HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2010 Cuma - 00:00

Urla’’da ’‘tutuklatan’’ proje zamanında önce bitecek

Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’’nun da bir süre tutuklu kaldığı Urla Meydan Projesi planlanandan önce sürede bitecek. Yüklenici firma yetkilisi Gönen, ’“Eser ortaya çıkınca işin doğruluğu anlaşılacak’” diye konuştu. ’

Urla’’da ’‘tutuklatan’’ proje zamanında önce bitecek

Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’’nun da bir süre tutuklu kaldığı Urla Meydan Projesi planlanandan önce sürede bitecek. Yüklenici firma yetkilisi Gönen, ’“Eser ortaya çıkınca işin doğruluğu anlaşılacak’” diye konuştu. ’

İZMİR -
İzmir'in Urla ilçesinde belediye tarafından ihale edilen ve usulsüzlük iddiaları üzerine, aralarında Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda kişinin bir süre tutuklu kalmasına neden olan ''Urla Meydan Projesi'', planlanandan daha kısa sürede tamamlanacak.
Geçen yıl Ekim ayı sonunda başlayan ve 18 ayda bitirilmesi öngörülen projenin en geç yıl sonunda hizmete gireceği bildirildi.
 
Projenin yüklenicilerinden Gönen-HT ve Etaş İnşaat Ortak Girişiminden Gönen Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Gönen, konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, inşaatın planladıkları noktanın ilerisinde olduğunu, böylece projenin 18 aydan daha kısa süre içinde tamamlanacağını dile getirdi.
 
Gönen, ''bu hızın'' inşatta neredeyse 24 saat esasına göre çalışmalarından kaynaklandığını ifade ederek, ''Döktüğünüz betonun üzerine 24 saat sonra tekrar iş yapmak çok önemli bir gösterge, biz bu metotla çalışıyoruz. Betonu döküyoruz, sulamasını yapıyoruz, analizini yaptıktan sonra da hemen imalata geçiyoruz. Arkadaşlarımız burada yatıp kalkıyorlar'' dedi.
 
23 Ekim'de temel attıklarını, ancak inşaat çalışmalarına ruhsat işleri nedeniyle 15 gün gecikmeli başladıklarını dile getiren Gönen, ''Bir de bu yıl yağmur o kadar şiddetli yağdı ki, biz hem yağmura hem de 15 gün gecikmeye rağmen inşaatı bu hale getirdik'' dedi.
 
Mayıs ayı sonunda sıvalar dahil kaba inşaatı bitirmiş olacaklarını bildiren Gönen, ''Sözleşmemiz Ocak 2011. Ama biz Ekim sonunda hak sahiplerine yeri teslim etmek istiyoruz. Genelde ihale işlerinde sözleşme şartlarıyla ihalenin gerçekleşme süreci arasında farklılıklar olur, ek süreler istenir, süre uzatmaları verilir. Biz bu sürecin önündeyiz'' diye konuştu.

    
'KİPA, CARREFOUR, TURKCELL, AVEA GİBİ ŞİRKETLER YER ALACAK'
Çarşı bölümünde 58 dükkanın bulunacağını bildiren Gönen, ''Sözleşme şartlarına göre biz Mayıs ayında tapu devirlerini yapmaya başlıyoruz. Toplamda market yerini tek sayarsak 40 hak sahibinin ismi belli şu an. Turkcell, Avea var, market zinciri olarak da Kipa ve Carrefour arasında tercih yapacağız'' bilgisini verdi.

Gönen, Urlalıların projeye sahip çıktıklarını belirterek, ''Bir dönem Urlalı 'Acaba ne olacak?' endişesini yaşadı. Ama bugün o soru tamamen kayboldu. Çünkü merkezde böyle bir otopark, sosyal donatı, alışveriş merkezinin ilçeye neler katabileceği Urlalılar tarafından kabul edildi. Bu konuda halktan teşekkür alıyoruz'' dedi.
 
Projenin ''normal bir inşaat projesi'' olmadığını, bir meydan düzenlemesiyle birlikte inşaat yaptıklarını dile getiren Gönen, şu bilgileri verdi: ''Meydanda yapılanma hakkımız aslında şu anki inşaat alanımızın iki katı olmasına rağmen bu meydan dokusu bozulmasın diye, bir kısım bodrumda bir kısım ikinci katta kullandık. Ticari kaygıdan biraz uzak hareket ettik. O günün ekonomik şartları bize bu cesareti vermiş. Ama bugün bu oranlarla böyle bir işe girer misiniz diye sorsanız, kesinlikle hayır derim. Pişman mısınız, yaşadıklarımdan dolayı değil ama ekonomik şartlar nedeniyle soru işaretleri yaratıyor tabii, ama biz projemizi bitirdik.''
 
Nafiz Gönen, projede hedefledikleri kara ulaşıp ulaşamayacaklarının sorulması üzerine de, ''2-3 yıl önceki sözleşme şartlarımız ile bugünün Türkiye'sinin şartları bir değil. Oradaki metrekare birim beklentilerimiz, ıskonto oranımız bugünkü süreçle çok farklı. Revize edemedik, hatta bir miktar ıskontoyla geriye geldik'' cevabını verdi.
    

'ESER ORTAYA ÇIKINCA, İŞİN DOĞRULUĞU DA ANLAŞILACAK'
Projenin iki önemli noktasının bulunduğunu vurgulayan Gönen, şunları kaydetti: ''Bir, ticari aktivite dışında 310 araçlık otoparkı bünyesinde bulunuyor. Otoparkı belediyeye devrediyoruz. Hatta Mayıs sonunda vermeyi hedefliyoruz. Bir mukayese yaparsak, Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark'ta yaptığı otopark 574 araçlık. 10-20 yıl sonrası düşünülerek yapılmış bir otopark olacak. İkinci ana nokta da meydan düzenlemesi. Dinlenme terasları, yeşil alanlar, tören alanı, Atatürk anıtı bulunacak.
 
Toplam büyüklük 11 bin metrekare olmasına rağmen biz sadece 1.300 metrekarelik bir inşaat alanını kullanıyoruz. Çok ferah bir yapı olacak. Şehrin dokusuna farklı bir hava verecek. Yan yol inişe kapanıyor ve orası da meydana dahil oluyor. Hem yukarıdaki eski Urla ile hem de alt Urla'yı birbirinden koparmamış olacak. Sanki ortada bir istasyon, durak gibi olacak.''
 
Gönen, çevre düzenlemesinde pek çok firmanın ticari olarak ''tercih etmeyeceği'' traverten kaplama kullanacaklarını söyledi.
 
Urla Meydan Projesinin artık ''üzerinde konuşmayı bile istemediği'' açılan davalar, tutuklamalar sonrasında kendileri için ''onur projesi'' haline geldiğini ifade eden Nafiz Gönen, sözlerini şöyle tamamladı: ''Yapılan işte hata olmadığını göstermek, eseri ortaya çıkarmakla mümkün. Biz eseri ortaya çıkardıktan sonra aslında yapılan işin ne kadar doğru olduğunu vatandaşın takdirine bırakacağız. Bu, ticari olarak da var oluş mücadelesi. Biz mevcut işlerimizi bu proje yüzünden kaybettik. Hem maddi hem manevi olarak çok sıkıntı çektik. Bu yüzden, 'Arkadaş biz buradayız' diyebilmenin en önemli göstergesi eseri ortaya çıkarmak olacak.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kirlilik değil medcezir öldürdü
İZSU Genel Müdürlüğü, Manda Deresi’’ne giren balıkların bir bölümünün ...
İnciraltı’’nda plan tamam
Danıştay’’da 1/25 bin ölçekli İnciraltı Çevre Düzeni Planı için açılan ...
İzmir Limanı’’nda gönüllü rehberler
İzmir’’de üniversite eğitimlerini sürdüren öğrencilerden oluşan gönüllü ...
 
Konak’’ta sağlığına pedal çevir
Konak Belediyesi, Bianchi ve İzmir Bisiklet Derneği’’nin ortak girişimiyle ...
Karabağlar ’‘Denizleri’’ andı’…
12 Mart muhtarının ardından, 6 Mayıs 1972’’de idam edilen Deniz Gezmiş, ...
Semtevleri’’nden annelere kermes
Balçova Belediyesi Semtevleri’’nde kurs gören ev hanımları ’‘Anneler ...
 
Zeytin ağaçlarına ’‘ikinci yaşam’’
Çevreye ve doğaya verdiği önemle tanınan Gaziemir Belediye Başkanı ...
Kocaoğlu: Plansız kalkınma olmaz!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aklı ve bilimi kullanarak ...
Sertifikalarını Oyuncak Müzesi’’nde aldılar
2440. Bölge, 7.Grup Rotary Kulüpleri, Ege Üniversitesi eğitim Fakültesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva