HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Temmuz 2022 Cuma - 13:33

TİS masası devrildi... Sendikadan yüzde 115'lik zam talebi!

Narlıdere Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada toplu iş sözleşmesi sürecinin olumsuz sonuçlandığı ve 13 Temmuz itibariyle işçilerin greve çıkacağı belirtildi.

TİS masası devrildi... Sendikadan yüzde 115 lik zam talebi!

EGEDESONSÖZ- Uzun süredir sendikayla toplu iş sözleşmesi sürecini yürüten Narlıdere Belediye Başkanlığı, anlaşmaya varılmadığı açıklamasında bulundu.

İşçilerin yüzde 115'lik zam talebinin belediye tarafından karşılanmasının ve sürdürülebilir olmasının mümkün olmadığının altı çizildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Narlıdere Belediyemiz’de hali hazırda aylık en düşük işçi maaşı net: 6.674,00 TL, ortalama işçi maaşı net 7.023,00 TL, en yüksek işçi maaşı net 8.301,00 TL'dir. Mart ayından bu yana sürdürdüğümüz toplu sözleşme sürecinin sonunda Belediyemiz’in tüm imkanları işçimizin lehine zorlanarak aylık en düşük işçi maaşı net 9.857,00 TL, ortalama işçi maaşı net 10.332,00 TL, en yüksek işçi maaşı net 12.070,00 TL olacak şekilde teklif sunulmuştur. Buna yıllık ikramiye ve yan haklar da dahil edildiğinde en düşük işçi maaşı aylık net 12.566,00 TL olmaktadır. Ancak Belediyemiz’de örgütlü işçi sendikamız %115 i aşan oranda zam teklifinde ısrarcı olduğundan, üzülerek belirtmek isteriz ki toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanmıştır.

Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve alım gücündeki azalma hepimizin ortak sorunu olmakla beraber, Belediyemiz gelirlerinde %50 oranında dahi artış olmamışken %115 oranında ücret artışı gerçekleştirip düzenli maaş ödemesini sürdürebilme imkânımız bulunmamaktadır. Bu nedenle işçi sendikasının aldığı karar doğrultusunda 13 Temmuz sabahından itibaren grev uygulaması başlayacaktır. Belediye hizmetlerinde oluşabilecek kesinti ve aksaklıklar için halkımızın hoşgörü ve anlayışına sığınıyor, tedbirli davranılmasını talep ediyoruz.

Belediyemizin tüm koşullarını zorlayarak verebildiği en yüksek zam oranının bu olduğunu da değerli işçilerimizin bilgisine sunuyor, yetkili sendikamızla yapacakları istişare sonucunda sözleşmeyi masada bitirmeye hazır olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz. Sendikamızla bugüne kadar demokratik bir ortamda devam eden toplu sözleşme görüşmelerimizi, Narlıdere halkımıza ve çalışanlarımıza grev olumsuzluğunu yaşatmadan karşılıklı hoşgörü ve anlayış içerisinde sonuçlandıracağımıza olan inancımızla herkesin bayramını kutluyoruz."

 
4'üncü kattan düşen kız kurtarılamadı
 
AK Partili Kırkpınar'dan bayram mesajı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Esmanur Kibar 7 Ağustos 2022 Pazar 14:34

nerde oo şöyle maaş veriyoruz böyle veriyoruz diye şovv yapan CHP belediyeleri?? hükümet işçisine memuruna bu yıl içinde %52+30=82 zam yaptı? birde bu daha bişey değil asıl zammı yılbaşında yapıcaz diyor? şovmen CHP az yedirdiklerinden kıssında işçisine sahip çıksın!

Yorumu oyla      3      4  
can can 13 Temmuz 2022 Çarşamba 12:45

"chp'nin en yüksek oy aldığı ilçe" efsanesine son! son yerel seçimde akp seçime girmemiştir, mhp çok zayıf bir adayla katılmıştır. daha önce abdül batur'un karşısına alternatif aday çıkaran öz chp'liler bu kez genel merkezin adayını desteklemiştir. akp'nin katılmaması nedeniyle tarihin en düşük katılımlı yerel seçiminde rekor(!) kırılmıstır, bilginize...

Yorumu oyla      4      4  
narlıdereli 8 Temmuz 2022 Cuma 23:44

hükümet kaynaklarımızı kesti, iller bankası kesintisi arttı, ekonomik kriz vb deniyor ama şirkete yüzlerce insan alınıyor. para yoksa neden alınıyor varsa neden kadrolu işçiye zam verilmiyor?

Yorumu oyla      5      4  
EMEKÇİ 8 Temmuz 2022 Cuma 21:55

CHP nin en yüksek oyu aldığı ilçede ülkenin en düşük kadrolu işçi yevmiyesi veriliyor. 176.00TL, 181.00TL, 186.00TL yevmiyelerle canla başla çalışan işçilere %50 zam teklifi kabul edilebilecek bir teklif değildir. İşçi Emeğini alın terini verdiği belediyesinden sadece emeğinin karşılığını istiyor. Bu da analarının ak sütü gibi helaldir haktır. Çakma enflasyonun %82 olduğu ülkemizde bunun CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ''da TUİK önünde basın açıklamasıyla belirtmisken işçinin talebini haksız bulmak vicdanlara sığmaz.Aclık sınırının biraz üzerinde kadrolu işçi çalıştırdığı basın açıklamasıyla kamuoyuna açıklayan Narlıdere Belediyesi bu durumun devam etmesini talep etmektedir. Bu aciklamayla Narlıdere Belediyesi İşçisinin ve ailelerinin gönüllerinde yara açmıştır. Saygılarımla

Yorumu oyla      3      4  
İŞÇİ 8 Temmuz 2022 Cuma 18:55

İzmir belediyelerinde sözleşmeli memur ve memurlara gelince 18-19.000? alanlara ses çıkarılmazken maaşları sır gibi saklanırken iş gariban işçinin aldığı 6-7.000? maaşa zam yapılmaya geldiğinde memurun aldığının tanından geçmeyen zam yapıldığında bütün gazetelere televizyonlara şöyle zam yaptık böyle zam yaptık diye abartan bu İZMİR BELEDİYELERİ formaliteden yandaş 50-60 işçiyle halay çekip bir de üzerine vatandaşla karşı karşıya getirip düşman belletiyorlar işçiyi! YEMİN EDERİM ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ! Son 4-5 sözleşmedir aynı taktik :) sözde sosyalist devrimci adaletli liyakatli belediyelerimiz

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih Gürbüz davasında ne karar çıktı?
İzmir'in Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün 'silahla kasten yaralamaya ...
Batur'dan 'Gültepe' yorumu: Çifte bayram kutluyoruz!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe planlarıyla ilgili olarak ...
Ödemiş’te bayramlaşma töreni yapıldı
Ödemiş’te Kurban Bayramı öncesi bayramlaşmanın adresi Park Kafe oldu. ...
 
Srebrenitsa'da katledilenler Konak'ta anıldı
Binlerce Boşnak'ın katledildiği SrebrenitsaKatliamı’nda yaşamını yitirenleri ...
Turizm cennetine arıtma tesisi geliyor... Planlar görücüye çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme ilçesi sınırları içerisinde bulunan ...
Karakayalı'dan çalışanlara bayram müjdesi!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kurban Bayramı dolayısıyla ...
 
Çeşme bayrama hazır... Milyonları ağırlayacak!
Denizi, rüzgârı ve plajlarıyla yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi ...
Batur’dan bayram mesajı: Bu zor günleri birlikte aşacağız
Konak Belediyesi’nin tüm birimlerini ve şantiyelerini ziyaret ederek, ...
Karabağlar Belediyesi THM Korosu'ndan yaz konseri
Murat Sincer yönetimindeki Karabağlar Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva