sıra dışı ölümlerinden sonra mektubu başkasına iletmeyenler de ölmeye başlar. Reed, mektup ve seri katil arasında bir bağ olduğuna inanmakta ama ne ailesi ne de polis onun söylediklerine inanamamaktadır.''

TESTERE 3D
Kevin Greutert'in yönettiği ve Tobin Bell, Cary Elwes, Costas Mandylor ile Betsy Russell'in oynadığı ''Testere 3D/Saw 3D: The Final Chapter'', haftanın bir diğer korku filmi.
3D formatında hazırlanan filmin konusu şöyle: ''Jigsaw'un ölümcül yasası devam ederken Jigsaw'dan kurtulan bir grup insan kendilerine yardımcı olunması için destek ararlar ve bu destekçilerin en başında Bobby Dagen adında Jigsaw'dan kurtulmuş biri vardır. Bobby Dagen'ın gizli sırlarından yeni bir terör dalgası ortaya çıkacaktır.''

NEW YORK'TA BEŞ MİNARE
Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği ve Mahsun Kırmızıgül, Haluk Bilginer, Mustafa Sandal ile Zafer Ergin'in oynadığı ''New York'ta Beş Minare'', 11 Eylül sonrası, Amerika ve dünyanın İslam ile olan paranoyasını gözler önüne seriyor.
İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikaye, aynı zamanda yakın dönemin Türkiye'sini sorguluyor. 11 yıl önce projelendirdiği ''New York'ta Beş Minare'' filmini çekerek, bir hayalini gerçekleştirmiş olan Mahsun Kırmızıgül, senarist ve yönetmen olarak son filminde de yine toplumsal bir konuya dikkati çekti.
Kırmızıgül, filmin müzikleri için 140 kişilik müzisyenden oluşan ''The City Of Prague Film Harmonic-Prag Senfoni Orkestrası'' ve ''Prague Opera Korosu'' ile çalıştı.
Filmin çekimleri Amerika'nın New York kenti ile Türkiye'de İstanbul-Bitlis hattında toplam sekiz haftada tamamlandı. İlk kez yerli bir filmin yarısı İngilizce olarak çekildi. Filmde yerli ve yabancı yaklaşık olarak 300 kişilik ekip çalıştı. Filmin prodüksiyon ve mekan hazırlıkları için de 2,5 ay çalışıldı.

VAY ARKADAŞ
Kemal Uzun'un yönettiği ve Demet Evgar, Mete Horozoğlu, Fırat Tanış ile Ali Atay'ın oynadığı ''Vay Arkadaş'', aksiyon ve komedi sahneleriyle dikkati çekiyor.
Filmde, İstanbul'un kenar mahallelerinden birinde yaşayan üç arkadaş Manik, Tik ve Dildo'nun, mahallenin dışına pek taşmayan, sıradan ama kendi içlerinde hareketli bir şekilde devam eden heyecan, macera ve kahkaha dolu hayatları beyaz perdeye aktarıldı.
Filminin hazırlıkları, Ocak ayında başladı ve yaklaşık 7 ay sürdü. Çekimlere başlamadan önce oyuncularla birlikte Bozcaada'da okuma provaları ve senaryo çalışmaları gerçekleştirildi. Filmin çekimleri, İstanbul'un tarihi semtleri Balat, Sütlüce, Beyoğlu ve Haydarpaşa Garı'nda gerçekleştirildi.
Yaklaşık 4 haftada tamamlanan filmde, 150 kişilik bir teknik ekip yer aldı. Filmdeki striptiz sahnesi için oyuncu Demet Evgar, yaklaşık 2,5 ay süren özel ders aldı. Film, yaklaşık bir milyon dolara mal oldu.

PAK PANTER
Murat Aslan'ın yönettiği ve Ufuk Özkan, Metin Zakoğlu, Doğa Rutkay ile Sümer Tilmaç'ın oynadığı ''Pak Panter'', paranoyak yönetim anlayışının geleneklerini hicvediyor.
Filmde, özel olarak kurulmuş Pak Panter teşkilatı ve istihbarat elemanlarının başından geçen aksiyonel ve bir o kadar da komik maceralar anlatılıyor.
Rusya da kaçırılan Enerji bakanını kurtarma işi büyük risk taşımaktadır ve hataya yer yoktur. Bunun için ülkemizin özel laboratuar koşullarında yetiştirdiği en deneyimli ve yetenekli casuslara gerek vardır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar kurulu İstihbaratın başı Fahrettin bey’’e  başvurur. Fahrettin bey, bu görevi SPP ve PP7 adlı ajanlara verir. Ajanlar Rusya yerine yanlışlıkla Azerbaycan’’a inerler ve Gülinaz ve yeğeni Selma ile tanışırlar. Ajanların karşısında Rus mafyası, Mossad, C.I.A. ve Gagarin çıkar. Sorun devletin sandığından büyüktür

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’‘Hayata dönüş’’te skandal: Suç şehit askere atıldı!
"Hayata Dönüş" operasyonunda savcıya askerlerin adını vermeyen jandarmanın ...
İzmir’’de açıkladı: Sahnelere veda ediyor
Tiyatronun usta isimlerinden Can Gürzap, Türkiye'de tiyatroyla seyircisi ...
Karşıyaka’’da Sarı Zeybek ayakta alkışlandı
Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Halk Oyunları Bölümü ...
 
Tarihi Hisar Camisi bayramda yenilenmiş olacak
İzmir'in en eski camilerinden Hisar Camisi'nin restorasyon çalışmalarında ...
Büyükerşen’’in ’‘büyük’’ eseri EBSO’’da’…
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in bal mumundan ...
New York’’ta Beş Minare gişede tutulmuyor
Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini yaptığı son filmi 'New York'ta ...
 
BM’’nin durduramadığı utanç: 600 kadına toplu tecavüz!
Birleşmiş Milletler, Kongo-Angola sınırı boyunca kaçak göçmenlerin topluca ...
AASSM’’de tarihin en eski enstürmanları buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, tarihte ...
İzmir’’in çocuklara kitaba doydu!
Dünya Çocuk Kitapları Haftası’’nda 1600 çocuğu ünlü yazarlarla buluşturan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva