HABERLER>İŞ DÜNYASI
2 Ağustos 2024 Cuma - 10:29

TÜRSAB'dan adalar için fiyat karşılaştırması: Kafa kafaya!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Kıvanç Meriç, "Aynı fiyata yurt dışında tatil yapmak isteyenler Yunan adalarını tercih ediyor. Eskiden bu makas daha açıktı. Yurt içi daha ucuza geliyordu, yurt dışı pahalıydı. Ama şu an fiyatlar kafa kafaya. Eylül ayı ile birlikte ülkemizde fiyatlarda minimum yüzde 15-20 düşüş yaşanacak. Tatil yapmak isteyenler bu fırsatı değerlendirebilir" dedi.

TÜRSAB dan adalar için fiyat karşılaştırması: Kafa kafaya!

TÜRSAB BTK Başkanı Kıvanç Meriç, turizmcilerin 2024 yılına umutla başladığını belirtip özellikle bayram dönemlerinin oldukça yoğun geçtiğini kaydetti. Ramazan ve Kurban bayramlarındaki doluluğun kendilerine umut verdiğini anlatan Meriç, "Temmuz ve ağustos ayları turizmcinin en önem verdiği aylardır. Para kazanılan aylar, bu aylardır. Temmuz ayı beklediğimiz gibi geçmedi. Türkiye'nin fiyat avantajını kaybettiği bir dönem oldu. Yurt dışından gelenlerde azalmalarla vatandaşlarımız da dış pazara yöneldi. Yunan adalarında doluluk oldu. Önümüzde daha 5 ay var. Ağustos ayı da çok önemli. Umarım son dönemi iyi geçirip istediğimiz hedeflere yaklaşırız" diye konuştu.

‘DÖVİZİ BASKILAMAYA DEVAM EDERSEK, 2025 YILI SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAYACAK’
Kapıda vizenin Schengen'e göre daha kolay alındığını ifade eden Meriç, bu durumun dış pazara yönelinmesinde etkili olduğunu dile getirdi. Kapıda vize alınmasının da ciddi bir maliyete sebep olduğunu anlatan Meriç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dört kişilik bir aile, Yunan adaları ile aynı fiyata burada tatil yapılabilir. Tercih de burada başlıyor. 'Aynı fiyata, yurt dışında tatil yapmak istiyorum' diyenler orayı tercih ediyor. Eskiden bu makas daha açıktı. Yurt içi daha ucuza geliyordu, yurt dışı pahalıydı. Ama şu an fiyatlar kafa kafaya. Bu durum 2025 sezonu için tabloyu bizim açımızdan karamsar hale getiriyor. Şu anki gidişat önümüzdeki yılı sürdürebilecek bir tablo değil. 2025 yılı hedeflerin şaşacağı bir yıl olabilir. Şimdiden önlemlerin alınması gerekiyor. Çünkü Avrupa pazarında erken rezervasyonlar başladı. Ekim ve kasım aylarında bu daha da hızlanacak. Dövizi baskılamaya devam edersek, 2025 yılı sürdürülebilir olmayacak. Bizim beklentimiz makasın açılmaması."

'ABARTILAN RAKAMLAR HER YERDE GEÇERLİ DEĞİL'
Özellikle Çeşme ve Bodrum gibi turistik bölgelerde öne çıkan fahiş fiyatlarla ilgili bir değerlendirmelerde bulunan Meriç, "Suistimal eden esnaf olabilir ama bunu genellememek lazım. Çeşme ve Bodrum medyatik yerler. Ama buradaki fahiş fiyatları tüm ilçe geneline yaymamak gerekir. Bir lahmacunun bin liraya satıldığı restoranlar var ve burayı tercih edenler var. Ama bu 'Bütün Bodrum ve Çeşme'de lahmacun bin liraya satılıyor' demek değildir. Kalitesini yüksek tutan, uygun fiyatlarda hizmet veren bir turizm ülkesiyiz. Böylelikle ilk 5'e girdik. Ama bu abartılan rakamlar her yerde geçerli değil" ifadelerini kullandı.

'EKİMDE YÜZDE 35 FİYAT DÜŞÜŞÜ'
Otellerde fiyatların yavaş yavaş düşmeye başlayacağının altını çizen Meriç, henüz tatil planı yapmamış tatilcilerin bu fırsatı değerlendirebileceğini dile getirerek, "Eylül ayı da muhteşem bir dönem. Sezon kaydı. Ekime kadar yazı yaşıyoruz. Eylül ve ekim aylarında fiyatlar düşer. Ağustos ayının da temmuz gibi geçmemesi için fiyatlarda oynama yapılacaktır. Tatilciler bu fırsatları değerlendirebilirler. Eylül ayıyla sezonsal fiyatlarda minimum yüzde 15-20 düşüş yaşanacaktır. Ekim ayında temmuz-ağustosa göre yüzde 30-35 düşüş yaşanacaktır. Çünkü en yüksek sezon temmuz ve ağustos aylarıdır. 2025'e umutla girmek istiyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
Zincirleme kaza: 1 ölü, 4 yaralı!
 
Bornova Kısa Film Günleri için geri sayım
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan gürsel altuğ 3 Ağustos 2024 Cumartesi 09:24

10 gün Antalya'da tatil yapayim dedim 150 bin istediniz. Bali adasına gittim her şey dahil uçak biletleri dahil 100 bin.yemezler anlattıklarınızı efendi.

Yorumu oyla      0      0  
Uyar Uyaroğlu 2 Ağustos 2024 Cuma 16:08

tatile gideceğim zamanı sana mı soruca aslanım

Yorumu oyla      3      0  
necdet koç 2 Ağustos 2024 Cuma 14:11

vatandaş ekonomik krizin de etkisiyle uyandı. herkesin arabasında 2 sandalya bir küçük masa, bir soğutucu. alıyor marketten yiyeceğini, içeceğini, oturuyor sahilde... sizin bir porsiyon soğuk mezeniz fiyatına 2 kişi yiyiyor, içiyor. üstelik ne yediğini içtiğine de biliyor. restoranlardaki hijyene, temizliğe, artan yemeklerin tekrar servis edilmediğine kim garanti verebilir?

Yorumu oyla      5      0  
VfV 2 Ağustos 2024 Cuma 12:39

Abartılan rakamlar her yerde geçerli değilmiş...Çeşme'de Allah'ın köy ekmeğini bilmem neli diye 550 TL'ye (Beşyüz elli TL) satarsın bu abartı değil mi? Yerli turistin yüzüne bakma, şimdi onu mumla ara. Beter olursunuz inşallah.

Yorumu oyla      7      0  
2 Ağustos 2024 Cuma 11:58

Bence boşuna uğraşma. İnsanlar aptal değil. Kafa kol muhabbetlerini bırak.

Yorumu oyla      8      0  
gündem bey 2 Ağustos 2024 Cuma 11:57

kardeş eyülül ayında zaten fiyatlar %15-20 bandında iniyor. yani bu 20 yıl öncede böyleydi bugünde böyle. vatandaşla dalga geçiyorsunuz.

Yorumu oyla      8      0  
2 Ağustos 2024 Cuma 11:21

İSTERSENİZ OCAK ŞUBAT AYINDA GELELİM DAHA ÇOK FİYAT DÜŞER EYLÜLDE GELİN DİYOR YA BETER OLUN

Yorumu oyla      12      0  
citizen 2 Ağustos 2024 Cuma 11:09

Hizmet yok, kalite yok, huzur yok!

Yorumu oyla      10      0  
vatandaş rıza 2 Ağustos 2024 Cuma 10:58

kafa kafaya dediğiniz fiyatların bir de içeriklerine bakın. bizde bir porsiyon kalamar isteyin önünüze 4-5 tane solucan gibi kalamar gelir, yunan adalarında bir porsiyon kalamarla iki kişi karın doyurur. orada her çalışan sigortalı ve güleryüzlü, burada çalışanların yüzde elli, altmışı kaçak ya da suriyeli ve günlük 300-400 tl yevmiye alır. o insanlardan nasıl bir hizmet beklenir...

Yorumu oyla      14      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vergi paketi Resmi Gazete'de!
Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen vergide adalet ve etkinliği artırmayı ...
Egeli tekstil ihracatçılarında hedef 2025!
Türkiye’de sürdürülebilirlik ile ilgili ilk ve en önemli adımları atan ...
Kur korumalı mevduat hesaplarına stopaj freni
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla kur korumalı mevduat ...
 
Başkan Özgener’den ‘adalet’ vurgusu: Hukukun üstünlüğü ekonomi için yaşamsal önemde!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ...
Bakanlık'tan İzmir raporu... Turist sayısında artış!
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre İzmir’e yılın ilk 6 ayında ...
Başkan Kestelli'den ekonomi mesajları: 100'den fazla firma Mısır'a kaçtı!
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İTB Temmuz ...
 
DTO’dan ‘kapıda vize’ çıkışı: Lütuf değil, tuzak!
DTO İzmir Şubesi Temmuz ayı meclis toplantısında Yönetim Kurulu Başkan ...
Tropikal meyve ihracatında hedef 25 milyon dolar
Türkiye, 2024 yılının ilk yarısında aralarında ananas, avokado, mango, ...
EBSO Meclisi'nde son durum paylaşıldı: İzmir'de 120 bin Suriyeli sığınmacı var!
EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Ürün, EBSO Temmuz ayı meclis ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva