HABERLER>GÜNCEL
13 Şubat 2023 Pazartesi - 16:05

Tren seferiyle 30 bin depremzede tahliye edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca deprem nedeniyle trafiğe kapalı güzergah bulunmadığı, 158 tren seferi ile afetten etkilenen yaklaşık 30 bin kişinin tahliye edildiği açıklandı.

Tren seferiyle 30 bin depremzede tahliye edildi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada; bakanlığa bağlı kurumların misafirhaneleri, şantiyeleri, idari binalarının depremzedelerin kullanımına açıldığı belirtildi. Bölgeye konteyner, çadır desteğinin de sağlandığı kaydedildi. Deprem bölgesindeki vatandaşların borç nedeniyle kapatılan cep telefonu hatlarının açıldığı, hatlarına ücretsiz arama-internet tanımlandığı vurgulandı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 3 bin 750 personel ve 2 bin 473 araç ekipmanı ile sahada çalışmalarını sürdürdüğü aktarılarak, "6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen depremlerden sonra bölgede yürütülen çalışmalarla yol ağımızda tespit edilen hasarlara müdahale edilmiş ve ulaşım sağlanmıştır. Deprem nedeniyle trafiğe kapalı güzergahımız bulunmamaktadır" denildi.

158 TREN SEFERİ DÜZENLENDİ
Depremlerde 1275 kilometre demiryolu hattının etkilendiği, hattın 1060 kilometresinde çalışmaların tamamlanarak trafiğe açıldığı belirtildi. Bu sayede; Mersin-Adana-Osmaniye-İskenderun, Adana-Niğde-Kayseri-Ankara ile Sivas-Malatya-Elazığ ve Diyarbakır yönlerine kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlandığı kaydedildi. Afet bölgesinden tahliye işlemlerinin de sürdüğü aktarılarak, "Depremzede vatandaşlarımızın, depremin ilk gününden itibaren afet bölgesinden tahliyeleri ile aktarmalı olarak diğer bölgelere sevklerinde, sefere konulan ilave trenler ve tarifeli trenlerimizin hiçbirinde herhangi bir kısıtlama olmaksızın ücretsiz olarak seyahatleri sağlanmaktadır. Tahliyeleri gerçekleştirmek için afet bölgesinden 158 tren seferi düzenlendi, afetten etkilenen yaklaşık 30 bin vatandaşımızın tahliyeleri gerçekleştirildi. Afet bölgesinden vatandaşlarımızın tahliyelerini sağlamak için Sivas, Ankara, Konya, Karaman, Kayseri, Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Kütahya gibi illerimize yönelik ilave seferler başlatıldı. Yolcu vagonları, eğitim ve sosyal tesisler aracılığı ile 6 bin kişilik barınma imkanı sağlandı. 458 gönüllü doktor ve 2 bin 700 askeri personel YHT setleri, DMU setleri ve konvansiyonel trenlerle deprem bölgesine sevk edildi" açıklaması yapıldı. 

'659 VATANDAŞIMIZ DENİZ YOLU İLE TAHLİYE EDİLDİ'
Özellikle Hatay’a ulaştırılacak yardımlarda deniz yolunun da alternatif olarak kullanıldığı kaydedilerek, "İskenderun Limanı'ndaki yangın tam olarak söndürüldü. Hurdaya dönmüş olan yaklaşık 1500 üzerindeki konteyner tek tek konteyner istifinden çekildi. Bundan sonraki süreçte de yanan konteynerlerin sahadan alınarak limanın rehabilite edilmesi planlanıyor. İskenderun Limanı’na Ro-Ro ve yolcu gemileri yanaşarak insani yardımları da tahliye ediliyor. Deprem bölgesine denizyoluyla insani yardım ve özellikle iş makinalarını nakliye etmek için ilk gemiler İstanbul, İzmir ve KKTC’den ilk 24 saatte yüklenmeye başlandı. 12 ticaret gemisinden, 8'i İskenderun Körfezi limanlarına, biri Mersin’e bugüne kadar yüklerini boşalttı. Bu 9 gemide, 290 TIR insani yardım malzemesi, vinçler dahil 338 iş makinesi, 4 yüklü akaryakıt tankeri ve 809 destek personeli bulunmaktadır. Bu gemilerin dönüşlerinde 659 vatandaşımız denizyolu ile bölgeden tahliye edilmiştir. Ayrıca, 38 büyük balıkçı gemisi ile Mersin ve Adana’dan sürekli insani yardım malzemesi, seyyar tuvaletler ve jenaratör gibi gıda ve diğer yardım malzemeleri kara trafiği bypass edilerek Çevlik Balıkçı (Samandağ) barınağına gönderilmiş olup, bu faaliyete devam edilmektedir. Ayrıca bu tekneler dönüşlerinde tahliye operasyonu da gerçekleştirmeye devam etmektedir" denildi.

Deprem bölgesi havalimanlarında toplam 4 bin 932 uçuş trafiğinin gerçekleştirildiği belirtildi.  

Tahliye amaçlı uçuşlar ile toplam 205 bin 526 depremzedenin diğer illere transferi sağlanırken, 2 bin 644 ton insani yardım malzemesinin de deprem bölgesindeki havalimanlarına ulaştırıldığı kaydedildi. (DHA)

 
'Yurtlarımızın boş kapasitesi değerlendirilecek'
 
Amcasının cenazesi için gitmişti... İzmirli hemşireden acı haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yurtlarımızın boş kapasitesi değerlendirilecek'
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Yurtlarımızın ülke ...
Enkazdan kurtarılan baba- kız, 8 gün sonra birbirine kavuştu
Hatay'da enkazdan kurtarılıp, Adana'daki hastaneye sevk edilen Ahmet Ayan, ...
Bakan Bozdağ: Diyarbakır’da vefat sayısı 344
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremde 344 kişinin yaşamını yitirdiğini ...
 
Öğrenci yurdu yolunda kaza... Baba ve kızı öldü!
Trabzon'un Arsin ilçesinde, kar yağışıyla kayganlaşan yolda kontrolden ...
30 rehberin öldüğü otel hakkında suç duyurusu
Adıyaman'daki bir otelin enkazındaki 43 kişilik rehber grubunda hayatını ...
Tam 200 gün oldu... Katil aramızda!
İzmir’de boşanmak üzere olduğu eşi Ezgi Özarslan’ı öldürdükten sonra kaçan ...
 
Bakan Özer duyurdu: 10 ilde okulların açılacağı tarih belirsiz
Milli Eğitim Bakanı Özer, depremin vurduğu 10 ilde okulların ne zaman ...
Sevindirici haber... 178 saat sonra sağ kurtarıldı!
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 178. ...
Cami inşaatının iskelesi çöktü: 1 ölü, 1 yaralı
Mardin'de cami inşaatının iskelesi çöktü. Meydana gelen kazada 1 kişi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva