HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mart 2022 Cuma - 18:06

Tugay, 'Ortada proje yok’ dedi... 'Mimar 20 milyon istedi!'

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yapılan çağrı üzerine Karşıyaka Stadı projesini İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin ardından çalışmaların başlamaması yerel muhalefetten tepki topladı. İletilen projenin ‘avan proje’ olduğunu, projeyi bakanlığın tamamlaması gerektiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Projenin tamamlanması için Büyükşehir’le görüşüldü fakat çok ciddi bir para talebinde bulunmuşlar. 20 milyona yakın para istenmiş. Büyükşehir’de proje için bu parayı veremeyeceğini iletmiş. Bakanlık stadı yapmıyor madem bari projesini yaptırsın” ifadelerini kullandı.

Tugay,  Ortada proje yok’ dedi...  Mimar 20 milyon istedi!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı ile ilgili geçtiğimiz hafta SONSÖZ TV’ye konuk olan AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan eleştiri gelmişti. Stad için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yapılan çağrı yapılmış, bunun üzerine bakanlık protokol ile yapımını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devretmişti. Ancak o noktadan sonra herhangi bir işlem yapılmaması üzerine AK Partili Kaya, projenin gönderildiğini ancak Karşıyaka Belediyesi’nin kaybettiğini iddia etti. SONSÖZ TV’ye konuk olan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay buna yanıt olarak ‘Çok üzücü, ibretlik bir ifade...’ diyerek gönderilen projenin ‘avan proje’ olduğunu bununla stad değil, bina bile yapılamayacağını söyledi ve konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BU PROJEYLE BIRAKIN STADI, BİNA BİLE YAPAMAYIZ
Karşıyaka Stadı için taraflarına iletilen projenin, uygulama projesinin ön hazırlık çalışması olduğunu söyleyen Tugay, bunun bir proje olmadığını, isterse AK Partili Kaya’ya izha edeceğini aktardı ve şu sözleri ekledi:

“Bakanlık ‘bize bu stadı yapamayacağız’ dedi. Olay buradan başladı. Bakanlık yapıyordu da biz engel olduk gibi bir durum yok, elini kolunu tutan yoktu. Yapsınlar yine elini kolunu tutan yok. Onlar bütçe ayırmıyorlar. Sonrasında ‘Büyükşehir yapsın’ dedik. Uzlaştık. Başkan Soyer ‘bunu yapmaya iradem var’ dedi ve kabul etti. Ama hala aynı noktadayız... Biz bu stadı yapmak istiyoruz ama proje konusunda sorunlar var. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya demiş ki; ‘bu projeler hazır, belediyeye verdik, kaybettiler herhalde...’ Kendi ellerindeki projelerden haberi yok. Çok üzücü, ibretlik bir ifade... Herhalde kendisine yanlış bilgi verilmiş. Ben verdikleri projelere yeniden tek tek baktım. İsterse kendisine izha ederim. Bize iletilmiş tek bir şey var o da; avan proje... Bununla projenin yapıldığı nerede görülmüş... Yapılan işin adı zemin iyileştirme çalışması... Bu bir proje değil. Proje yok. Bununla yapım ihalesine çıkılmaz. Detaylı proje, teknik proje hiç yok. Bu projeyle bırakın stadı bina bile yapamazsınız.”

PROJE MALİYETİ İÇİN 20 MİLYON İSTEMİŞLER

Proje başlangıcında görev alan mimarın süreç boyunca devam etmesi gerektiğini ve ona bağlı olduklarını hatırlatan Tugay, o mimarın projenin tamamlanması için 20 milyon lira civarında para istediğini söyleyerek sitemde bulundu. Tugay, bakanlığa projeyi tamamlamaları çağrısında bulunarak geri kalan yapım sürecini üstleneceklerini şu ifadelerle belirtti:

“Her şeyden önce avan projeyi yapan mimara bağlısınız. O yürütecek. Büyükşehir’le görüşüldü fakat çok ciddi bir para talebinde bulunmuşlar. 20 milyona yakın para istenmiş. Büyükşehir’de proje için bu parayı veremeyeceğini iletmiş. Bakanlığın verdiği mimarın projesini yürütmemiz gerek, bunu yapmayacağım dersek davalık oluruz. Bundan devam etmeliyiz. Bakanlık stadı yapmıyor madem bari projesini yaptırsın. Beni ilgilendirmez deyip bırakıyor ancak böyle konuşmadık. Biz niye ‘bize verin’ dedik? Yapmadıkları için... Yapıyor olsalar neden isteyelim. Bunlar beceriksiz, yapmıyor diyerek çözüm üretilmez! Ortada proje yok. Mimarı siz belirlemişsiniz. Ruhsat vermediler diye hikaye anlatmışsınız. Bunların hiçbiri yok. Sadece bir avan proje var. İZVAK Başkanı da ‘proje hazır dedi’ yok öyle bir şey. Uygulama projesini belediye yapsın diyorlar ama maliyeti 20 milyon deniyor. Bunlar böyle konuşulmadı... Yapım ihalesini alan firma projeyi hazırlayabilir ama mimarı da onun belirlemiş olması lazım. Başkasının belirlediği bir mimar ve yüksek bir miktar var. Siz hiçbir mimari proje yapmamış olursunuz, sıfırdan verirsiniz o zaman yapabiliriz. Ancak böyle olamıyor. Çünkü yapacağımız sil baştan proje dava konusu olacak. Bunu başlatanın bitirmesi lazım. O da bakanlık... Projeyi tamamlasınlar, sonra biz yapalım. Yapım maliyetinin 30 milyon doları bulacağı düşünülüyor. Yapım projeleri tam olması lazım ki biz ihaleye çıkalım. Şuan o mümkün değil.”

 
Erdoğan: Hayat pahalılığı sorununu aşacağız
 
Manisa'da zincirleme kaza... Yaralılar var!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 26 Mart 2022 Cumartesi 11:29

Oraya stad yapmak Karşıyaka ya yapılacak en büyük ihanettir.Orada antreman yapmış,maça oynamış maç seyretmiş biri olarak yazıyorum.Oraya spor kompleksi yapılır.

Yorumu oyla      3      3  
ksk 26 Mart 2022 Cumartesi 11:16

Karşıyakanın göbeğine hele sahile stat olmaz boş boş konuşulmasın bir maç günü tramway hattında park etmiş araçları görürsünüz.Ters bir sonuçtan sonra çevredeki cam çerçevenin aşağı indiğini görürsünüz.Bunu söylemek felaket tellallığı değildir.Yıllarca deplasmanlara gitmiş mola yerlerinde çıkan olayları yaşamış biriyim.Maalesef henüz maç seyretme zevkini heyacanını öğrenememiş bir toplumumuz var.İstisnalar kaideyi bozmaz.

Yorumu oyla      3      3  
Hùsnù Ali Ìçke 26 Mart 2022 Cumartesi 07:40

Ùlkede stad yapılmıyan yer kalmadı profosyonel kùlùp bù olmuyan yerlere bile stad yapîldı bizim stadımız korumak yerine yıkanlar o gùnlerde en kısa zamanda modern ve gelir getirecek kulu bùn gelece?i olan projelerin hazır oldu?u nu beysn ederlerken demek ki yalan sòylùyorlarmış bu gùn o sòylemler kayıtlı dır bunların açıklanması zor değildir kimler oldukları biliniyor bu açıklanmalıdır.

Yorumu oyla      3      3  
Karşıyakalı... 26 Mart 2022 Cumartesi 06:53

Başkan hani yapıyordunuz hak hukuk adalet ne oldu...

Yorumu oyla      3      4  
Tufan Atakişi 25 Mart 2022 Cuma 23:36

Parti filan fark etmiyor. Siyasiler seçmenleri balık hafızalı görmeye o kadar çok alıştılar ki. Sayın Başkan Cemil Tugay: "Bakanlık bize bu stadı yapamayacağız dedi. Olay buradan başladı. Bakanlık yapıyordu da biz engel olduk gibi bir durum yok, elini tutan yoktu." demiş. Halbuki kendinden önceki CHP'li başkan; "Bu stadı yaptırmam. Gerekirse önüne çadır kurar engel olurum." dediğini unutmuş. Bizi resmen kandırmaya çalışıyor...

Yorumu oyla      2      3  
emre 25 Mart 2022 Cuma 20:19

atıp tutması değildi. hadi yapın stadı görelim

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'nin acı günü... Şenol Malkoç son yolculuğuna uğurlandı
Geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşama gözlerini ...
Aydın'da Dünya Tiyatro Günü'ne özel program
Aydın Büyükşehir Belediyesi (ABB) Şehir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro ...
Başkan Kılıç’tan su tasarrufu çağrısı
Sınırlı su kaynaklarına dikkat çekmek isteyen Buca Belediyesi, önemli ...
 
Soyer: Ekmeği 2 TL'den satabilir hale geldik
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin ...
‘Alaçatı Ot Festivali’ne gitmeyeceğim’ dedi... Gastronomi yok, eğlence var!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, geçtiğimiz ay Karşıyaka’da ...
ESHOT'tan teknolojik hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, gün içinde başta trafik ...
 
Narlıdere’de Türk Müziği rüzgarı esti
Narlıdere Belediyesi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Anadolu ...
Geri sayım başladı... Marble kapılarını açıyor!
Doğal taş ve mermer sektörünün dünyada en iyi üç fuarından biri olan, ...
Depremzedelere burs desteği... Bayraklı'da anlamlı protokol!
Çocukların ve gençlerin eğitim süreçlerine katkı koymak için çalışmalar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva