HABERLER>MAGAZİN
7 Eylül 2009 Pazartesi - 00:00

TRT için ilahi okuyacak

ÇDSO Daimi şefi Emin Güven Yaşlıçam'la tenor olarak özel provalar yapan Burak Kut, klasik müzik eğitimi aldığını vurgulayıp, "Senfonik ilahi konseri tam bana göre" dedi.’

TRT için ilahi okuyacak


ÇDSO Daimi şefi Emin Güven Yaşlıçam'la tenor olarak özel provalar yapan Burak Kut, klasik müzik eğitimi aldığını vurgulayıp, "Senfonik ilahi konseri tam bana göre" dedi.’
 
Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin Korosu'nun da eşlik edeceği, aynı sahnede 125 sanatçının buluşacağı konser için geri sayım başladı. Merkez Park Açık Hava Tiyatrosu'nda Ortadoğu ve Balkanların en büyük camisi olan aynı anda 28 bin kişinin namaz kılabildiği Sabancı Merkez Camii'nin silueti eşliğinde verilecek konser halka açık gerçekleştirilecek.
 
Konserin solistlerinden Burak Kut da, ÇDSO Daimi Şefi Emin Güven Yaşlıçam'la tenor olarak özel provalar yaptı. Klasik müzik eğitimini İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin Piyano ve Şan Bölümü'nde aldığını belirten Kut, daha önce birçok senfonik projenin içinde yer aldığını söyledi.
 
Adana'nın tanıtım etkinlikleri kapsamında ramazan ayının ruhuna uygun şekilde organize edilen 'Senfoni İle İlahiler' konseri için aldığı teklifi memnuniyetle kabul ettiğini vurgulayan Burak Kut, "İnanç, yaradan ile inanan arasındadır. Ben ilahilerle maneviyat duygularımı derinden hissediyorum.  İlahi söylemek benden çok uzak olan bir konu değil. Bir tarafta maneviyatla ilgiliyim, diğer tarafta senfonik eğitim aldım bu nedenle bu proje tam benim için. İlahilerden etkilendim Sufizm'den, Mevlana'dan Kuran-ı Kerim'den etkilenmemek mümkün değil. Mevlana'yı ve Sufizm'i incelediğinizde ders alınması gereken, insana yaşarken huzura kavuşturabilecek, gerçekten de öğrenilmesi gereken ve manevi anlamda zenginleştirecek konular var" dedi.
 
Klasik müziği popülerleştirmeyi amaçladığını da anlatan Kut, "Benim amacım biraz da klasik müziği popülerleştirmek. Klasik müzik eğitimini alırken benim aklımda bu vardı zaten yine popüler müziği yapıp klasik müziği de popülerleştirmek. Bu tür müziği dinlemeyen insanlara belki de popüler bir kişi olduğum için benim aracılığımla sevdirebilirim diye düşünüyorum. Hayranlarımdan şimdiye kadar hiç kötü bir tepki almadım aksine olumlu yorumlar alıyorum" diye konuştu.
 
ÇDSO Daimi Şefi Emin Güven Yaşlıçam ise, orkestranın 3 yıl önce merhum Adanalı iş adamı Hacı Ömer Sabancı'yı anmak için de 'İlahiler ile Senfoni' konseri verdiğini belirterek, aynı projeyi Ramazan ayında gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İlerleyen dönemlerde 'Türkülerle Senfoni' projesini de hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirten Yaşlıçam, şöyle dedi:
 
"Sayın Valimiz İlhan Atış, bu projeye çok destek verdi. Yaklaşık 1.5 aydır projeyle ilgili çalışmalar sürüyor. Konserin 11 ayın sultanı Ramazan'a denk gelmesi inanılmaz bir güzellik. İlahilerin çağdaş müzikle birleştiğini görmek çok önemli. İlahilerle başladığımız bu projelere yenilerini de ekleyeceğiz. Bundan sonraki projelerimizde Türk gelenek, görenek örf ve adetleriyle ilgili çalışmalar yapacağız. Anadolu'nun bağrından çıkan otantik türkülerimizi klasik müzikle bileştireceğiz her bölgenin ayrı güzelliklerini bir araya getireceğiz. Türkülerle senfoni yapacağız."  (Hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Servet’’in sevgilisi Almanya'nın en güzeli
Galatasaray'ın milli futbolcusu Servet Çetin’’in sevgilisi olduğu ...
Deniz’’e lahmacun da yasak!
Bin mahkum arkadaşına, iki bin 500 lahmacun ve ayranla iftar yemeği vermek ...
Yakışıklılığı engel oldu
Hollywood’’un karizmatik aktörü ve en seksi erkekler listelerinin üst ...
 
Beni kötü kadın yaptılar!
"Mıhlıçay Aşıkları" filmindeki sahneleriyle gündeme gelen Selen Görgüzel, ...
Moda Victoria’’dan geçer!
Dünyaca ünlü Elle dergisi Spice Girls’’ün yıldızı, David Beckham’’ın eşi ...
İstanbul'a kavuştular
Dün Nişantaşı'ndaki özel bir hastanede doğum yapan Şirin Ediger, ...
 
Popstar'da başörtü krizi
Fox TV'de yayınlanan Popstar Alaturka programınının Cuma akşamı ...
"Bunu annemiz de yaptı anneannemiz de"
Berrak Tüzünataç'tan sevişme sahnelerine verilen cezalara tepki: ...
Heidi Klum sere serpe!
Başarısıyla herkesi kıskandıran ünlü top model Heidi Klum , basına bugüne ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva