HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ekim 2023 Cumartesi - 09:31

Verdiği sözü tuttu... Soyer'den ilk kulaç!

2019 yerel seçimlerinde Yüzülebilir Körfez vaadinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sözünü tutarak yüzdü.

Verdiği sözü tuttu... Soyer den ilk kulaç!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019 yerel seçimlerinde verdiği vaatlerden birini daha hayata geçirdi.  

Başkan Soyer ‘Yüzülebilir Körfez’ hedefi doğrultusunda yapılan çalışmaların ardından 4 sene önce verdiği ‘Körfez’de yüzeceğim’ sözünü tuttu.

6. İzmir Körfez Festivali kapsamında yapılacak 100. Yıl Açık Su Yüzme Cumhuriyet Kupası’na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe sahil yolundaki Maltepe otobüs durağı arkasından denize girdi.

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu'nun da eşlik ettiği Soyer, yaklaşık 1 kilometre yüzerek aynı noktadan karaya çıktı.

Güzelbahçe sahilinde 1,5 ve 3 kilometrelik etaplarda düzenlenen yüzme yarışmasına yaklaşık 300 yüzücü katıldı.

ÇOCUKLARIMIZ KÖRFEZ’DE YÜZECEK’
İlk olarak yarışmacılarla bir araya gelen Başkan Soyer “Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girerken hepimizde büyük bir coşku, heyecan var. Körfez Festivali’nin ikinci gününde kulaçlarla kucaklayacağız ikinci yüzyılı. Bu bir başlangıç, Körfez’in cıvıl cıvıl rengarenk teknelerle, yelkenlerle yüzücülerle capcanlı olduğunu göreceğiz. Çok az kaldı. Emin olun ki her gün daha fazla temizliyoruz Körfez’i. Her gün daha fazla yüzülebilir hale geliyor. Bugün hep beraber yüzeceğiz. Çocuklarımız torunlarımız yüzecek Körfez’de, çok az kaldı.” dedi.


GÜZELYALI, ALSANCAK, BOSTANLI...
Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Başkan Soyer, Körfez için yaptıkları yatırımları hatırlatarak “Bizim büyük bir hayalimiz Körfez’i yüzülebilir hale getirmek. O hedefe her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Bu bir başlangıç Körfez’in içine doğru yüzeceğimiz günler de gelecek. Çok yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu şehrin kalitesini ve cazibesini artıracak. İzmir’in marka değerini tüm dünyada güçlendirecek. Körfez’le ilgili iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. 11 milyar TL’nin üstünde yatırım yaptık. 260 kilometrenin üstünde pis su-temiz su ayrıştırma kanalı yaptık. Bütün bunların sonuçlarını alıyoruz. Sabah buraya gelmeden önce bir dalış yaptık ve boncuk mercan denen bir türün Güzelbahçe’de balıkçı barınağının hemen yanında kayaları sarmış olduğu gördük. Giderek su altındaki hayat çeşitlenmeye devam ediyor. Canlı türü popülasyonu artıyor, balık türleri artıyor. Kısacası daha yaşanabilir bir Körfez haline gelmeye başladı. Bugün o hedef doğrultusunda attığımız o ilk kulaçlar... Yarışmacılar şu anda Körfez’de yüzüyor. O kadar heyecanlıyım ki... Bunu görmek tarif edilmez bir mutluluk. Bunun devamının geleceğini biliyorum asıl beni heyecanlandıran o. Daha Körfez’in iç kısımları Güzelyalı, Alsancak ve Bostanlı da yüzülebilir hale gelecek. Çocuklarımız, torunlarımız burada yüzecek. Her ay yaptığımız analizler giderek iyileşmenin arttığını gösteriyor. Her ay çektiğimiz su altı fotoğrafları suyun giderek daha da berraklaştığını gösteriyor. Kısacası her şey olumlu gidiyor. Cumhuriyet’in ikinci yüz yılına girerken çok daha yaşanabilir, çok daha keyifli bir kent yaşayacağız. Yarışı hep daha içeriye taşıyacağız. İnanıyorum ki çok daha cıvıl cıvıl, rengarenk sürekli yaşayan sahne gibi bir Körfez’imiz olacak.” diye konuştu.

KÖRFEZLE BARIŞTIRIP YÜZDÜREBİLMEK
Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiğimiz açık su yüzme yarışlarını Cumhuriyet’in 100. yılında yapıyoruz. Böyle bir organizasyonu düzenliyor olmaktan son derece gururluyuz. Hedefimiz temiz körfezde temiz müsabakalar yaparak herkesi körfezle barıştırıp yüzdürebilmek. Bu amaçla bu sene ikinci kez yüzme yarışını düzenliyoruz. Körfezimiz gün geçtikçe temizlenmekte. Bu yarışmaya katılan sporcularımız arasında California’daki Catalina Kanalı’nı 13 saatte yüzerek geçen Yasemin Altıntaş ve Murat Öz ile ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil eden milli sporcular Bengisu Avcı, Emre Erdoğan da var. Kıtalar arası yüzen sporcularımızı davet ettik, geldiler. Onların da katılması yarışmayı daha da bilinir hale getiriyor” dedi. 



İÇ KÖRFEZE EN YAKIN NOKTA
Güzelbahçe Maltepe’de düzenlenen açık yüzme yarışında Başkan Soyer ile birlikte İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu da Körfez’de yüzerek sporculara destek oldu. Bugüne kadar İzmir Körfez Festivali kapsamında yapılan yüzme yarışması iç Körfez’e en yakın noktada düzenlendi. Güzelbahçe’nin ardından açık su yüzme yarışının bir sonraki yıl Narlıdere’de yapılması planlanıyor. (Fotoğraflar: AA)


 

 
AK Partili Saygılı'dan Cumhuriyet mesajı: Daha güçlü kılacak adımlar…
 
'Cumhuriyet Tenis Turnuvası'ndan burs desteği
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 28 Ekim 2023 Cumartesi 21:59

Tıpış tıpış bu beceksizlere oy vermeye devam mı ??

Yorumu oyla      4      3  
Lombak-xanax mı prozac mı 28 Ekim 2023 Cumartesi 21:22

Hangi ilacı kullanıyor acaba?

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 28 Ekim 2023 Cumartesi 20:32

Dalga geçmenin de bu kadarına pes...

Yorumu oyla      5      3  
Ersagun Piri 28 Ekim 2023 Cumartesi 15:21

Güzelbahçe'de zaten yüzüyoruz. Aklımızla alay etmeyin. Edilmesine izin vermeyin. Sizi Konak mekezinde yüzerken görmek istiyoruz Sayın Sovyer

Yorumu oyla      9      4  
28 Ekim 2023 Cumartesi 12:30

Sözünü tutmasını takdir ettim ama ben asla girmem. Çocuğumu hele hiç bulaştırmam. Balıklar yaşayabilsin yeter.

Yorumu oyla      2      3  
Komik komik şovlar 28 Ekim 2023 Cumartesi 12:13

TAMAM VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU, İZMİR'İN DE TÜM SORUNLARI HAL OLDU! EGENİN İNCİSİ İZMİR RESMEN AĞLIYOR.. KORDON LEŞ GİBİ (SİDİK) KOKUYOR, ALSANCAK ONA KEZA, YOLLAR BORDÜR TAŞLARI KIRIK, HERYER ÇUKUR.. İNSANLAR YÜRÜRKEN AYAĞINI KIRACAK MAZALLAH! SARI DEMİR YIĞINI TRAMVAY DA NEYİN NESİ, NERDE VİZYON ? SONRA DA UTANMADAN BÖYLE UCUZ YÜZME GİBİ ŞOVLAR! VATANDAŞ HİZMET BEKLİYOR SİZDEN TUNÇ BEY ŞOV DEĞİL.. AMA MAALESEF SİZİN EN İYİ YAPTIĞINIZ ŞEY ŞOV.. DİLERİM BU YEREL SEÇİMLERDE İZMİRLİLER TIPIŞ TIPIŞ OY VERMEZLER VE SİZE DE O ŞOV YAPTIĞINIZ BİSİKLETİNİZ İLE BAY BAY DERLER... DİLERİM...

Yorumu oyla      10      3  
28 Ekim 2023 Cumartesi 11:48

Kordonda kefal balıklarının yanında da yüz başkan

Yorumu oyla      7      3  
İZMİRLİ 28 Ekim 2023 Cumartesi 11:38

Orda zaten yüzülüyordu Konak meydanı yada Alsancaktan bekleriz kendisini yüzmek için...

Yorumu oyla      10      3  
TC misafir 28 Ekim 2023 Cumartesi 11:19

Güzelbahçede zaten denize giriliyor önemli olan Konak ve Karşıyakadan denize girebilmek. Konak ve Karşıyakada denize girilebildiği zaman ya da denize girilebilecek temizliğe ulaşılabildiği zaman bu söz tutulabilmiş olur ona bakarsanız Urla da körfez içerisinde ve denize girilebiliyor.

Yorumu oyla      8      3  
Mehmet Burhanettin 28 Ekim 2023 Cumartesi 11:09

İnşallah aşılarını olmuştur.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'100. Yıl Zübeyde Hanım Botanik Parkı' açıldı
Cumhuriyet’in ilanının 100.yılı anısına ilçeye kalıcı bir eser bırakmak ...
Başkan Soyer'den 100. yıl mesajı: Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet'in 100’üncü yılı ...
Bornova’da '100. Yıl Kupası' heyecanı
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 100. Yıl Birimler arası Futbol Turnuvası ...
 
100. yılın coşkusuyla oynadılar
Karabağlar Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında ...
Başkan Çerçioğlu: Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü kutlu olsun
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyetin ilanının ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi doğaseverleri 'Trekking Aydın' etkinliği ile buluşturuyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, doğa ve sporseverleri 29 Ekim Cumhuriyet ...
 
Başkan Soyer verdiği sözü tutuyor... İlk kulaç yarın!
2019 yerel seçimlerinde Yüzülebilir Körfez vaadinde bulunan İzmir Büyükşehir ...
Büyükşehir’in çınarları 100’üncü yıl kupasını kazandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü Zübeyde Hanım Huzurevi ...
Eşrefpaşa Hastanesi’nde 100'üncü yıl coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde tedavi gören hastalar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva