HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2011 Cuma - 11:03

Tanrıkulu'ndan esnafa bakanlık sözü

MHP’nin İzmir 2. Bölge Adayı A. Kenan Tanrıkulu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin toplantısında, esnafın sorunlarını dinledi. Tanrıkulu, iktidara geldiklerinde Esnaf ve Sanatkarlar Bakanlığı’nı kurarak, esnafın sorunlarını daha geniş bir platformda çözeceklerini söyledi.

Tanrıkulu ndan esnafa bakanlık sözü

İZMİR - AKP hükümetinin uygulamalarıyla esnafın en kötü dönemini yaşadığını belirten Tanrıkulu, kendilerinin esnaf ve sanatkara yönelik hazırladıkları projelerle esnafın yüzünü güldüreceklerini söyledi.

Şahin: 9 yıldır neredeydiler?...haberi için tıklayın

İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği tarafından düzenlenen toplantıya Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin İzmir 1. bölge ve 2. bölge milletvekili adayları tam kadro katıldı.

MHP’nin İzmir 2. Bölge Adayı A. Kenan Tanrıkulu, toplantıya katılan esnaflara hitaben yaptığı konuşmada; “491 iş kolunda, yaklaşık iki milyona ulaşan sayılarıyla faaliyet gösteren ve aileleriyle birlikte yaklaşık on milyon vatandaşımızı temsil eden ülkemizin temel direği esnaf ve sanatkarımız AKP iktidarı döneminde öksüz evlat muamelesi görmektedir” dedi.

AKP hükümetinin çıkarttığı 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun iyi düşünülmeden hazırlandığını, esnafın işini rahatlatmak yerine iyice zora koştuğunu belirterek; “Bu kanun esnaflarımızı iyice çıkmaza sürüklemiştir. Araç sahibi olmayan şoför esnafımızın, şoförler odalarına kayıt olabilme imkanları ortadan kaldırılmıştır. Yine bu kanun gereğince fiyat tarifelerinin esnaf ve sanatkarlar odalarınca hazırlanması gerekirken, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun ulaşım ile ilgili hizmetleri kapsamında bu yetkiyi belediyelere vermesi sonucu, belediye ile odalar arasında yetki çatışması başlamıştır” diye konuştu.  



İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde, esnafa müjdeli haberler veren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin İzmir 2. Bölge Adayı A. Kenan Tanrıkulu, “Biz ayrıca önce sicile değil odaya, daha sonra da oda kanalıyla sicile kayıt yapılmasını istiyoruz. Esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtta, esnaf ve sanatkarlardan ustalık belgesi istenmesi, ticaret siciline kayıtta ise ustalık belgesi istenmemesi eşitsizliğini gidermeyi istiyoruz. Ayrıca 12 yıldır toplanamayan esnaf ve sanatkarlar şurası iktidar olduğumuzda toplanacak, esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarına burada ortak çözüm yolları aranacak. Esnaf ve sanatkarlarımızın kredi ve finansman şartlarını da iyileştireceğiz. Şoför esnafından mevcut aracını yenilerken, KDV ve ÖTV alınmayacak ve sicil affı getireceğiz. Emekli esnaf için de müjdeli haberimiz var. Esnaflarımızın emekliliklerinde faaliyete devam edenlerden, sosyal güvenlik destek primi kesintisini kaldıracağız. Esnafımıza en önemli sözümüz ise, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevimizi yerine getirdiğimiz dönemde, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü’nün kurulmasını sağladığımız gibi, Esnaf ve Sanatkarlar Bakanlığı’nı da biz kuracağız. Böylelikle esnafımız sorunlarına daha geniş bir platformda çözümler getireceğiz” dedi.   

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozoğlu: CHP herkes için var
CHP İzmir Birinci Bölge milletvekili adayı Dr. Turgay Bozoğlu, yoğun çalışmalarına ...
Sakman: İzmir’de sürpriz yapacağız
AK Parti İzmir 1.bölge milletvekili adayı Osman Sakman, İzmir’de bir sürprize ...
Gül’ün danışmanından Kılıçdaroğlu’na ağır sözler
Cumhurbaşkanlığı danışmanı Yusuf Müftüoğlu’nun Twitter üzerinden CHP lideri ...
 
Arınç: Tayyip Bey Hz. Eyüp gibi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ben daha sabırsızım ama Allah Tayyip ...
Susam: KOBİ'ler ülkenin motoru olacak
CHP’li Susam, iktidarlarında KOBİ’lerin ve kalkınmanın motor gücü olacağını ...
Dağ: 8 yılımızı son 80 yılla kıyaslayın
Karşıyakalılardan AK Parti’nin sağlık, eğitim, ulaşım konularındaki icraatlarına ...
 
Günay ağır konuştu: 12 Eylül artığı
Ak Parti İzmir 1. Bölge adayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ...
Güler hemşireleri unutmadı
Seçim çalışmalarını Aliağa'da sürdüren Birgül Ayman Güler, CHP İlçe Örgütünü ...
‘AK Parti okyanus ötesine dikkat etsin’
MHP lideri Bahçeli, AK Parti'ye seslenerek, "Adalet ve Kalkınma Partisi ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva