HABERLER>GÜNCEL
3 Kasım 2011 Perşembe - 18:15

Gasp cinayeti sanıklarına ömür boyu hapis

İzmir'de 7 ay önce, 42 yaşındaki Abdullah Büyük'ü Konak Meydanı sahilinde döverek öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Metin Duran ve 20 yaşındaki Hasan Kerpiççi, 'Kasten öldürme, gece vakti yağma' suçlarından ömür boyu ve 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gasp cinayeti sanıklarına ömür boyu hapis

İZMİR - Olay geçen 10 Nisan günü saat 03.30 sıralarında, Konak Meydanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin karşısındaki sahil şeridinde meydana geldi. Fotoğrafçılık yapan Abdullah Büyük, yaklaşık 2 yıl önce ayrıldığı eski eşi 39 yaşındaki Fatma Acabey ile tekrar bir araya gelmek için buluştu. Bir restoranda yemek yiyen çift aynı zamanda Acabey'in yaş gününü de kutladı. Eve dönmek için yürümeye başlayan Abdullah Büyük ile Fatma Acabey'in önü tanımadıkları iki kişi tarafından kesildi. İddiaya göre 2 genç, Acabey'in çantasını aldı. Müdahale eden Büyük, gençlerle tartışmaya başladı. Fatma Acabey'i tartaklayan gençler, Abdullah Büyük'ü yere düşürdü. Çantayı alamayan saldırganlar, Abdullah Büyük'ün başına sert bir cisimle vurarak kaçtı. Abdullah Büyük olay yerinde yaşamını yitirdi.
 
'POLİS KISA SÜREDE YAKALADI'
Polis, Fatma Acabey'in verdiği bilgiler doğrultusunda olayın şüphelileri olarak hırsızlık, hırsızlık malı satın alma ve uyuşturucu suçlarından sabıkalı Metin Duran ile sabıkası bulunmayan Hasan Kerpiççi'yi kısa sürede yakaladı. Acabey tarafından da teşhis edilen iki şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
 
İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme, gece vakti yağma' suçlarından ağırlaştırılmış Öömürboyu hapis ve 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanan iki sanık son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık avukatları Kübra Türkoğlu ile öldürülen Abdullah Büyük'ün babası İsa Büyük'ün avukatı Uluğ İlve Yücesoy da katıldı. Duruşma salonunda ve dışında polis geniş güvenlik önlemi aldı.
 
SAVCI BERAATLERİNİ İSTEDİ
Savcı, müşteki Fatma Acabey'in sanıklardan Metin Duran ile ilgili fotoğraf teşhisinden başka bir delil olmadığını belirterek, bu nedenle iki sanığın beraatlerini ve tahliyelerini talep etti. Sanık Metun Duran son savunmasında, "Olay günü ben orada değildim. İşlemediğim bir suçtan dolayı, suçsuz yere cezaevinde yatıyorum. Müştekiyi ilk kez duruşma salonunda gördüm. Beni bir tek fotoğraftan teşhis etmiş. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi. Hasan Kerpiççi de aynı yönde ifade verdi.
 
MAHKEME BAŞKANI ŞERH KOYDU
Mahkeme heyeti karar için kısa süreli ara verdi. Daha sonra kararı açıklayan mahkeme başkanı, kendisinin ceza verilmemesi yönünde şerhi olduğunu, ancak oy çokluğu ile sanıklara cinayet suçundan müebbet, yağma suçundan da 5'er yıl hapis cezası verdiklerini söyledi. Karar sonrası, kendilerini cezaevine götürecek askerlerin arasında gözyaşı döken iki sanık "Savcı bey ne olur, böyle olmaması gerekirdi" dedi. Savcı da "Yargıtay'da temyiz aşaması var" diye cevap verdi.
 

Sanıkların ceza aldığını öğrenen yakınları duruşma salonu girişini birbirine katıp, kendilerini yerden yere attı. Polis, tarafları güçlükle adliye dışına çıkarttı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargıtay üyelerini şoke eden N.Ç. protestosu
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 86’cı kuruluş yıldönümü etkinliği, ...
Ecevit’in evinin tapusu CHP’de
CHP Genel Başkanlarından Bülent Ecevit’in bağışladığı ev CHP tarafından ...
Fethullah Gülen'den teröre çözüm önerileri!
Fethullah Gülen, Kürt meselesi ve Çukurca saldırısıyla yeniden bir numaralı ...
 
Tacizci öğretmene 176 yıl hapis cezası
2009 yılında İkizce ilçesi Kaynartaş beldesinde öğrencilerine cinsel istismarda ...
Altaylı, o tecavüzcüleri deşifre etti!
Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde 13 yaşındaki N.Ç. ile para karşılığı ...
Van'a yardımdan dönen askeri konvoya saldırı!
Diyarbakır Karayolu’nda Van'daki depremde çalışarak işini tamamlayan, ...
 
Dinç Bilgin ablasını ebediyete uğurladı
Şenol Devrim'in cenazesi Alsancak Hocazade Camii'nde kılınan öğle namazının ...
Van'a yardım depremi: Canlı yayında bağış, sonra çark!
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, 23 Ekim Pazar ...
'Aktaşlar Çetesi'ne ceza yağdı
İzmir'de, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturarak 'adam öldürme, zorla senet ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva