HABERLER>EGE
21 Ocak 2012 Cumartesi - 10:15

Uşak'tan dünyaya örnek organ bağışı

Uşak'ta yük trenin altına atlayarak intihar girişiminde bulunan, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Uşak Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 39 yaşındaki Ahmet Kaya'nın, yakınları organlarını bağışladı.

Uşak tan dünyaya örnek organ bağışı

UŞAK - Dünya çapında örnek bağış olarak adlandırılan operasyonda Kaya'nın yüz, sağ bacak, kolları ve korneaları alındı. Kaya'nın ameliyat esnasında kalbinin durması üzerine iç organlarını zarar gördüğü bu nedenle kalp, böbrek, karaciğer gibi organlarının alınamadığı bildirildi.
 
Uzun bir süredir bunalımda olduğu belirtilen tekstil işçisi Ahmet Kaya, iddiaya göre, geçen hafta kendisini bir yük trenin altına attı. Ağır yaralanan Ahmet Kaya, Uşak Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı. Dün öğle saatlerinde Kaya'nın beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Uşak İli Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Uysal, Kaya'nın yakınları ile görüşerek organ nakli konusunda ikna etti. Ahmet Kaya'nın yakınlarının organ bağışını onaylamasının ardından harekete geçen Dr. Zafer Uysal, yaptığı incelemelerin ardından İzmir Ege Üniversitesi ve Antalya Akdeniz Üniversitesi ile irtibata geçti. Akşam saatlerinde Uşak'a gelen uzman ekipler Devlet Hastanesi ameliyathanesinin hazırlanması ile çalışmalar başladı. İzmir Ege Üniversitesi'nden gelen ekibin bağışlanan iç organları karaciğer, pankreas, kalp ve böbrekleri alma girişimi, Ahmet Kaya'nın operasyon sırasında kalbinin durması üzerine talihsiz bir şekilde noktalandı. Uşak Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Fazıl Minareci'nin yaptığı operasyonla Ahmet Kaya'nın korneaları alındı. Kornealar İzmir Ege Üniversitesi'ne eskort eşliğinde, karayoluyla, yola çıkartıldı. Dr. Minareci, "Benim görevim sadece korneaları almaktı. Başarılı bir şekilde aldım ve ekibi gönderdim" dedi.
 
YÜZ, KOLLAR VE SAĞ BACAK OPERASYONU 4 SAAT SÜRDÜ
Ahmet Kaya'dan korneaların alınmasının ardından, dünyada örnek bağış olarak adlandırılan operasyona başlayan Doç. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ekibi ameliyata girdi. Ekibin 4 saat süren çalışması sonucu Kaya'nın yüz nakli için yüzü, kol ve bacak nakli içinde kolları ve sağ bacağı alındı. Hastanenin ameliyathane kısmındaki yangın merdiveninden çıkarılan organlar, ambulansla Uşak Havaalanı'na buradan da hazır bekletilen uçakla, Antalya Akdeniz Üniversitesi'ne götürüldü.
 
3 KİŞİ HAYAT BULACAK
Uşak İli Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Uysal, Ahmet Kaya'nın organları ile 3 kişinin hayat bulacağını söyledi. Uysal yaptığı açıklamada, "Kaya'nın yakınlarına cani gönülden teşekkür ediyorum. Organ bağışlarında iç organlar ve kornea alışılmış bir durum ancak, yüz nakli için yüz, iki kol ve bir bacağın bağışlanması Türkiye'de ve dünyada bir ilk. İzmir'deki uygun görülecek hastaya kornealar, yüz nakli çocukluğunda kaynar su ile yüzü yanan bir hastaya ve iki kol ve sağ bacakta elektrik çarpması sonucu organlarını kaybeden diğer bir hastaya nakledilecek" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil dereye uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği ...
Bodrum'un yeni sualtı güzelliklerini açıkladı
Bodrum’a bağlı Turgutreis Beldesi'nde 'Türkiye'de Sualtı Arkeolojisi' ...
Karne almaya giderken şok kaza
Fethiye’de öğretmen ve öğrencileri taşıyan iki servis aracının çarpışması ...
 
Akyaka ekolojik turizm merkezi olacak
CITTASLOW Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından 2011'in Haziran ...
Denizli'de yanan sanat merkezi yeniden yapılacak
Denizli'de geçen pazartesi günü yanan Belediye Sanat Merkezi binasının ...
Çatıdan otomobilinin üzerine düşüp öldü
Aydın'ın Söke İlçesi'nde, iki katlı evin çatısındaki güneş enerjisi sistemini ...
 
Buzlu yolda kayan tır, kamyona çarptı: 3 yaralı
Manisa'nın Saruhanlı İlçesi yakınlarında meydana gelen kazada, yol kenarında ...
Liseli Canan sobadan zehirlendi
Manisa'nın Salihli İlçesi'nde lise öğrencisi 17 yaşındaki Canan Turan, ...
Açık cezaevinde hırsızlık şoku
Muğla Açık Ceza infaz Kurumu kantininden kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva