HABERLER>EKONOMİ
5 Ocak 2016 Salı - 16:05

Türk Telekom’dan İzmir’de iş zirvesi

Türk Telekom Grup, İzmir’in iş dünyasıyla bir araya geldi. Kentin önemli şirket temsilcilerinin iş deneyimleri ve hedeflerini aktardığı toplantıda Türk Telekom CEO’su Mehmet Ali Akarca Türkiye’yi bölgede dijital veri üssü yapmak istediklerini söyledi. Akarca, “Çin'den Avrupa Birliği'ne uzanan bir fiber hat Mısır üzerinden geçirilecekti fakat girişimlerimiz sonucu bu ağın Türkiye’den geçmesini sağladık” dedi.

Türk Telekom’dan İzmir’de iş zirvesi

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Türk Telekom Grubu İzmir’in iş dünyasıyla bir araya geldi.

Hilton Otel’de gerçekleştirilen “İşinin Liderleri Zirvesi” adlı toplantıda Ege Sanayici İş Adamlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü,  Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Aktaş,  Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut,  Folkart Yapı Genel Müdürü Metin Sancak, Arkas CEO’su Önder Türkkanı ve çok sayıda iş adamı katıldı.   
 
DEV AĞ TEKNOLOJİSİ
Toplantının açılış konuşmasını Türk Telekom CEO’su Mehmet Ali Akarca yaptı. Türk Telekom Grubu’nun yürüttüğü faaliyetler ve kapsama alanları hakkında bilgi veren Akarca, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını söyledi.
 


Türkiye’de dünyanın etrafını 5 kez dolaşacak şekilde toplam 206 bin kilometre fiber internet altyapısı sağladıklarını açıklayan Akarca, “Bunun yanında 40 bin kilometre de yurtdışında fiber bağlantımız var. Bu kapasitemizle Türkiye’yi dijital merkez yapmak zorundayız. Artık bilgi çağındayız ve dijital yollar çok daha önemli hale geldi. Biz de ülkemizin dijital merkez olması için çalışıyoruz” dedi. Bunun için uluslararası alanda da atılımlar yaptıklarını aktaran Akarca, “Çin’den AB’ye kadar uzanacak fiber ağın Mısır üzerinden geçirilmesi planlanırken yaptığımız girişimlerle bu ağı Türkiye’den AB’ye ulaştıracağız” diye konuştu. İletişimde 4.5G teknolojisine de değinen Akarca, “81 ilde baz istasyonlarını uyumlu hale getirmek için çalışılıyor. Böylece bodrum katlarında ve bina içlerinde de çok daha geniş bir kapsama alanında hizmet alınacak” ifadelerini kullandı.
 
İPEK YOLU KADAR ÖNEMLİ
Akarca, “Dünya çok hızlı değişiyor. Artık online olmak şirketlerimiz açısından hayati önem taşıyor. Biz şirketlerimizi daha başarılı kılabilmek için iletişim teknolojilerini geliştirmek zorundayız.  Bugün Türkiye’nin internet trafiğinin yüzde 90’ını biz sağlıyoruz. Biz Türkiye’de farklı yatırımlar yapmak istiyoruz. Türk Telekom grubu olarak Türkiye’yi bölgenin ana merkezi yapmamız lazım. Biz artık bilgi çağındayız.  Nasıl ipek yolu, baharat yolu eskiden önemliyse artık iletişim ağı da o kadar önemli” şeklinde konuştu.  

TÜRKİYE’Yİ VERİ ÜSSÜ YAPMAK İSTİYORUZ
20 ülkede 40 bin kilometreli fiber ağ ile 3 kıtaya yayıldıklarını söyleyen Akarca, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada bilgi işlemlerinin korunduğu, depolandığı ve dağıtıldığı bir merkez olmak için çalıştıklarını söyledi. Akarca, “Türkiye’yi farklı boyutlarda konumlandırmak bizim amacımız. Bunun için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Türkiye’yi bölgenin veri üssü yapmak istiyoruz. Bu tür yatırımlar şu an için bölgemizde yok. Dijital verilerin güvenli olarak saklandığı ve bilgilerin işlendiği bir noktaya taşımak istiyoruz. Bu Türkiye için çok önemli bir fırsat” diye konuştu. 
 
DÖNÜŞÜMÜ ANLATTILAR
Açılışın ardından düzenlenen ‘dönüşüm’ konulu bir panelde Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Güçlü, Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Aktaş, PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut, Folkart Yapı Genel Müdürü Metin Sancak ve Arkas CEO’su Önder Türkkanı birer konuşma yaptı.
 
Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Aktaş, eski dünya şirketlerinden biri olmalarına karşın modern dönüşümün öncülerinden olduklarını açıkladı.
 
ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü, çimento sektörünün teknolojiyle son derece yakın bir olduğunu belirti. Çevre konusunda en önemli konunun atık yönetimi olduğunu söyleyen Güçlü, “Atıklar vahşi depolamayla bertaraf edilmek isteniyor ama bu başka sıkıntılara neden oluyor. Çimento sanayi ise atık yönetimi konusunda çözüm olma yolunda. Atıklar artık alternatif yakıt ve ham maddeye dönüşmeye başladı" dedi.
 
YATIRIM ARTACAK
Türkiye’nin 3’üncü büyük limanı olan Petkim konteyner limanının birkaç ay içinde çalışmaya başlayacağını söyleyen Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, “Bunun yanında SOCAR’ın da yatırımları devam ediyor. Halen süren projelerin hayata geçmesiyle yaptığımız yatırım miktarı 20 milyar doları bulacak” ifadelerini kullandı.
 
ULUSLARARASI PAZARA AÇILACAĞIZ
Folkart Genel Müdürü Metin Sancak ise teknolojik bir kurum olmak için gerekli altyapı çalışmalar yaptıklarını ve dijital bir yaşama önem verdiklerini kaydetti. Avrupa’nın en yüksek binası olacak 400 metre uzunlukta ve 85 katlı binayı İzmir’e kazandıracaklarını aktaran Sancak, “Bugüne kadar 5 projemize 800 milyon TL harcadık. Satışa sunduğumuz yatırım miktarı ise 2.6 milyar dolar. 2017’de de Ulusal Kalite Ödülü’nü almak istiyoruz” dedi. Önü en açık şehrin İzmir olduğunu da sözlerine ekleyen Sancak, “Farklı olanı yapıp ürünle yabancılaşmaya izin vermedik. İzmir’deki müşteri dönüşümlerini takip eden bir departman oluşturduk ve ne yaparsak nasıl karşılanacağını değerlendiriyoruz. Türkiye’nin en büyük ilk 5 firması olmak için uluslararası pazarlara da açılacağız.”

ORTA ASYA DEMİRYOLUYLA BULUŞACAK
Arkas CEO’su Önder Türkkanı, 22 farklı ülkede 6 bin 500 kişiyi istihdam eden bir kurum olduklarını açıklayarak, “Uluslararası oyuncu olan bir firmayız. Dönüşümü sağlayan firmalar ülkelerini bile pozitif olarak değiştirebilir. Dönüşümü yapma etkinliği ise insanın genlerinde olan bir şey” diye konuştu. Verimliliği arttırmak için İzmir’de Sasalı Köyü’ndaki bir binadan dünyadaki 22 ülkeye hizmet verdiklerini kaydeden Türkkanı, “Dijital dünyanın nimetlerinden bizler de yararlanıyoruz. Müşterilerin tercihlerini derin analiz ederek yenilikler de gelir. Bu yıl İtalya’da bir liman, yurtiçinde ise demiryoluyla limanları birbirine bağlayacak bir sistem için çalışıyoruz. Böylece Orta Asya’ya kadar uzanan bir demiryolu için uğraşıyoruz” dedi.

 
İzmir’de sigorta firmaları isyan etti!
 
İki gündür süren sağanak Kayaköy'ü göle çevirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de sigorta firmaları isyan etti!
İzmirli sigorta şirketleri kar oranın düşmesi ve yasaların geçmişe dönük ...
İşte zamlı ve AGİ'li asgari ücretler
Asgari ücretin, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren 1300 liraya yükselmesiyle ...
Çeşme’deki ‘altın’ arazinin sahibi belli oldu
ÖİB tarafından belediye baypas edilerek imarı dönüştürülen Çeşme Dalyan’da ...
 
Doların ateşi yükseldi: Kritik eşik aşılacak mı?
Suudi Arabistan-İran arasında artan gerginlik ve beklentileri aşan enflyasyon ...
TÜSİAD’tan 2023 uyarısı: 200 milyar bile zor!
TÜSİAD Baş ekonomisti Zümrüt İmamoğlu ve TÜSİAD Başkanvekili Şükrü Ünlütürk, ...
Ege ihracatı 2015’te geri saydı!
2015 verilerine göre Ege 10 milyar 463 milyon 13 bin dolarlık ihracat ...
 
Merkez Bankası enflasyonu yine ıskaladı: 10’da 10!
Merkez Bankası 10 yıl üst üste enflasyon hedefini tutturamadı. 2015 yılı ...
Zam listesi: Köprüden otoyola, sigaradan elektriğe…
2016 yılı beraberinde zamları da getirdi. 1 Ocak itibariyle bir çok şeye ...
CHP’li Başkan’dan İstanbul altını önerisi!
Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş'ta tünel projesinin yap-işlet-devretle ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva