HABERLER>GÜNCEL
31 Ocak 2012 Salı - 13:26

Termik santrale 27 sayfalık iptal davası

Aliağa Belediyesi'nin, İzdemir Enerji AŞ tarafından yapılmak istenilen termik santraline verdiği inşaat ruhsatının iptali için dava açıldı. 27 sayfalık dava dilekçesinde imardan çevreye, termik santralin İzmir kent merkezine etkilerine kadar bir çok konuya yer verildi.

Termik santrale 27 sayfalık iptal davası

İZMİR - Aliağa Belediyesi tarafından 2011 yılının son iş günü İzdemir Enerji AŞ'ye termik santral kurması için verilen inşaat ruhsatı, iptal davası ile karşı karşıya kaldı. Avukat Enis Dinçeroğlu, İzmir Barosu, Karşıkaya Belediyesi, Foça Zeytin Üreticileri Birliği, Menemen Ziraat Odası ve çok sayıda vatandaş adına Aliağa Belediyesi'nin verdiği inşaat ruhsatının iptali için İzmir İdare Mahkemesi'ne 27 sayfadan oluşan dava dilekçesi ile başvurdu.
 
Aliağa Belediyesi tarafından verilen ruhsatın hukuka aykırı olduğu ve uygulanması halinde telafisi imkansız zararların doğacağının ifade edildiği dava dilekçesinde ruhsatın dayandırıldığı 1/100 bin'lik Manisa-Kütahya İzmir Çevre Düzeni Planı'nın yürütmesinin Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından durdurulduğu, Aliağa için ayrıntılı bir sanayi çalışması yapmadan önerilecek yeni sanayi yatırımlarının İzmir üzerinde olumsuz etkiler yaratacağı ve giderilmesi mümkün olmayan çevre felaketlerine yol açacağı ifade edildi.
 
İNGİLİZCE BAŞVURU
Dava dilekçesinde ayrıca firmanın inşaat ruhsatı için Aliağa Belediyesi'ne verdiği projenin İngilizce hazırlandığına dikkat çekilerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nde resmi yazışma dili Türkçe olmasına karşın projenin yanı sıra dilekçede bulunan santrale ait statik hesap çıktıları da İngilizce'dir ve Türkçe çevirisi yoktur. Projenin İngilizce olması hazır bir projenin alınarak uygulandığını ortaya koymaktadır. Aliağa Belediyesi, zemin etüdü yapan firmanın şerhine ve Jeoloji Mühendisleri Odası'nın olumsuz görüşüne rağmen ruhsat iznini vermiştir" denildi.
 
SAĞLIK BANDI YOK
Aliağa Belediyesi'ne yapılan inşaat ruhsatı başvurusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken bir takım işlemlerin de yapılmadığı dikkati çekti. Yapılmayan işlemlerin başında İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği gereği yapılması gereken jeofizik etüdlerin yapılmaması, 1'inci Sınıf gayrı sıhhi müesseseler için oluşturulması gereken sağlık bandının olmadığı, termik santralin kurulacağı alanın mevcut imar planlarında sanayi alanı, tarımsal niteliği olan alan, turizm ve ikinci konut alanı olarak işaretli olduğu ileri sürüldü.
 
CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ DE BAŞVURDU
Aliağa Adliyesi önünde bir araya gelen CHP'li Belediye Meclis üyeleri termik santral ruhsatının iptalı için yargıya başvurdu. CHP'li Belediye Meclis üyeleri adına konuşan Haydar Karaman, Aliağa Belediyesi tarafından 30 Aralık 2011 tarihinde İzdemir Enerji Üretim A.Ş.'ne kömüre dayalı termik santraline yapı ruhsatı verilmesi olayında bilgileri olmadığını hatırlattı. Yapı ruhsatı düzenlenmesinin Belediye Meclisi iradesi dışında bir karar olduğunu kaydeden Karaman, "Yapılmak istenen termik santrale karşı gerek hukuki ve gerekse diğer mücadelelerde çeşitli kişi ve kurumlarla ortaklaşa sürdürdüğümüz çabalar devam ederken bu ruhsatın iptali için dava açacağımızı kamuoyuna duyurmuştuk. Bu süreçte uzun uğraşlar ve incelemeler sonucu oluşturduğumuz hukuki ve teknik açıdan iptale gerekçe olacak eksiklikleri içeren dava dilekçemizi hazırladık. Önce yürütmenin durdurulması sonra da ruhsatın iptali için hazırladığımız dava dilekçemizi bugün İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesi'ne iletilmek üzere Aliağa Asliye Hukuk Mahkemesi'ne teslim edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da özellikle ithal kömüre dayalı termik santrallerin bilinen zararlarına karşı her türlü mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygılarımızla bildiririz" dedi. Açıklamanın ardından CHP'li Belediye Meclis üyeleri Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava dilekçelerini teslim etti.
 
Basın açıklamasına CHP'li Belediye Meclis üyeleri, Hüseyin Ekren, Haydar Karaman, İlknur Köse, Bahar Deniz, Selma Orhan, M. Nurettin Bayrav, Fuat Özer, Mustafa Kabadayı, Kıymet Baysal ve Barış Eroğlu katıldı.(Şahap Avcı/DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet 31 Ocak 2012 Salı 14:36

barış eroğlu da katılmışmı maşallah maşallah insanda utanmak olur!!!

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Münevver'in babası tazminata mahkum oldu
Bakırköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, kızı Münevver Karabulut’u cinayete ...
Ege’nin Uludağ’ı ama sağlık ocağı kapalı!
'EGE'nin Uludağ'ı' olarak adlandırılan İzmir'in Ödemiş İlçesi Bozdağ Beldesi'nde, ...
Avukatlara sözlü danışma 500 TL'den başlıyor!
İzmir Barosu, 1 Ocak ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasında geçerli olacak ...
 
6 saatlik rötar İranlı yolcuyu çıldırttı
İstanbul’dan Antalya’ya gitmek isteyen İranlı yolcu, 6 saatlik rötar nedeniyle ...
Adana Belediyesi'ne operasyon: 18 gözaltı
Adana Büyükşehir Belediyesi'ne sabah saatlerinde düzenlenen yolsuzluk ...
Mehmet Altan'dan şok yandaş medya eleştirisi!
Kamuoyunda AK Parti Hükümetine muhalif kesimlerce yandaş gazeteciler arasında ...
 
Ölüm şişesi üreten ve pazarlayan 6 kişi yakalandı
İzmir'deki bir depoda ürettikleri sahte içkileri Marmaris'te turistik ...
“Kadın tecavüz anında bağırmadı, rızası var”
Diyarbakır’da 5 yıl önce eşini kaybeden zihinsel engelli Emine B.’ye tecavüz ...
70 bin öğretmen yeniden okula dönüyor!
Milli Eğitim Bakanlığı’nda kadrosu olan ancak çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva