HABERLER>YEREL MEDYA
23 Şubat 2011 Çarşamba - 00:00

Tekin’’den sonra Batum da uçtu!

Ege TV’’nin ’‘bağımlılık’’ yaratan tartışma programı Söz Meclisten İçeri, yine bir solukta izlenen/dinlenen konularla doluydu.’

Tekin’’den sonra Batum da uçtu!


Ege TV’’nin ’‘bağımlılık’’ yaratan tartışma programı Söz Meclisten İçeri, yine bir solukta izlenen/dinlenen konularla doluydu.’

Kent gündeminin öne çıkan konularından, seçimlere 3.5 ay kala İzmir ve Ege’’de partilerin/aday adaylarının durumuna kadar pek çok başlığın ele alındığı program, ’‘ilk kez açıklanan’’ haber başlıklarıyla da dikkat çekti.

SÜHEYL BATUM'LA BİR SAAT... Gönül Soyoğul yazdı...

Üç deneyimli gazeteci Nedim Atilla, Gönül Soyoğul ve Ümit Yaldız’’ın hazırladığı programın ilk tartışma konularından biri İzmir’’in kamu yatırımlarında üvey evlat olup olmadığıyla ilgiliydi.

Son günlerde İzmir medyasının Devlet Planlama Teşkilatı verileri üzerinden yeniden başlattığı tartışmaya, Ümit Yaldız da farklı rakamlarla katıldı.
İzmir’’in özellikle son 10 yılda kamu yatırımları bakımından siyaseten cezalandırıldığına dair ilk tartışmanın beş yıl önce dönemin ESİAD Başkanı Mehmet Ali Kasalı döneminde başlatıldığını anımsatan Yaldız, tartışmanın hem haklı hem de haksız taraflarının olduğunu belirterek şöyle konuştu:
’“İzmir’’in vergisinin karşılığını alamadığı savunuluyor. Son rakamlara bakıldığında Türkiye’’nin 180 katrilyon civarındaki vergisinin yüzde 80’’ini İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Ankara ödüyor. İzmir’’in ödediği vergi yaklaşık 18 katrilyon. İstanbul 70, Kocaeli 20, Ankara 19 katrilyon vergi ödüyor. Toplam verginin yüzde 80’’i bu dört ilden çıkıyor. Meseleye verdiğinin karşılığını almak olarak bakarsak devletin sadece bu dört ile yatırım yapması gerekir. Bölgesel gelişmişlik düzeyleri göz önüne alınarak, hükümetin yatırım almayan diğer illere öncülük vermesinde sorun yok.
Ancak İzmir’’in Artvin, Şırnak, Tunceli gibi ilçesi büyüklüğünde illerle mukayese edilmesi yanlış’… Ama İzmir’’in üvey evlat muamelesi gördüğü tezi de kendi içinde doğruluk arz ediyor. Eğer İzmir’’i Ankara; Bursa, Kocaeli, Antalya gibi nüfusu 1 milyonun üzerinde illerle karşılaştırırsak, İzmir’’in hak ettiği kadar kamu yatırımı alamadığı bir gerçek. Özellikle Ankara ile karşılaştırıldığında uçurum göz önüne çıkıyor’”  
İzmir’’in siyasi açıdan cezalandırıldığı düşüncesinin doğruluğuna rağmen bu konuda tek sorumlunun hükümet olmadığını, olamayacağını da sözlerine ekleyen Yaldız, ’“İzmir lobicilik yok. Lobicilik yapılmak üzere oluşturulan kurullar var ama kentin lobisi tam manasıyla yapılamıyor. Ve İzmir yatırımcı bakanlıklardan istediği, hak ettiği payı alamıyorsa başta iktidar partisi milletvekilleri olmak üzere yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri herkes burada sorumludur’” dedi.
Programın ’‘can alıcı’’ bölümlerinden biri de Ankara’’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum röportajından dönüp canlı yayına katılan Gönül Soyoğul’’un röportaja ilişkin cümleleri oldu. Batum’’un İzmir’’de ön seçim yapıp yapılmayacağına ilişkin henüz bir karar olmadığını, ama kesinlikle merkez yoklaması değil, en azından temayül yoklaması/aday belirleme anketi gibi yöntemlere başvurulacağını söylediğini aktaran Soyoğul, Batum’’un İzmir beklentisinin çok yüksek olduğunu kaydetti. Soyoğul, ’“Gürsel Tekin, daha önce İzmir’’den oy beklentisinin yüzde 75 olduğunu açıklamıştı. Başkan Aziz Kocaoğlu, ardından CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ise yüzde 50 oy oranının başarı olduğunu ifade etmişti. Bu tahminleri ilettiğim Süheyl Batum ise ’“Gürsel Tekin doğru söylemiş. İzmir’’den yüzde 75, hadi bilemedin yüzde 70-65 oy bekliyorum ben de. İzmir’’den CHP’’ye çıkacak yüzde 50 oy, başarısızlık olur’’ dedi. Doğrusu Aziz Başkan’’ın da Bayır’’ın da işi çok zor’” şeklinde konuştu. Ümit Yaldız bu arada espriyle araya girerek, ’“Bu genel başkan yardımcıları ne içiyorlar acaba, merak ediyorum’” dedi. Yaldız, CHP’’ye İzmir’’den yüzde 75-65 oy beklemenin hayalcilik olduğunu belirtti; Soyoğul’’un ’“sen ne tahmin ediyorsun’” sorusuna üzerine de ’“Şu an seçim olsa, CHP oyların yüzde 45’’ini alır. Seçim gününe yaklaştıkça bu rakam artabilir ama kesinlikle yüzde 65-75’’leri bulmaz’” cevabını verdi.
CHP Genel Merkezi’’nin hayata geçirdiği ’‘Gönüllü Olur musun?’” projesinin Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’’in sorumluluğunda yürütüleceği, projenin Ege Bölge Sorumluluğu görevine de Balçova eski İlçe Başkanı Mustafa Moroğlu’’nun getirildiği de ilk kez Söz Meclisten İçeri programındaduyuruldu.
Programı kaçıranlar için, Söz Meclisten İçeri’’nin tekrarı, Pazar günü saat 12.00’’de ege tv’’de. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’‘Yassıada’’da bir spiker’…’’
İGC Üyesi Yılmaz Tok'un, 27 Mayıs 1960'taki askeri müdahale sonrasında ...
CHP Anayasa Mahkemesi’’nde
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Mersin Milletvekili İsa Gök, 6085 ...
Tazegül’’den bir yılda 4 ödül
İzmirli Foto Muhabiri Emre Tazegül’’den bir ödül daha. Tazegül, -TFMD ...
 
Turizmcilerden Sertel’’e ziyaret
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu ...
Sertel: Gazetecilerin can güvenliği sağlanmalı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazeteciler Özgürlük Platformu Dönem ...
Mesajı Hür Ege’’den verdi: Yerel basın güçlenmeli!
İzmir Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürü Dr. Selçuk Özdağ, Hür Ege ...
 
Ege Ajans’’ın 25.yaş gururu’…
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesindeki Ege Ajans'ın 25. ...
Genelkurmay’’dan Öcalan açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, Abdullah Öcalan ve TSK ile ilgili basında yer ...
Sertel: ’‘Adalet ve demokrasi’’ arıyoruz!
İGC Başkanı, İpekçi ve Aksoy cinayetlerini bir kez daha kınadı. ’‘Adalet ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva