HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Temmuz 2011 Çarşamba - 12:57

Ülgür: Efes yatırım bekliyor

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Efes Antik Kentine yapılan yatırımların arttırılmasını istedi.

Ülgür: Efes yatırım bekliyor

İZMİR - Yılda ortalama 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilen ve her geçen yıl ziyaretçi sayısını arttıran Dünyaca ünlü Efes Antik Kenti'ne son 30 yıldır yeteri kadar yatırım yapılmadığını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Efes antik kentini ziyaret eden günlük turist sayısı 10 binin altına düşmemektedir. Bu tablo şunu gösteriyor ki, Efes Antik Kenti 2011 yılında üç milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilmiş olacaktır. Bu rakamlarla Efes ülkemizde en çok ziyaretçi çeken ören yeri olarak birinci sırayı almaktadır. Bu kadar ziyaretçinin ekonomik getirisi de elbette Efes’i en çok gelir getiren ören yeri yapmaktadır” dedi.

Efes’i göz ardı etmemek gerekir
Efes’in tarihi ve kültürel değerinin dünya tarafından kabul edildiğini, fakat Efes’in bu öneminin 30 yıldır merkezi yönetim tarafından göz ardı edildiğini vurgulayan Başkan Ülgür, “Kültür ve Turizm Bakanı’nın İzmir’den seçilmesi büyük bir fırsat. Biz 30 yıldır yatırım yapılamayan bu kente yatırım yapılması için merkezi yönetime çağrıda bulunuyoruz. Bakanlığımız tüm dünyaca tanınan Efes Antik Kentine layık olduğu ilgiyi göstermeli ve yatırım yapmalı. Kültürel mirasın önemli bir parçası olan Serapis Tapınağı Efes Celsus kütüphanesinin hemen arkasında. Serapis Tapınağı ile ilgili bütün mimari çalışmalar tamamlandı. Dönemine ait parçaları aranarak bulunmuş, sayımları yapılmış, restorasyon yapmaya hazır. Sadece ve sadece zemin etüdü yok. Bu konuda ilgili kurumlar yatırım yaparak Efes’e büyük katkıda bulunmalıdır” dedi.

Efes Antik Tiyatro’nun restorasyonu artık bitmeli
Efes Antik tiyatronun restorasyonun bir an önce tamamlanıp, etkinliklere açılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Ülgür, "Selçuk Belediyesi son 6 yıldır Efes Antik Tiyarosu’nun sağlamlaştırılarak geleceğe aktarılması projesini başlatmış ve Efes Antik Tiyatro’nun konserlere açılması için 2013 yılını hedeflemiştir. Bunun dışında Efes Koruma Amaçlı İmar Planını gerçekleştirmiş, Efes’in UNESCO Kültür Mirası Listesine girebilmesi için şart olan Efes Antik Kenti Yönetim Planı çalışmalarını başlatmıştır. Selçuk Belediyesi, Selçuk halkının yarattığı kaynaklarla ve sorumluluk bilinciyle, ayırım gözetmeden tüm kültür varlıklarına sahip çıkmaktadır. Hızla tüketilen Efes’in geleceğine yönelik kısa, orta ve uzun vadeli planlara acil olarak ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuda bir mesafe alınabilmesi için; Kültür ve Turizm Bakanlığı geçmişte göz ardı ettiği Efes’e artık bir gelir kaynağı olarak değil, UNESCO Kültür Mirası Listesine girmek üzere olan önemli bir kültür varlığı olarak bakması ve yatırım yapması gerekir" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa sineklere göz açtırmıyor
Yaz mevsimiyle birlikte vatandaşların sivrisinek ve diğer haşerelerden ...
Bornova'da yüzme keyfi
Bornova Belediyesi’nin yüzme kurslarına katılan çocuklar, gençler ve yetişkinler, ...
Güzelbahçe’den esnafa “gölgelik” desteği
Kavurucu yaz sıcaklarının hüküm sürdüğü şu günlerde, iş yapamamaktan şikayetçi ...
 
Çiğlililer’in Yassıcaada eğlencesi
Çiğli Belediyesi, bu yıl da ilçede yaşayan kadın ve çocukları denize götürdü. ...
Buca’dan mutlu ayrıldılar
Almanya’nın Bremen Kenti’nden Buca’ya gelen genç kızlar Türkiye’den çok ...
İzmir’in ilk müzesi gün yüzüne çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Ayavukla Kilisesi, ...
 
Asker ailelerine banka kartı
2010 yılında 5 bin 19 aileye 745 bin TL, 2011 yılının ilk altı ayında ...
6 ayda 286 ton çöp toplandı!
Deniz yüzeyinde biriken katı malzemelerle yağ ve petrol türü atıkları ...
Karabağlar'da ücretsiz yaz kursları başlıyor
Karabağlar Belediyesi okulların kapanmasıyla birlikte öğrencilerin yaz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva