HABERLER>GÜNCEL
24 Eylül 2023 Pazar - 11:05

TEKNOFEST İzmir için geri sayım!

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek.

TEKNOFEST İzmir için geri sayım!

Millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olan TEKNOFEST, İzmir’de Çiğli Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında birbirinden farklı kategorilerde düzenlenecek teknoloji yarışmalarında, ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce gencimiz hayallerini gerçekleştirmek için yarışacak.

TEKNOFEST 2023’te Roket, Model Uydu, Ulaşımda Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Tasarım, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom, Tarım Teknolojileri ve Robotik Yarışmaları gibi gençlerin ilgiyle takip ettiği 41 farklı teknoloji yarışması düzenlenecek.

TENOFEST İzmir’e ziyaretçi kayıtları, festivalin https://t3kys.com/tr/teknofest/visitor/apply/izmir/ adresi üzerinden yoğun şekilde devam ederken, festivali ziyaret etmek isteyenlerin linkteki katılım formlarını doldurmalarının alana girişleri kolaylaştıracağı bildirildi.

Festival Alanına Ulaşımda Toplu Taşıma Öneriliyor

Ayakları yere basmayan festival TEKNOFEST’in İzmir ayağında, ulaşım noktasında katılımcılar ve ziyaretçiler için pek çok alternatif bulunuyor. İZBAN, İZDENİZ, METRO ve ESHOT toplu taşıma araçlarının yanı sıra, dileyenler bisikletleriyle de festival alanına ulaşabilecek.

Katılımda beklenen ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle ulaşımdan kaynaklanabilecek sıkışıklık ve gecikmelerin önlenmesi için ziyaretçilerin, festival alanına ulaşımda özel araç yerine raylı sistem, denizyolu ve belediye otobüslerinden yararlanmaları öneriliyor.

Bu kapsamda İZBAN, Aliağa – Torbalı ve Torbalı - Aliağa hattında 12 dakika aralıklarla sefer düzenlenecek. İZBAN’ı Menemen yönünden kullanacak ziyaretçiler Teknofest alanına ulaşmak için Ulukent İstasyonu’nda inerek, 220 No’lu Ulukent – Teknofest Festival Alanı ESHOT ring otobüslerinden istifade edebilecek.

İZBAN’ı Alsancak yönünden kullanacak ziyaretçiler ise Teknofest alanına ulaşmak için Egekent İstasyonu’nda inerek, 219 No’lu Egekent – Teknofest Festival Alanı ESHOT ring otobüslerinden faydalanabilecek.

TEKNOFEST’e ulaşım için deniz yolunu kullanmak isteyenler, Konak – Bostanlı Deniz Otobüsü hattını veya Alsancak – Bostanlı Deniz Otobüsü hattını kullanabilecek. Deniz Otobüsü kullanacak ziyaretçiler, Bostanlı İskelesi’nde inerek 218 No’lu Bostanlı İskele – Teknofest Festival Alanı ESHOT ring otobüsleriyle festival alanına ulaşabilecek. ESHOT’un 218 No’lu Bostanlı İskele – Teknofest Festival Alanı, 219 No’lu Egekent – Teknofest Festival Alanı ve 220 No’lu Ulukent – Teknofest Festival Alanı ring otobüsleri, festival alanına sürekli seferler düzenleyecek.

 
Altınordu puanla tanıştı!
 
Altay Bodrum virajında!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 25 Eylül 2023 Pazartesi 11:10

Teknofest de Gosterilenlerin Tumu Yurt Disi İmalat... İnternete Bakmak İsteyen Bakabilir! Ticaret Bakanligi Gecen Sene Sonunda Binlerce Dronu Yurt Disindan Satin Almis... Daha Bir Dron Bile Yapamiyoruz... Dron Bile Yapamayan Bir Firma...

Yorumu oyla      2      3  
ANKARA 25 Eylül 2023 Pazartesi 11:08

Millet Aç Millet Sokaklar da Yatip Kalkiyor Tayyip ERDOGAN'in da Maksati Damadi Taninsin... Damadi Taninsin da Milyon Dolarlar Cöpe Gitsin Önemi Yok... Bu Dunyanin Bir de Öbür Tarafi Var...

Yorumu oyla      2      3  
ANKARA 25 Eylül 2023 Pazartesi 10:06

Teknofesten Alacaginiz Hava İle Aksama Tava Yapar Yersiniz... Adamin Giyecek Donu Yok Teknofest Diyor...

Yorumu oyla      2      3  
teknofest 24 Eylül 2023 Pazar 19:59

burada sırf damat takıntısı arkadaş keşke adamın neler yaptığını ve dünyanın o adama gıpta ile baktığını bir bilse herhalde insanlığından utanırdı.Neden böyle davrandığına şaşmamak gerekir.Çünkü yorum yapan kişinin sınır ötesindeki arkadaşları selçuk beyin iha,siha sayesinde kafalarını inlerinden dışarı çıkaramıyor

Yorumu oyla      5      5  
ANKARA 24 Eylül 2023 Pazar 12:37

Bu Kadar Ekonomik Kriz Varken,Besli Cete Diye Tabir Edilen Sirketler Devletten İhaleleri Sartsiz Alip Milyonlar Kazaniyorken Emekliler Aciz Aciz Diye Feryat Ederken Ogrenciler Coxuklar Ac Susuz İken İnsanlar Parklar da Yatiyorlarsa Kira Barinma Ulkenin Gundemin de İken Ne Oldugu Belli Olmayan Sirf Cumhurbaskanin Damadi Reklam Yapsin Diye Bu Festivallerin Chpli Belediyelerin Dedtegiyle Duzenlenmesi Yanlis! Belediyeler Artik Kendine Gelsin... Şatabata Ortak Olmaktan Vaz Gecsinler... Bu Festivale Cigli Belediyesi Ve Buyuksehir Engel Olmali Destek Olarak da 1 TL Bile Destek OLMAMALİ...

Yorumu oyla      8      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tıkladığı reklamla 277 bin TL'si gitti!
Bursa'da yaşayan emekli emniyet müdürü C.D, sosyal medyada gördüğü "kart ...
Tatar'dan 'iki devletli çözüm' vurgusu!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş ...
Oğlunu avda kazara öldüren baba intihar etti!
Ankara Ayaş'ta babanın bir anlık dikkatsizliği, hem oğlunu hem kendisini ...
 
Korkunç kaza: 2 kişi can verdi!
Elazığ- Bingöl kara yolunda otomobilin kamyonete arkadan çarptığı kazada 2 sürücü öldü.
30'uncu Altın Koza sahiplerini buldu!
Adana'da, bu yıl 30'uncusu düzenlenen 'Uluslararası Adana Altın Koza Film ...
Sokak ortasındaki kanlı pusuda yeni detaylar!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde işlenen pusu cinayeti esrar perdesini koruyor. ...
 
Fidan'dan BM yorumu: Türkiye tam merkezinde!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen New ...
TUS ve STS sınavları bugün yapılacak!
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ile Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı ...
Seçim takvimi 1 Ocak’ta başlayacak
YSK Başkanı Ahmet Yener, 1 Ocak’tan itibaren yerel seçim takviminin başlayacağını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva