HABERLER>GÜNCEL
3 Ocak 2012 Salı - 07:57

Türköne: Atatürkçü olmayı hakaret sayarım

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetimine atanan Mümtazer Türköne, katıldığı canlı yayında yine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türköne: Atatürkçü olmayı hakaret sayarım

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından sürpriz bir şekilde Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Yönetim Kurulu üyeliği'ne getirilen Zaman gazetesi yazarı Prof. Dr. Mümtazer Türköne Habertürk TV'de Balçiçek İlter'in sunduğu Söz Sende'ye konuk oldu.
 
ATATÜRKÇÜ OLMAYI KENDİME HAKARET SAYARIM
Türkiye'de yüzlerce Atatürkçü olduğunu ifade eden Türköne kendisine Atatürkçü tanımlamasının yapılmasını da hakaret olarak algılayacağını söyledi. Atatürk'ün bu ülkenin bir ortak değerini olduğunu kaydeden Türköne "Atatürk'ün mirasına sahip çıkmamız lazım ve Atatürk'ün Atatürkçülerden korunması gerekli. Atatürk 19 Mayıs'ta Samsun'a çıktı. Ve biz 19 Mayıs'ı Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutluyoruz. 1932 yılında İnönü İtalya'ya gidiyor. Ve İtalya'da faşist kutlamaları görüyorlar. Alıyorlar onu 1938'den itibaren 19 Mayıs törenleri diye Türkiye'de uyguluyorlar." dedi.
 
19 MAYIS TÖRENLERİ FAŞİST KUTLAMALARI ANDIRIYOR
Stadyumda öğrencilerin aynı hareketleri yapması, askeri disipline benzeten Türköne "19 Mayıs kutlamalarına model olarak İtalya'nın faşist kutlamaları alınmış. Beden eğitimi öğretmenleri bütün liselerde ali kıran baş kesen oluyor ve eğitim bitiyor. " diye konuştu.(Beyaz Gazete)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 3 Ocak 2012 Salı 15:34

akşam TV de bu densiz adamı azap duyarak izledim. İnanın söyledikleri karşısında kanım dondu desem yeridir.(sak rumuzlu arkadaşımızın dediklerine aynen katılıyorum) ve sözlerine bir ilave eklemek istiyorum. sn. türköne sen ve zihniyetinde olanlar KARPUZ gibi ikiye yarılsanızda bu vatan evlatlarının zihninden ATATÜRK'ü ve ilkelerini silemeyeceksiniz. o makam senin verdiğin tahribatı ileride yine telafi eder ama tarihi değerleri yok eden bir bilim adamı olarak ileride hiç te iyi anılmayacaksın.

Yorumu oyla      16      7  
sak 3 Ocak 2012 Salı 12:03

Senin ATATÜRK çü olman için önce birey,sonra yurttaş olman gerekir.Oysa sen maşasın,biat etmiş,düşünmesi yasaklanmış tetikçi.Yüreğin yetiyorsa Fettullah hakkında iki satır konuş konuşda görelim .

Yorumu oyla      19      8  
İzmir'e Yazık.. 3 Ocak 2012 Salı 11:48

Hasan Bey kullandığınız kelimelere dikkat edin lütfen. "Densiz" lafını aynen iade ediyorum size! Misyonerliğe bırakın destek vermeyi, her zaman mücadele etmişimdir. Ne alakası var Yunan-Fransız-İngiliz ile benim dediklerimin? Meseleyi çarpıtmayın. Her şey ortada, dediğim şeyler olmuyor mu okullarda? Askeri okul mu bunlar? Değil.. E o zaman ne alakası var beden eğitimi dersiyle? Takla-ip atlama-cimnastik-futbol-basketbol-voleybol vs bir yana, yanaşık düzen eğitimi bir yana. Bir tek silah eksik..

Yorumu oyla      15      12  
AHMET NEVZAT GÜVEN 3 Ocak 2012 Salı 11:01

GÖRDÜKLERİ GÜN BUGÜNDÜR.YARIN BAKALIM YAPTIKLARI BU TAHKİR ONLARA YARAR SAĞLAYACAKMI?YALAKALIK YAPTIKLARI VE ÖNÜNDE DİZ ÇÖKTÜKLERİ HAİNLER KENDİLERİNE ACIYACAK VE ONLARI KORUYABİLECEK Mİ? ATATÜRK DEMEK TÜRK MİLLETİ DEMEKTİR.TÜRKLÜK DEMEKTİR.TÜRKLÜK VAR OLDUKÇA ATATÜRK VAR OLACAKTIR.TÜRK DÜŞMANLARI İÇİN YARIN YOKTUR.KÖKENİ CİNSİ CİBİLLİYETİ BELİRSİZ OLANLARIN ULUMALARI UZUN SÜRMEYECEKTİR.BU ULUMANIN ONLARA SAĞLAYACAĞI BİR YARAR DA OLMAYACKTIR.TÜRK MİLLETİ BÜYÜKTÜR.NİCEKİ DEMİRDEN DAĞLARI DELDİK.

Yorumu oyla      23      8  
isimsiz 46 3 Ocak 2012 Salı 10:44

bunlar , yıllardır içlerinde biriktirdikleri bütün komplekslerini ve hınçlarını şu an fırsattan istifade kusmaktalar..Atatürk ve cumhuriyeti övmesini beklemek büyük saflık olur.Zaten oraya getiriliş amacı o..O da şu an bu görevi yerine getirip efendilerine hizmet ediyor..Görevinin muhtemel tanımı da şu olsa gerek : Atatürk ve cumhuriyet değerlerinin itibarsızlaştırılması için gerekli aksiyonların alınması..

Yorumu oyla      22      7  
Hasan 3 Ocak 2012 Salı 10:32

Şu izmir'e yazık.. diye her misyoner faaliyetlere destek olan densiz, 90 sene önce kızlarımıza yanaşık düzen yaptıran yunan,fransız,ingiliz vs senin zihniyetinin ne farkı var. Ruhumuzu kaybettirmek için elinizden geleni yapın ama bu kan damarlardan akmadıkça o ruh çıkmayacak!!! 'bilginize'

Yorumu oyla      21      9  
Korkmaz 3 Ocak 2012 Salı 10:19

Bu nasıl bir densizlik ve riyâkârlıktır.Bu millet böyle sinsilik görmedi.Bu adamı Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Yönetim Kurulu üyeliği'ne getirmek bu Millete hakarettir.Yazıklar olsun bee.

Yorumu oyla      25      8  
DEMOKRAT 3 Ocak 2012 Salı 10:17

Madem ATATÜRK"ün ATATÜRKÇÜLER"den korunması Gerekiyorsa,Niye O Zaman DİN"i DİNCİLER "den Korumuyorsunuz.Neden Onları Eleştirmiyorsun,neden Takiyecilere Lafın Olmuyor.Din Adına milletin Anasını belleyenlere,DEVLET"i Soyup Soğana çevrinlere niye Lafın Olmuyor.Niye KURAN ile milleti Aldatanlara bir Tek Laf Söyleyemiyorsun.ATATÜRK "ü senin Gibilerden Öğrenmeyi Kendime Hakaret kabul Ederim.

Yorumu oyla      25      6  
DEMOKRAT 3 Ocak 2012 Salı 09:59

Lafı Dolandırarak İnsanların Aklını karıştırarak,Ne Dediği Belli Olmayan Saçmalıklar Üretmektesin.Yüzüne Dikkatli Bakan birisi senin kimlere hizmet Ettiğini Gayet İyi Bilmektedir.İnan Seni Televizyonda seyretmeye bile Tahammül Edemiyorum,Midem kaldırmıyor.

Yorumu oyla      32      7  
İzmir'e Yazık.. 3 Ocak 2012 Salı 09:54

Adam doğru söylüyor. Dünyanın hangi ülkesinde beden eğitimi dersinde resmen yanaşık düzen eğitimi verilir? Hangi ülkede okullarda öğrencilere (kızlar dahil) rahat hazırol yaptırılır? Militarist zihniyet tezahürleri değil mi bunlar. Birisi çıkıp açık yüreklilikle bunu söyleyince de bazıları kızıyor.. Kabahat hala bu zihniyeti savunanlarda asıl! Düşünün bakalım, kız çocuklarına yakışıyor mu rahat hazır ol tek kol aralığı hizaya geç kıta dur komutlarıyla beden eğitimi dersinden sınav olmak.

Yorumu oyla      16      27  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savcı ne sordu Kocaoğlu ne yanıt verdi? İşte o ifade!
Kocaoğlu’nun ticari taksi ile gelip binlerce kişinin sevgi gösterisiyle ...
İşte Türkiye'nin Fransa planı
Ermeni soykırımı iddialarını suç sayan yasa teklifinin Fransa'da senatoda ...
35 kişinin ölmesi terör örgütünü sevindirdi
Irak sınırında 35 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine en çok bölücü terör ...
 
Hayvan hırsızlığına jandarma operasyonu
Menemen’de Hamit Çam ile Mehmet Ali Yalçın'a ait 11 inek ve buzağıyı çalıp ...
Sağ kurtulan tek köylü yaşananları anlattı
Uludere'de meydana gelen hava operasyonunda 36 vatandaştan sadece tek ...
İlker Başbuğ hakkında soruşturma başlatıldı
Kamuoyunu yönlendirme amaçlı kurulduğu iddia edilen internet siteleri ...
 
Şaşkın gurbetçinin askerlik hevesi kursağında kaldı
Avrupa'da çalıştıkları ülkelerden vatani görevlerini döviz bedelli olarak ...
GES Komutanlığı MİT'e devredildi
Türkiye'nin dinleme ve istihbarat konusunda en donanımlı kurumu Genelkurmay ...
İzmir’de sağlıkçılar doktora dayağa tepki gösterdi
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Dr. Turan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva