HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Aralık 2011 Çarşamba - 17:04

Tartışmalı gemi ihalesinde ilk itiraz şartnameye

Büyükşehir Belediyesi’nin alacağı 15 gemi için başlayan yerli/yabancı tartışmasında ihale şartnamesini eleştiren Oda, şartnameye itiraz etti.

Tartışmalı gemi ihalesinde ilk itiraz şartnameye

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Son günlerde kentin en önemli tartışmalarından biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de yapacağı taşımacılık için almayı planladığı 15 adet vapur ile ilgili tartışmalar sürüyor. Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi başta olmak üzere yat imalatçıları, tekne üreticileri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının ‘şartname değişsin, sadece yerli firmalar katılsın’ önerileri devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı sert eleştirilerden sonra yeni bir açıklama daha geldi. Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Emrah Erginer, “Süreci yakından izliyoruz. Bu konuyla ilgili gerekli açıklamaları yaptık ve çekincelerimizi ortaya koyduk. Kaç gündür söyleyeceklerimizi açıkça ifade etmemize rağmen konu başka yerlere yani siyasi noktalara çekiliyor. Biz siyaset yapan yer değil bir odayız. Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesini gördükten sonra tekrar inceleme yapacağız. Şu anda avukatımız aracılığıyla teknik şartmaneye itiraz ettik” diye konuştu.

Ümit Yaldız'ın 'Yerli mi yabancı mı?' yazısı için tıklayınız
 
ÇEKİNCELER BELİRTİLDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun şartnameyi savunması ve yapılan çalışmanın devam edip sürenin uzatılacağını açıklamasının ardından Gemi Mühendisleri Odası ve Gemi İnşa Sanayicileri Birliği yetkilileri avukatları aracılığıyla başvuru yapmıştı. Büyükşehir'in alacağı 15 yolcu gemisi alım ihalesinin iptal edilmesi ve yeni şartname hazırlanması isteyen uzmanlar bu şekilde ihaleye gidilmesi halinde yerli üreticilerin ihaleye giremeyeceğini 300 milyon TL’lik kaynağın da yabancı şirketlere gireceğini ifade etti. Uzmanlar, çekincelerini Büyükşehir Belediyesi’ne iletti. 

İHALE YAPILANA KADAR KONUŞMAYACAĞIZ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Ak Parti Milletvekili İlknur Denizli'nin de eleştirisine neden olan gemi ihalesine dönük Büyükşehir ile yapılan karşılıklı görüşmelerden sonuç alamayan Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Erginer, "Şu anda teknik şartnameye itiraz ettik. İhaleyi bekyeyeceğiz. Gerekirse o gün başka adımlar da atabiliriz. Ama ihale sonuna kadar artık bu konuda yorum yapmak istemiyoruz" diye konuştu. Kulislerde şartname değişmeden ihalenin yapılması ve yabancı firmaların beklendiği gibi ihaleyi kazanması halinde odanın yanısıra özel şirketlerin de konuyu Kamu İhale Kurumu (KİK)'e götürebileceği konuşuluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kaan 9 Aralık 2011 Cuma 09:14

VAY BE 2007 DE NERDEYDİ BU Gemi Mühendisleri Odası OZAMAN DA NE DEN ÇIKIPTA EY TERSANE SAYİPLERİ NE DEN İHALEYE GİRMİSONUZ BAKIN İŞTE İŞ VAR İZMİRE GEMİ YAPILACAK DEMEDİLER BUNLARIN ALAYI İZMİRLİYE HİZMET GELMESİN AMAN İZMİRE YATIRIM OLMASIN İSTABUL İDO DA YARISI KATAMARAN ONLAR ALIR KEN KİMSE SES ÇIKARMIYO İZMİR BÜYÜKŞEHİR ALIR KEN HER KEZ BİR DEN İŞİN PROFU OLUYO YOL GÖSTERİYO AMAN HİZMET GELMESİN İZMİR HALKINA ZİHNİYET BOZUK BUNLARIN

Yorumu oyla      14      6  
ALİ ADACI 8 Aralık 2011 Perşembe 09:47

VAY ARKADAŞ NE GEMİYMİŞ, EN İYİSİ NEYSE O OLMALI EN GÜVENLİSİ NEYSE O OLMALI YERİNE YERLİ OLMALI İYİ GÜZEL HOŞTA SENİN SANAYİCİN BUNLARIN HANGİSİNİ TAM YAPABİLİYOR, GMO OLARAK TUZLADA ÖLEN ÖLMEDEN ÖNCEDE BOL BOL SÖMÜRÜLEN GARİBAN İŞÇİLERİN HAKLARI İÇİN NE YAPTINIZ BU GÜNE KADAR, İŞ KURU EDEBİYATA GELİNCE HERKES VATANSEVER HERKES MİLLİYETÇİ,İDONUN GEMİLERİ NORVEÇTEN ALINIRKEN NERDEYDİNİZ, SİZDEN GEMİ MÜHENDİSİNDEN ÇOK ŞU AN YAPILAN TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ ÇALIŞMASINDA ANCA FİGURAN OLUR...

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama UNESCO yolunda hızla ilerliyor
UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday olan ve yönetim alan sınırları belirlenen ...
Kocaoğlu:‘Ben Vatan haini miyim?’
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de kullanmak için alacağı 15 adet ...
Tınaz Titiz kitabını imzalayacak
Eski Bakan Tınaz Titiz’in “Sorun Çözme Kabiliyeti” kitap tanıtımı Prof. ...
 
Buca Belediyesi SBS kursu başladı
Buca Belediyesi SBS kursları üçüncü yılı törenle eğitime başladı. Dershaneye ...
Bornova bilimin merkezi oluyor
Bornova Belediyesi’nin çocukların bilimi dokunarak, yaşayarak ve hissederek ...
Kanlı Nigar’da kahkaha tufanı
Ünlü sanatçıların rol aldığı Adım Tiyatrosu’nun ‘Kanlı Nigar’ oyunu Çiğli’de ...
 
Başkan Karabağ temizlik işçileriyle bir arada
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ temizlikte İzmir’de bir numara ...
“Paçi” ile ‘perde’
Murat Taşkent babasını birkaç saat önce kaybetmesine rağmen sahneye çıkarak ...
KIBATEK’ten Tartan’a şiirli ziyaret
KIBATEK Uluslararası Edebiyat Şöleni kapsamında 31 ülkeden gelen konuklar ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva